Gırgır Sayı - 1051 ( 22 Ekim 1992 )

murtaza5

Yönetici
15 Tem 2009
11,965
313,675
MerOL0.jpg




Saygılarımla.​
 

sarkomer

Yönetici
18 Ağu 2009
13,336
301,994
Öncelikle teşekkür ediyorum "Murtaza5" kardeşim.
Politikayı nedense pek sevmem.
Detayını hatırlayamadığım bir fıkra aklıma geldi ve de netten buldum.
Buyrun;
Çocuk babasına sorar: "Baba POLİTİKA nedir?"
Baba söyle der: "Bak oğlum, ben eve para getiriyorum, öyleyse ben kapitalistim. Annen parayı yönetir, öyleyse o hükümettir. Deden paranın doğru idare edilip edilmediğine dikkat eder, öyleyse o da sendikadır. Hizmetçi kız ise işçi sınıfıdır. Bizlerin ise tek hedefi vardır, senin rahatlığın. Dolayısıyla sen de halksın. ...Ve altında bezi ile yatan küçük kardeşin ise gelecektir. Söyle bakalım anlayabildin mi? " Çocuk düşünür ve o gece babasının anlattıklarını düşüneceğini söyler.

Gece yarısı çocuk uyanır çünkü küçük kardeşi altını pisletmiştir ve ağlamaktadır. Ne yapacağını bilemeyen çocuk anne ve babasının yatak odasına gider. Annesi yalnız ve derin bir şekilde uyumaktadır, öyle ki onu uyandıramaz. Hizmetçi kızın odasına gider. Bakar ki babası hizmetçi kızla yatmaktadır. Dedesi de pencereden gizlice onları izlemektedir. Hepsi öyle meşguldürler ki çocuğun orada olduğunu farketmezler bile. Çocuk hiçbir şey yapamadan yatağına geri döner. Ertesi sabah baba çocuğa kendince politikanın ne olduğunu anlatmasını ister.
-"Evet" der çocuk;
"Kapitalizm" isçi sınıfını kötüye kullanıyor... Sendika bunu seyrediyor... Bu arada hükümet uyuyor... HALK ise dikkate alınmıyor... ve gelecek de b.kun içinde yatıyor!
işte POLİTİKA budur...
...
Saygılarla...

52308R.gif
 
Üst