Türkiye olarak 2016 Avrupa Şampiyonasındayız!!..

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,592
34,891
İstanbul
JlJg5Ju.jpg


A Milli Futbol Takımımız; 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde, sahamızda İzlanda'yı Selçuk İnan'ın 89. dakikada attığı golle 1-0 yendi. Bu sonuçla puanını 18'e yükselten ve Kazakistan'ın da deplasmanda Letonya'yı 1-0 yenmesiyle "en iyi üçüncü" olan milli takımımız, Fransa'daki finallere direkt katılma hakkını kazandı.

Sabır, inanç, hırs, takım olmak ve tabi ki ihtiyacımız olan şans ile EURO 2016'ya direk gidiyoruz. Milletçe son günlerde hiç gülmeyen yüzümüzü güldürdünüz.Tebrikler, helal olsun çocuklar...
 
Son düzenleme:

kadirnip

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
21 Kas 2014
4,654
22,314
Adana
Çok kötü başlangıç ve muhteşem final... Bu hızla şampiyonanın da tozunu atarız inşallah... Teşekkürler sevgili Millilerimiz...
Paylaşım için teşekkürler sevgili Baltimora...
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

prince

Onursal Üye
20 Ağu 2012
4,469
26,994
Belki mükemmel başlamadık ama,mükemmel bitirdik.

Acı dolu geçen günlerin ardından az çok mutluluğa ihtiyacımız vardı millet olarak.

Helal olsun çocuklara. Yüreğimiz buz gibiydi,yüreğimizi ısıttınız.


2cirlx.png
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

lenard

Onursal Üye
29 Haz 2009
378
2,111
2008'de ki Avrupa şampiyonasında,çeyrek finalde karşılaştığımız efsanevi Hırvatistan maçının ardından Slaven Biliç şu demeci vermişti; ''İlginç bir biçimde kazanıyorlar. Hem kaliteleri var hem de başka bir şey var. O yalnızca Türkler'de var, onun ne olduğunu tarif edemiyorum, anlayamıyorum.
 

margath

Yeni Üye
1 Eyl 2011
24
77
Sadece finallere gittik öyle mi? Katliamda ölenlere saygıyı, tekbirlerle protesto ettik!
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

hadon

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
10 Mar 2010
3,056
9,086
Kastamonu
Ben de herkes gibi çok sevindim ama Türkiye'nin Avrupa şampiyonasına katılabilmesinin "başarı" diye sunulması sinirime dokunuyor. Aklıma hep "Allah garibanı sevindirmek isteyince eşeğini kaybettirip sonra buldururmuş," sözü geliyor.

Dünyada en genç nüfusa sahip ülkelerden biriymişiz, 20 yaşın altında 20 milyon insanımız varmış ama biz yabancı futbolcu sınırlamasını kaldırıyoruz iyi mi? Süper Lig'i veya tüm profesyonel ligleri bırakın, bölgesel amatör liglerde bile yüzlerce (belki binlerce) yabancı futbolcu var.

Efendim, Avrupa ülkeleri de böyle yapıyorlarmış... Arkadaş, Avrupalı'nın genci kalmadı, genci... Adam sadece futbol takımını değil, fabrikasını da, ordusunu da yabancıyla dolduruyor; senin durumun onunkiyle bir mi?

Bu ülkede yüz yıldan fazladır futbol var. Elli, altmış yıldır futbolla yatıp futbolla kalkıyoruz. Bu SPOR artık, bünyesindekilere büyük paralar kazandıran bir endüstri haline geldi ama biz, 330 bin nüfuslu bir ülkenin takımını, kendi sahamızda yetenekli bir oyuncumuzun serbest vuruş golüyle yenebildik diye havalara uçuyoruz.

Bilenler şunu söylüyor: İzlanda yetenekli oyunculara sahip değil; bir sistemi var, oyuncuları bu sistemi tıkır tıkır uyguluyor ve başarılı oluyorlar. "Peki neden bizim bir sistemimiz yok," sorusunun yanıtını, ilgili herkes iyi biliyor ama dillendirmiyor; dillendiremiyor... Hangi televizyonu açsan birkaç tane akîl adam oluyor. Bu adamlar senelerdir şunları söylüyor: "Altyapı, eğitim..." Ama kimse buna kulak vermiyor.

Anlı şanlı takımlarımız milyar dolarlara yaklaşan cirolar yaratıyor, her yıl yıldız (!) üstüne yıldız (!) transferi yapıyor ama kadrosundaki en düşük maliyetli oyuncunun aldığı kadar parayı altyapısına ayırmıyor.

Basın, mikrofonu sporcuya değil yöneticiye uzatıyor. Spor basını sayesinde koca ülkenin insanları futbol takımı yöneticilerini sanatçılardan fazla tanır hale geldi. Bilenler, bunun örneğinin dünyanın hiçbir yerinde bulunmadığını da söylüyor.

Spor basınımızın son yıllardaki akıllara durgunluk veren bir faaliyeti daha var ki gerçekten insanı dumura uğratıyor: Basınımız, "neden maçlara gitmiyorsunuz kardeşim," diye, taraftara sabah akşam fırça atıyor...

Biz futbol seyircileri şimdilik, (gerçekten) büyük yeteneklere sahip oyuncularımızı izleyip keyif almak adına bu Karagöz oyununu, hiçbir şeyden haberimiz yokmuş gibi seyretmeye devam ediyoruz; ama böyle devam ederse, çok uzak olmayan bir gelecekte bizleri stada silah zoruyla götürmeleri gerekecek.
 

HACILI

Onursal Üye
14 Kas 2012
2,183
8,060
Hadon dostumun yorumuna ve düşüncelerine aynen katılıyorum.
Ancak şu espriyi de paylaşmama izin verin lütfen.


Tüp bitince sallayan,
Pil bitince ısıran,
Şampuan bitince su döküp çalkalayan
Bir milletin MİLLİ TAKIMI böyle olur
Biz bitti demeden bitmez.
 

ayberk

Süper Üye
14 Nis 2011
310
386
Eyüp Sultan
Moralimizin çok bozuk olduğu şu günlerde, yüreğimize biraz su serptiniz. Teşekkürler çocuklar. Teşekkürler Fatih hoca. Teşekkürler bu zaferde emeği geçen herkes.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Üst