Hakkı Kıvanç Vefat Etti

pereventi

Süper Üye
27 May 2010
1,150
1,449
güney



Bir süredir mide kanseri ile mücadele veren oyuncu Hakkı Kıvanç 83 yaşında hayatını kaybetti.


Emektar oyuncu, figüran olarak başladığı oyunculuk hayatında mafya adamı, polis, kahveci gibi onlarca karakter canlandırmıştı.
1931 Adana doğumlu olan Hakkı Kıvanç, Türk sinema ve dizi oyuncusudur ve gerçek adı Hakkı Güvenç'dir. Oyunculuk hayatına 1955 yılında Kızımla Beraber Ağladık filminde figüran olarak başladı. Yeşilçam filmlerinin değişmez yardımcı oyunculardan biri olan Hakkı Kıvanç, mafya adamı, polis, kahveci gibi karakterleri canlandırdı. Filmlerin yanında 1980′li yıllardan başlayarak bazı televizyon dizilerinde de rol aldı.


Evli olan Hakkı Kıvanç, biri erkek, biri kız iki çocuk babasıdır.
 

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,311

Yalnız ölen bir Yeşilçam emekçisinin başında bir başka sinema emekçisi bekliyor. Cenazeye çok az meslektaşı katılmış, ne vefasızlık. Oysa Hakkı Kıvanç'ı (adıyla bilinmese bile) Türkiye'de tanımayan yok gibiydi. Çok üzüldüm.

hakki-kivanc-cenaze-630x380.jpg

 

cemsultan

Aktif Üye
25 Eyl 2009
403
394
ALLAH rahmet eylesin,sevenlerine sabırlar versin.Arkadaşını son yolculuğunda yalnız bırakmaya Abimizin adı da İhsan Gedik'tir.Unutulmasın,hatırlayalım istedim.
 

cngz1

Aktif Üye
3 Ara 2011
391
9,658
İstanbul
Bir yıldız daha kaydı Adını bilmesek de filmlerden hatırladığımız karakter oyuncusu Allah rahmet eylesin Mekanı cennet olsun
 

bonelli1910

Kıdemli Üye
25 Nis 2011
129
230
Bir süredir mide kanseri rahatsızlığı yaşayan Yeşilçam oyuncularından Hakkı Kıvanç, 84 yaşında hayatını kaybetti. Kıvanç için İstiklal Caddesi’ndeki Ağa Camii’nde cenaze merasimi düzenlendi. Öğle namazının ardından kılınan cenaze namazında Kıvanç’ın yakınları ve sevenleri saf tuttu. Cenazeye Türker İnanoğlu ve Serdar Gökhan dışında sinema oyuncularından pek katılan olmadı.

Cenazeye katılımın az olmasını vefasızlık olarak nitelendiren dizi oyuncularından Kaya Erbaş, “Hakkı Kıvanç dediğimiz abimiz, 60’lı yıllarda bu işe başladı. Başrolü bile var. Zirvede olan kişiler yanında çalışmıştır. Bir Cüneyt Arkın, Fikret Hakan’ı göremiyoruz burada. Gelen bir Serdar Gökhan var burada. Vefasızlık var. Yeşilçam’ı dışlamışlar zaten. Yeni jenerasyon Yeşilçam’ı tanımıyor zaten. Yeşilçam’ın sayesinde bulundukları yere geldiler.” diye konuştu.

Yapımcı Türker İnanoğlu ise, “Ağır ağır Yeşilçam sineması her gün birer birer bitiyor. Çok üzülüyoruz. Ben geldiğimde vardı Hakkı. Çok beyefendi, efendi, centilmen bir kişiliğe sahipti. Amirlerine yönetmenlere ve yapımcıya karşı çok anlayışlıydı.” dedi.

Cenazeye katılımın az olmasını da değerlendiren İnanoğlu, “Herkes kendinden sorumlu. Ben hasta yatağımdan kalktım geldim.” şeklinde konuştu.

Cenazede üzüntüsünü dile getiren eski oyunculardan Necdet Kökeş, “Zamanımız gelince hakkın rahmetine kavuşacağız. Belirli bir yaştan sonra yaratan ne emir buyurursa o olur.” ifadesini kullandı.

Cenaze namazının ardından oyuncu için helallik istendi ve dualar edildi. Kıvanç’ın naaşı toprağa verilmek üzere Kulaksız Mezarlığı’na götürüldü..
 

İskenderunlu

Onursal Üye
29 Tem 2012
5,357
12,892
iskenderun-Hatay
Allah rahmet etsin.Ne yazık ki sanatçı dostları cenazede bile yalnız bırakıyor.Üç yıl kadar önce Adana'da vefat eden 100'den fazla filmde oynamış İskenderunlu eski Yeşilçam yıldızı arkadaşım Cem Erman'ın cenazesinde de durum aynıydı..İşte haberi..
 

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,592
34,891
İstanbul
Hakkı Kıvanç denince aklıma hemen, rol aldığı birbirinden güzel Kemal Sunal filmleri geliyor. (Bu arada ben de ismini vefatından sonra öğrendim) Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun..
 

cemsultan

Aktif Üye
25 Eyl 2009
403
394
Dikkat etmişimdir,Yeşilçam artistleri içinde en vefalı olan Serdar Gökhan'dır.İstanbul dışındakileri bilmem ama İstanbul içindeki pek çok sinema emekçisinin cenazesinde bir meslekdaşı olarak en önlerde saf tutmuş son görevini yerine getirmiştir.Maalesef bu vefayı diğer Yeşilçam artistlerinde görmek mümkün olmamıştır nedense.Bu yüzden Serdar Abi'yi ayrı bir severim.ALLAH uzun ömürler versin.
 
Üst