Sevgili Cizgidaslarim

mimar777

Süper Üye
1 Tem 2013
586
3,435
Sevgili Cizgidaslarim ;
Oncelikle Dalaman'dan herkese sevgi ve selamlar ...
photo0163.jpg

photo0142.jpg

photo0005.jpg

sanirim Cizgidas kelimesi kotu kacmadi. Gerci benim laptobumda turkce karakterler olmadigindan noktali harflerim gorunmuyor ama umarim herkes anliyordur. Size kisa bir mektup yazma ihtiyaci duydum ; hem paylasimlarla ilgili dusuncelerimi soylemek hemde sizin gibi duyarli arkadaslarla dusundugum bir projeye birlikte imza atmak icin fikirlerinizi almak...
1- Epeydir yeni paylasim yapamadim bunu yanlis anlamayin sadece saglik durumumuz yas itibari ile bazen bizi zorluyor su an doktorlardan cok dogal bitkilere guvenerek kendimi rahatlatmaya calisiyorum faydalida oluyor. Insallah yakin zamanda yeni paylasimlar icin taze gucum olacak. Su anlar sadece sizin guzel paylasimlarinizi izliyorum.
2-Sitenin guvenligi ve istikrari icin gereken her duzenlemeyi desteklemeye ve gereken yardimi yapmaya hazir oldugumu burada yinelerim.
3-Bir projeden bahsettim ; benim 11 yasinda serebral palsi problemli engelli bir kizim var.
dsc0000187.jpg

Bu serebral palsi genelde dogumda doktor hatalarindan meydana geliyor ve oylede oldu. Bunun bir ilaci yok duzelme yada duzelmeme sansini kimse soyleyemiyor. Biz su an onu saglikli yasatmaya calisiyoruz. Burada bu konuyu bahsetmemin nedeni Dalaman'da bir engelli dernegi kuruyoruz ve bircok engelli cocugumuzun sorunlarini dile getirebilmeyi bir STK'yla gerceklestirmek icin ugrasacagiz.Dalaman ve Ortaca civarinda yaklasik 2000 engelli aile var ; ve maalesef bu civarda bir UZMAN COCUK ORTOPEDISTI ; bir UZMAN COCUK FIZYOTERAPI DOKTORU yok . Mugla merkezde devlet hastanesi var ama devletimizin hep cok bahsettigi ENGELLIYE ONCELIK ilkesine uyarak engellileri ayaklarina kadar getirtiyorlar. Yalniz bu degil engelli cocuklarimizin okuyup okumadiginada Fethiye'de kuytu bir kosedeki R.A.M.[ Rehberlik Arastirma Merkezi] denilen son derece anlamsiz bir merkez gene ayaklarina kadar yataga bagimli cocuklari getirterek ama parmaklarinin ucu ile bile dokunmadan muneccim usulu karar veriyorlar. Bunun icin burada su an bos duran eski Dalaman devlet hastanesi var onu bir ENGELLI COCUKLAR SAGLIK VE KULTUR MERKEZI haline getirmek istiyoruz.
dalamandevlethastanesi2016.jpg

Eger saglik bakanligina gerekli baski ve anlatimi yaparsak bu yeri engelli cocuklarimiza tahsis edebiliriz ve bu belki dunyada ilk olacaktir.
Sorunlar burada saymakla bitmez ama sizi burada bunlarla bunaltmak istemiyorum .O kadar cok dernek varki bakalim onca DUYULMAYAN SES ICINDE sesimizi nasil duyuracagiz ?
Benim projem su :
Evvelce Dalaman'da bulunan meshur DALAMAN KULTUR MERKEZI...
dkm.jpg

