scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,311

Gölge e-Dergi Temmuz 2016 - Sayı 106
80 sayfa, 70 MB, CBR


file

(Mega)

İçindekiler:
file



Bu aylık çizgi roman dergisi internet üzerinden ve orijinal olarak pdf formatında yayınlanmaktadır. Ben bunların tamamını Çizgi Diyarı'na CBR formatına çevirerek yükledim (belki de internette CBR formatında başka yerde yoktur, ben görmedim en azından). CBR bizim alışık olduğumuz çizgi roman formatı. Birçok dostumuz pdf formatını iyi veya hiç izleyemediklerini, dolayısıyla da pdf formatındaki dergileri indirmediklerini, bu formattan hoşlanmadıklarını belirtmişlerdi. Ama yine de bu sayıyı (ve diğerlerini) pdf formatında online olarak okumak veya indirmek isteyecekler için yayıncısının pdf linki aşağıda. Yayıncısına ve emeği geçenlere bu dergi için teşekkürlerimi sunuyorum.

Yayıncısının verdiği orijinal link:


 
Moderatör tarafında düzenlendi:

serdary67

Onursal Üye
18 Eki 2009
8,731
25,949
ordu-turkey
Takip edilmesi gerekli bir dergi ama sitesinde artık sayılar konmuyor issuuda da bazen bulmak zor oluyor onun için scanfan sağol.
 

Shoryuken

Yönetici
9 Nis 2013
4,044
20,227
Kamlançu
Dergideki ilk hikaye hoşuma gitti, gayet güzeldi.
Diğerlerini de vakit buldukça okurum artık.
Yalnız ilk hikaye arasına serpiştirilen illustrasyonda bir hata var;
dua eden adamın iki eli de sağ eli. Baş parmak ters tarafta çizilmiş.
Arka plandaki paralar ve kavaklar ise çok iyi düşünülmüş ve resme yedirilmiş...
Emeği geçen arkadaşlara teşekkürler.
 

prince

Onursal Üye
20 Ağu 2012
4,469
26,994
Paylaşım için teşekkür ederim üstadım.Artık yarın okuyacağım.
Cbr olarak yüklemeniz isabet olmuş.Pdf formatına ısınamayanlardan biri de benim.Hatta çoğu zaman çok merak ettiğim romanları bile bir kaç sayfa okuduktan sonra formattan dolayı sıkılıp bıraktığım çok olmuştur.Alışkanlıklar kolay değişmiyor.
Bizlerle buluşturduğun için bir kez daha teşekkürler...
 

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,311

Olağanüstü dikkatiniz, araştırma iradeniz, arşiv kullanma yeteneğiniz ve "fikri takip" alışkanlığınız için sizi kutlarım sevgili "Motion", engin kültür birikiminiz için daha önce fikrimi belirtmiştim. Değerli katkılarınızın devamı dileğiyle saygılarımı sunuyorum.

Not: Rıza Türker'in kapağını bir esinlenme olarak değil de bir öykünme, bir "pastiş" (pastiche) olarak değerlendirmek gerekir bence. Bu pastişlere Batı'da çok rastlanıyor, özellikle de "Tenten" kapaklarından oluşturulmuş pastişler. Binlercesi var, ama "Jean-Christophe Defline"in çizdiği birkaç pastiş aşağıda. Gezi izlenimlerini Tenten kapakları şeklinde çizmiş. Defline"in bir İstanbul gezisi paştişi de var.
Eskiz_pasti.jpg


Bu çizimleri aldığım kitabı daha önce şurada paylaşmıştım: An illustrated journey - DANNY GREGORY (Çizerek Gezmek)

 
Son düzenleme:
Üst