Broken Moon: Legends Of The Deep / Sayı 3 (Çeviri ve Balonlama)

gitarisyen

Çeviri & Balonlama
7 Ara 2016
457
3,783
Hiçbir Şey Ülkesi
Evet, "Broken Moon: Legends Of The Deep" çizgi romanının 3'üncü sayısının çeviri ve balonlamasını da tamamlamış bulunuyorum. Birinci ve ikinci sayılar için daha önce hazırlayıp sizlere sunduğum bilgilerin bir kısmını güncelledim. Bu bilgilerle 1 ve 2'nci sayıların indirme linklerini aşağıda bulabilirsiniz.

Bu arada; "Broken Moon: Legends Of The Deep" çizgi romanının 1'inci ve 2'nci sayılarının çeviri ve balonlama çalışmalarıyla bir takım bilgileri paylaştığım konulara aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz. Yine bu çizgi romanın 1'nci ve 2'nci sayılarını isterseniz o konuların içinden, isterseniz de aşağıda verdiğim "MediaFire" linklerinden indirebilirsiniz.

1. VE 2. SAYILARLA İLGİLİ KONULARA ULAŞMAK İÇİN:

http://www.cizgidiyari.com/forum/ce...ep-sayi-1-ceviri-ve-balonlama.html#post498552

http://www.cizgidiyari.com/forum/ce...ep-sayi-2-ceviri-ve-balonlama.html#post498822

1. VE 2. SAYILARI MediaFire SİTESİNDEN İNDİRMEK İÇİN:





Şimdi de 3'üncü sayımıza bir göz atalım:
____________________________

BROKEN MOON:
Legends Of The Deep
(3. Sayı)

(Çizgi Roman) / 2016

kGq2oD.jpg


__________

Çeviri ve Balonlama:

bk9E8m.gif

__________

ÇİZGİ ROMAN HAKKINDA BİRKAÇ SÖZ:

Çizgi Romanın Özellikleri:

Orijinal Adı: Broken Moon: Legends Of The Deep
Yayıncı: American Gothic Press
Yazar ve Sanatçılar: Philip Kim, Ben Meares, Nat Jones, Holly Interlandi
Türü: Korku, Post-Apokaliptik, Bilim-Kurgu, Doğaüstü, Vampir
Yayın Tarihi: 2016
Macera Durumu: Devam eden maceralar
Uygunluğu: Genç / yetişkinler için uygun
Renk Durumu: Tamamı renkli
Sayfa Sayısı: 24

Çizgi Romanın Konusu (Genel Olarak):

Post-apokaliptik bir dünyada yaşanan dehşetin anlatıldığı öyküde; kıyamet sonrası denizler zehirlenmiş, mutasyona uğramış canavarlar ortaya çıkmış, yiyecek bulmak ve hayatta kalmak güçleşmiştir. Korbin ve oğlu da, hayatta kalmayı başarmış bir grupla birlikte Nebraska'nın sahil şeridinde, basit bir balıkçı köyünde balık avlayarak karınlarını doyurmaya ve hayatta kalmaya çalışmaktadırlar. Ancak balık avlamak çok tehlikelidir; zira denizden her zaman balık değil, bazen canavarlar da çıkmaktadır! Üstelik verdikleri birçok kayıp onları, kendilerini koruyan ve Lorren adında çılgın bir adamın liderliğini yaptığı motosikletli bir çeteye bağımlı hâle getirmiştir... Bir gün "Solungaçlı Adamlar" denizden çıkıp Korbin'in yaşadığı köye gelirler, ancak bu sefer niyetleri savaşmak değil, yardım istemektir!

Çizgi Roman Hakkındaki Genel Görüşlerim:

Post-apokaliptik ("kıyamet sonrası" ya da "neler olduğu belirsiz, karanlık, anlaşılmaz olayların hemen sonrasındaki") bir dünyada geçen "Broken Moon: Legends Of The Deep" adlı öykünün çizgileri, türün özelliğine uygun olarak tedirgin, titrek ve bazı yerlerde bulanık olarak kullanıldığından; çizgi romanın tamamına hâkim olan ve bilinçli bir şekilde oluşturulan karanlık ve ürkütücü bir atmosfer hemen dikkat çekiyor. Karakterlerin ağzından çıkan ifadeler, bu belirsizliği ve karanlığı iyice ortaya çıkardığı gibi yaşanan dehşete ve çaresizliğe de vurgu yapıyor. İşte bu yüzden, henüz ilk iki sayısı yayınlanan "Broken Moon: Legends Of The Deep" çizgi romanını severek okuyorum. Öykünün, "korku", "bilim-kurgu", "vampir", "gerilim", "doğaüstü" gibi çok geniş bir tür yelpazesinde hareket etmesi de, bana göre çoğu okuyucunun dikkatini çekebilecek ve zevkle okunacak olması açısından büyük bir avantaj.