Meshur diyorum cunku dunyanin dugun salonu olarak kullanilan icinde kultur ile ilgili hicbirsey bulunmayan tek KULTUR [!] SALONU ...
davetiye53.jpg

dkm2.jpg

En azindan bir kutuphane olmamasi beni rahatsiz etti ; belediyebaskanligina cikip gonullu kitap toplamak icin musaade istedim benim ZABITA MUDURUNE gonderdi ; ona ciktim o da IYI FIKIR AMA KAYMAKAM'DAN IZIN ALMAMIZ LAZIM dedi.[ Aslinda Kultur merkezi belediyeye ait ...] Onu bekledim ama benimle kaymakama cikmayinca kendim kaymakama cikmak istedim ama kaymakam Avrupa turunda imis. Orada ozel kalemi ile konustum oda cok iyi bir fikir verdi : SIZ EN IYISI BELEDIYE ILE KONUSUN dedi !... Bende kafayi bozdum burada bir kutuphane olusturmak icin kollari sivadim ama kutuphane ENGELLILERE AIT olacak. Eger yukarida bahsettigim merkezin tahsisatini alirsak kutuphane orada olacak ; yok gene alisilmis bir duyarsizlikla karsilasirsak kendi engelli dernegimizde bu kutuphaneyi olusturacagiz.
Evet arkadaslar ; DALAMAN CIZGI DIYARI ENGELLILER KUTUPHANESI kurmak fikrini desteklermisiniz? Herkes gonlunden kopan her tur kitabi bagislayacak Turkiye'nin dort bir yaninda cok duyarli insanimiz oldugunu biliyorum. Benim amacim bu yolla hem Turkiye'mizin batisinda kultur eksigi bir ilcemize bir kutuphane kazandirmak hemde bu kitapligin normal degil engelli cocuklarimizca olusturuldugu sesini heryere duyurmak... Duyarli olmak icin once insan olmak lazim ve bir gun hepimizin engelli olabilecegimizi bilmek lazim. Kitaplari buraya ulastirmak icinde iyi bir yol buldum eger tutarsa tam secim zamani dostluklarda dogabilir. KIM KITAP GONDERMEK ISTERSE BULUNDUGU IL YADA ILCEDEKI HERHANGI BIR PARTININ KADIN YADA GENCLIK KOLLARINA AYNI PARTININ DALAMAN KADIN YADA GENCLIK KOLLARINA TESLIM EDILMEK UZERE VERMESI YETERLI OLACAK. BOYLECE HEM TUM PARTILERIN BU PROJEYE KATILIMINI SAGLAYACAGIZ ; HEMDE KITAP VE ENGELLI COCUKLARIMIZ VASITASI ILE HERSEYIN SIYASET OLMADIGINI AYNI VATANDA DOSTCA PAYLASIMLAR YAPILABILECEGINI ANLATMAK... BURADA CIZGI DIYARI ADINI KULLANABILIRIZ. BUNA DA SIZLER KARAR VERECEKSINIZ. BEN BU FORUMU 20.MART.2014 E KADAR SIZLERIN GORUSUNE SUNACAGIM BURADAKI GORUSLER DOGRULTUSUNDA BU PROJEYI UYGULAYIP UYGULAMAYACAGIMA KARAR VERECEGIM. GORUS VE DESTEKLERINIZI BEKLEYECEGIM.
Degerli zamaninizi paylastiginiz icin cok tesekkurler ...
photo0010.jpg

Ozkan Uluyazi mimar
 

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,044
75,436
hiçbiryerde :)
Engellilerin sorunları ülkemizin kanayan yaralarından biri.
engelli oranı yüzde beş olsa bile toplumda 3-4 milyon
engelli var demektir.Ne yazık ki devlet bütçesinden
onlar için ayrılan miktar yetersiz.
Çalışmalarınızda kolaylıklar ve başarılar dilerim.
Umarım olumlu gelişmeleri hep birlikte takip ederiz...
 

gandor08

Yönetici
6 Ocak 2013
18,367
141,603
Özel insanlar için yapılabilecek her türlü faaliyette üzerime düşen her ne olursa yapmaya hazırırm.

İlimde her zaman benim için öncelikleri olmuştur ve olmayada devam edecektir.

Güzel bir fikir ve düşünce ama uygulama aşamasında bir sürü zorluklarla karşılacaksınız. Belkide sizin bu düşüncenizi gayet güzel kullanacak insanlar kurumlar da çıkacaktır karşınızda, bunu bilesiniz.

Lafla sözle bazen bazı şeyleri yapmak o kadar kolaydırki anlatamam. İş icraata geldimi onu başarmak çok zor işte.

Kolaylıklar diliyorum. Konuyu takip edenler arasında olacağım.
 

zagor-t

Onursal Üye
17 Eki 2012
1,464
20,854
Ben yurt dışında yasışıyorum, fakat bu konuda iyimserim. Bizim insanımız yardım severdir, kendilerine ön ayak olacak kimseler çıkınca, elinden gelen yardımı esirgemez. O yüzden sakın kötümserliğe kapılmayın. Burada bu konuyu açmanız, medeni cesaretinizin bir belgesidir zaten. Size destek çıkacak birçok kimse olacağına eminim. Melek yüzlü kızınıza şifa size de başarılar diliyorum, internet vasıtasıyla Mısır'da devlet devirdiler, yardım da bulunur kesin.
çizgidaş ve meslektaşınız. Zagor-T
 

denizkara

Yeni Üye
28 Mar 2010
56
74
denizci
Kültür merkezini düğün için hiç tutmasalar ve/veya davetliler de hiç gitmese; bakın nasıl artık orada düğün yapılamıyor, halkın gücü o kadar fazla ki; hep ayakta uyuyoruz, umarım kızımız için şifa bulunur, kitap ne var ne yok ben hepsini veririm, benim kütüphanem yok, zaten sürekli veririm, kütüphanem olsun da hiç istemedim, olmayacak, okuduktan sonra benim işim kalmaz, başkaları okusun, bu benim doğuştan geleneğim zaten, bende mükiyet duygusu fazla gelişmemiş, Beşiktaş Çarşı’da eksiksiz her esnafın camına da yapıştırttırırım, Belediye başkanını tanırım, yeni seçimlerde de aynı partinin geleceği kesin, sadece başkan değişecek ki yenisi zaten dostum, Çarşı’da kitap vermeyen adam bırakmam, gelişmeleri dönersin üstadım.
 

dedo11

Onursal Üye
8 Nis 2013
1,843
4,972
Sayın mimar777 ;
Üzerimize düşen ne varsa ( maddi - manevi ) her şeyi yapmaya hazırım. Kızımıza acil şifalar , sana da bu önemli ve gerekli çalışmalarında başarılar dilerim.
Dileklerinin gerçekleşmesi en büyük dileğimdir...
 

Shoryuken

Yönetici
9 Nis 2013
4,044
20,226
Kamlançu
Güzel bir proje başlatmışsınız, yolunuz açık olsun.
Elimizden bir şey gelirse katılmak da isteriz.
Sevgili Gandor08 dostumuzun dediği gibi icraat kısmında eksikliklerimiz var.
Fakat siz icraat kısmına geçmişsiniz.
Bundan sonrası sizin dışınızda gelişecektir.
Kitap yardımı yapamam (kitapların her satırının altını çizmişimdir) ama onun dışında başka her türlü yardımı yapmaya hazırım.
Bir engel kalkacaksa çizgidaşlardan daha iyi kim onu kaldırabilir ki?
 

serifengin

Onursal Üye
23 Eki 2009
2,616
6,032
İstanbul-İzmir
Hepimiz engelli olmaya adayız!
O güzel kızımıza şifa dilemek yapacağımız ilk şey sonrada bu tür güzel şeyleri gündeme getirebilecek cesarete sahip olduğumuzu (sizin sayenizde olsada) yapacağımız ikinci şey olsun.
Ben kendi şahsıma elimden gelen desteği vereceğim ve size aşağıda vereceğim maile muhakkak ulaşmanızı ve projenizi anlatmanızı gerekirse destekçiniz olan 40000 kişi olduğunuda söylemenizi rica eceğim.

Aşağıda ki maile muhakak ulaşın gerçekten ilgileniyorlar!

Bahar.Ugurlu@aile.gov.tr

Bahar UĞURLU

Aile ve Sosyal Politikalar Uzmanı

Araştırma, Geliştirme ve Proje Dairesi Başkanlığı

Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü

Tel: 0 (312) 705 70 00 - 7102

Nasıl bulduğunuzu sorarlarsa MS (Multiple Skeleroz) Derneği katılımcılarından Şerif Engin Baygın diye adımıda verebilirsiniz.
Saygılarımla...
 

hadon

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
10 Mar 2010
3,056
9,086
Kastamonu
Sevgili dostum yürekten alkışlıyorum. Allah yardımcınız olsun.