Benzerlerini birçok filmde, öyküde, çizgi romanda görmüş olmamıza rağmen; içerdiği karakter ve olay skalası açısından diğer türdeşlerinden bir adım önde gibi görünen "Broken Moon: Legends Of The Deep" çizgi romanına bir fırsat tanımanın zaman kaybı olmayacağını düşünüyorum.

Önceki Sayıların Özeti:

Denizlerin zehirlendiği, mutasyona uğramış canavarların ortaya çıktığı, yiyecek bulmanın ve hayatta kalmanın güçleştiği bir ortamda bir kurt adam olan Korbin, birlikte olduğu arkadaşlarını ve oğlunu korumaya çalışmakta ve bunu kimseye zarar vermeden yapmak için uğraşmaktadır. Vahşette sınır tanımayan bir çete lideri olan Lorren ise, bu dehşet dolu dünyada ne olursa olsun hayatta kalmayı amaç edinmiştir. Korbin ve motosikletli çetenin reisi Lorren aralarında konuşurken denizden gelen "Solungaçlı Adamlar" Korbin'den yardım isterler. Nükleer bir reaktörün erimesi sonucu yaratıklar mutasyona uğramış ve ortaya bir Tok-Tok ordusu çıkmıştır. İşin kötü yanı, Tok-Tok'lardan oluşan bu ordu giderek onlara yaklaşmaktadır. Lorren yardım etmeyi kabul etmez ve Korbin'den ayrılarak kendisine katılan yeni adamlarıyla birlikte uzaklaşır. Bu arada Tok-Tok ordusu aniden saldırıya geçer. Korbin ve arkadaşları Tok-Tok'larla savaşırken nereden çıktığı belli olmayan bazı insanlar da savaşa katılıp onlara yardım etmeye başlarlar. Ancak kendisinin ve adamlarının karnını doyurmak için bu savaşın sonucundan faydalanmayı düşünen Lorren'ın başka planları vardır.

3. Sayının Konusu:

Korbin ve yeni dostları Tok-Tok'larla savaşırken aniden dağ patlar ve Tok-Tok'ların bazısı enkazın altında kalırken diğerleri de kaçar. Bu Lorren'ın işidir. Bu arada eski kadimlerden biri olan C'tulhu ortaya çıkar. C'tulhu dünyaya kendi kötülüğüyle felaketini getirecek ve çılgınlık her tarafa yayılacaktır. Bu çılgınlıktan ise ruhu olan herkes etkilenecektir...

3. Sayı Hakkındaki Görüşlerim:

İlk iki sayısında bazı belirsizliklerin hâkim olduğu çizgi roman, bu sayısıyla birlikte biraz daha belirli, anlaşılır ve net bir hâle geliyor. Yavaş yavaş olayların içine girebiliyor, kahramanların ruhsal durumlarını ve olaylar karşısındaki tavırlarını anlayabiliyorsunuz. Yine de karakter çizimlerindeki bulanıklık, titreklik ve belirsizlik korkuyu ve ürkütücülüğü hissettirerek dehşet dolu bir dünyayı anlatan öyküyü beslemeye devam ediyor.

ÇEVİRİ VE BALONLAMA HAKKINDA BİRKAÇ SÖZ

3. Sayının Çeviri ve Balonlamasında
Kullanılan Font Bilgileri:


Font Adı: CCTimSale (Genel olarak)
Font Büyüklüğü: 14 (Genel olarak)

Font Adı: Clairvaux (Kapak / Çeviri ve Balonlama Etiketi)
Font Büyüklüğü: 34, 32, 30

Font Adı: Calibri (İç Sayfa / Çizgi Roman Ekibi)
Font Büyüklüğü: 20, 30

Font Adı: Verdana (İç Sayfa / Çizgi Roman Ekibi)
Font Büyüklüğü: 10

Font Adı: Times New Roman (İç Sayfa / Telif Hakları ve Yasal Uyarılar)
Font Büyüklüğü: 14

3. Sayının Çeviri ve Balonlama Süreci:

Bundan birkaç gün önce "Broken Moon: Legends of the Deep" çizgi romanının yeni sayısının internette yayınlandığını görünce, hemen çeviri ve balonlamasını yaptığım ilk iki sayıyı tekrar okumakla başladım işe. Sonra da hafta içi, akşamları bir saatimi ayırıp birkaç gün içinde tamamladım çeviri ve balonlama çalışmasını. Bugün de son kontrollerini yaptım ve huzurlarınıza çıkarıyorum.

Umarım keyifli bir okuma serüveni olur...

İÇ KAPAK:

bkq84Z.jpg


ÇİZGİ ROMANDAN ÖRNEK İKİ SAYFA:

9gMXEo.jpg


qj6qRB.jpg



İNDİRME LİNKLERİ:





Keyifli okumalar…

bk9E8m.gif


____________________________
 

abolardis

Onursal Üye
12 Şub 2011
6,630
24,352
Bu sayıda benim gözümden nasıl kaçmış yeni farkettim.Değerli üstadımız şair ruhlu , kibar ve özenli çalışmaların insanı Sayın Gitarisyen e saygı ve hürmetlerimizle.Çok teşekkür ederiz.
 
Üst