Kitap bağışında da bulunurum, istediğiniz zaman imza da veririm. Ayrıca, bu yazdınızı ulusal basında görevli arkadaşlarıma gönderip ilgilerini çekmeye çalışacağım. Dalaman, Antalya bölgesi/etkisinde bir yer olsaydı yerel basında ilgi gösterecek çok arkadaşım vardı ama ne yazık ki biraz uzakta.
 

pereventi

Süper Üye
27 May 2010
1,150
1,449
güney
güzel kızımıza ALLAH 'tan şifalar diliyorum, uğraş verdiğiniz bu sosyal ve insancıl projede kolaylıklar ve muvaffakiyetler diliyorum, hepimiz birer engelli adayı değil miyiz, yarın başımıza neler gelecek kim bilebilir, umarım her şey gönlünüzce olur.
 

mimar777

Süper Üye
1 Tem 2013
586
3,435
Sagolasın

[sıze="3"]engellilerin sorunları ülkemizin kanayan yaralarından biri.
Engelli oranı yüzde beş olsa bile toplumda 3-4 milyon
engelli var demektir.ne yazık ki devlet bütçesinden
onlar için ayrılan miktar yetersiz.
çalışmalarınızda kolaylıklar ve başarılar dilerim.
Umarım olumlu gelişmeleri hep birlikte takip ederiz...[/sıze]
sevgılı yeryuzu ; bu proje sızlerle yasar hale gelebılecek. Ben su sozu cok severım : Hayal etmek yarı sahıp olmak demektır . Desteklerıne tesekkur ederım.
 

mimar777

Süper Üye
1 Tem 2013
586
3,435
Tesekkurler

[sıze="3"]özel insanlar için yapılabilecek her türlü faaliyette üzerime düşen her ne olursa yapmaya hazırırm.

Ilimde her zaman benim için öncelikleri olmuştur ve olmayada devam edecektir.

Güzel bir fikir ve düşünce ama uygulama aşamasında bir sürü zorluklarla karşılacaksınız. Belkide sizin bu düşüncenizi gayet güzel kullanacak insanlar kurumlar da çıkacaktır karşınızda, bunu bilesiniz.

Lafla sözle bazen bazı şeyleri yapmak o kadar kolaydırki anlatamam. Iş icraata geldimi onu başarmak çok zor işte.

Kolaylıklar diliyorum. Konuyu takip edenler arasında olacağım.
[/sıze]
sevgılı gandor ;
bu yolda yalnız olmadıgımı hıssetmek cok umut verıyor. Degerlı desteklerın ıcın sımdıden cok tesekkurler...
 

mimar777

Süper Üye
1 Tem 2013
586
3,435
Sagol

ben yurt dışında yasışıyorum, fakat bu konuda iyimserim. Bizim insanımız yardım severdir, kendilerine ön ayak olacak kimseler çıkınca, elinden gelen yardımı esirgemez. O yüzden sakın kötümserliğe kapılmayın. Burada bu konuyu açmanız, medeni cesaretinizin bir belgesidir zaten. Size destek çıkacak birçok kimse olacağına eminim. Melek yüzlü kızınıza şifa size de başarılar diliyorum, internet vasıtasıyla mısır'da devlet devirdiler, yardım da bulunur kesin.
çizgidaş ve meslektaşınız. Zagor-t
degerlı dostum;
bende senelerce yurtdısında yasadım ; oralardan turkıye daha ıyı goruluyor ve daha saglıklı tahlıl edılıyor. Guzel dusuncelerınız bana guc verıyor cok tesekkurler...
 

mimar777

Süper Üye
1 Tem 2013
586
3,435
Dogru adres ...

[sıze="3"]kültür merkezini düğün için hiç tutmasalar ve/veya davetliler de hiç gitmese; bakın nasıl artık orada düğün yapılamıyor, halkın gücü o kadar fazla ki; hep ayakta uyuyoruz, umarım kızımız için şifa bulunur, kitap ne var ne yok ben hepsini veririm, benim kütüphanem yok, zaten sürekli veririm, kütüphanem olsun da hiç istemedim, olmayacak, okuduktan sonra benim işim kalmaz, başkaları okusun, bu benim doğuştan geleneğim zaten, bende mükiyet duygusu fazla gelişmemiş, beşiktaş çarşı’da eksiksiz her esnafın camına da yapıştırttırırım, belediye başkanını tanırım, yeni seçimlerde de aynı partinin geleceği kesin, sadece başkan değişecek ki yenisi zaten dostum, çarşı’da kitap vermeyen adam bırakmam, gelişmeleri dönersin üstadım.[/sıze]
sevgılı dostum ;
senın dusuncelerınden bu projeye baslarken dogru adreste oldugumu bır kez daha anladım... Bırcok kısı boyle bır ıse fazla destek bulamayacagımı soylesede ben yasamım boyunca bırseylerı denemeden hedefe ulasılamayacagına ınandım. Sonunda basarılı olamazsam hıc olmazsa denedıgım ıcın ıcım rahat olacak. Ama bırde basarırsak ; pekcok engellı ıcın yenı bır umut ısıgı dogacak... ıyıkı varsınız ...
 

mimar777

Süper Üye
1 Tem 2013
586
3,435
Cok sagol ...

sayın mimar777 ;
üzerimize düşen ne varsa ( maddi - manevi ) her şeyi yapmaya hazırım. Kızımıza acil şifalar , sana da bu önemli ve gerekli çalışmalarında başarılar dilerim.
Dileklerinin gerçekleşmesi en büyük dileğimdir...

degerlı dusuncelerınız ve destegınız ıcın cok tesekkur ederım ... Bu projeyı gerceklestırırsek bundan sız dostlarımın buyuk payı olacak.
 

vkopuzoglu

Süper Üye
3 Mar 2010
1,536
957
Bursa
Allah yardımcın olsun abi çok güzel düşünmüşün. Yüce Rabbim kızına ve tüm engelli kardeşlerimizin yardımcısı olsun ve acil şifalar versin inşallah.
 

mimar777

Süper Üye
1 Tem 2013
586
3,435
Destek ...tam destek ....

[sıze="2"]güzel bir proje başlatmışsınız, yolunuz açık olsun.
Elimizden bir şey gelirse katılmak da isteriz.
Sevgili gandor08 dostumuzun dediği gibi icraat kısmında eksikliklerimiz var.
Fakat siz icraat kısmına geçmişsiniz.
Bundan sonrası sizin dışınızda gelişecektir.
Kitap yardımı yapamam (kitapların her satırının altını çizmişimdir) ama onun dışında başka her türlü yardımı yapmaya hazırım.
Bir engel kalkacaksa çizgidaşlardan daha iyi kim onu kaldırabilir ki?
[/sıze]

sevgılı dostum ; sızın gandor ıle yaptıgınız calısmaları ımrenerek ızlıyorum ... Ben bu projede yalnız klasık bır baskı kıtaplık dusunmuyorum aynı zamanda dıjıtal kıtaplıgımızda olacak o yuzden sızın bu yolda cok ıs dusecek. Amac burada baskı kıtap ve dıgıtal kıtap kampanyası yaparken burada ılgıyı engellı cocuklarımızın uzerıne cekmek ; daha cok stk ve dernegı ayaklandırıp ; onların sorunlarını ılgılılere ıletıp belkı ılk bır engellı cocuklar ıcın saglık ve kultur merkezı olusturmak ... Desteklerın ıcın cok tesekkurler ...
 

mimar777

Süper Üye
1 Tem 2013
586
3,435
40000 kısı ....

[sıze="2"]hepimiz engelli olmaya adayız!
O güzel kızımıza şifa dilemek yapacağımız ilk şey sonrada bu tür güzel şeyleri gündeme getirebilecek cesarete sahip olduğumuzu (sizin sayenizde olsada) yapacağımız ikinci şey olsun.
Ben kendi şahsıma elimden gelen desteği vereceğim ve size aşağıda vereceğim maile muhakkak ulaşmanızı ve projenizi anlatmanızı gerekirse destekçiniz olan 40000 kişi olduğunuda söylemenizi rica eceğim.

Aşağıda ki maile muhakak ulaşın gerçekten ilgileniyorlar!

bahar.ugurlu@aile.gov.tr

bahar uğurlu

aile ve sosyal politikalar uzmanı

araştırma, geliştirme ve proje dairesi başkanlığı

engelli ve yaşlı hizmetleri genel müdürlüğü

tel: 0 (312) 705 70 00 - 7102

nasıl bulduğunuzu sorarlarsa ms (multiple skeleroz) derneği katılımcılarından şerif engin baygın diye adımıda verebilirsiniz.
Saygılarımla...
[/sıze]

sevgılı ustadım ;
verdıgınız ısım ve adreslerle mutlaka baglantı kuracagım benım ıcın bır ısım ; bır telefon ; bır adres cok onemlı ... ınanın o kadar cok caresız ınsan varkı yapılacak en ufak hızmet buyuk ısıklar getırecek. Ayrıca 40000 cızgıdasın gucunu hıssetmek super dopıng olacak... Belkı sosyal medyanın gucunu boyle hayırlı bır ıste ılk kez kullanacagız. Bazen yakıp yıkmak yerıne bırseyler yapmak cok daha ıyı olacak ... Degerlı desteklerın ıcın cok tesekkur ederım ...
 

mimar777

Süper Üye
1 Tem 2013
586
3,435
Sagolasın

[sıze="3"]sevgili dostum yürekten alkışlıyorum. Allah yardımcınız olsun.

Kitap bağışında da bulunurum, istediğiniz zaman imza da veririm. Ayrıca, bu yazdınızı ulusal basında görevli arkadaşlarıma gönderip ilgilerini çekmeye çalışacağım. Dalaman, antalya bölgesi/etkisinde bir yer olsaydı yerel basında ilgi gösterecek çok arkadaşım vardı ama ne yazık ki biraz uzakta.[/sıze]
sevgılı hadın ;
sızlerden destek alacagımdan bır an bıle suphe etmedım ... Oncelıkle tesekkur ederım. Bu projenın bır ılerıkı asamasında sızlerden olusacak bır yonetım komıtesı olmasını ; sanal bıle olsa proje sekıllenene kadar bu komıte ıle yonetılmesını onerecegım ; burada " cızgı dıyarı " ısmı ve gucu onder olacaktır. Eger tum yonetıcı arkadaslar kabul ederse projenın ısım babası "cızgı dıyarı" olursa cok sevınırım boylece dıyarın yasayan ve engellı cocuklara hıtap eden bır kutuphanesı olacak... Desteklerın ıcın cok sagol...
 

mimar777

Süper Üye
1 Tem 2013
586
3,435
Cok dogru

güzel kızımıza allah 'tan şifalar diliyorum, uğraş verdiğiniz bu sosyal ve insancıl projede kolaylıklar ve muvaffakiyetler diliyorum, hepimiz birer engelli adayı değil miyiz, yarın başımıza neler gelecek kim bilebilir, umarım her şey gönlünüzce olur.

sevgılı dostum cok dogru soyluyorsun ; hep soylemek ıstedıgım buydu aslında hepımız bır engellı adayıyız... Guzel dıleklerınız ıcın cok tesekkurler ...
 

atilkurt

Onursal Üye
4 Ocak 2010
335
1,315
Allah yardımcınız olsun, kızınızın durumuna çok üzüldüm. çevremde kitaplarını elden çıkarmak isteyen arkadaş varsa aracı olur size yönlendiririm. ben kitaplarımı okuyup dağıtıyorum saklamıyorum.
 

mimar777

Süper Üye
1 Tem 2013
586
3,435
sagolun

Allah yardımcınız olsun, kızınızın durumuna çok üzüldüm. çevremde kitaplarını elden çıkarmak isteyen arkadaş varsa aracı olur size yönlendiririm. ben kitaplarımı okuyup dağıtıyorum saklamıyorum.

sevgili dostum ; dualarin ve paylasimci hareketiniz icin cok tesekkurler ... Eger onumuzdeki gunlerde projemiz sekillenirse sizin gibi yuce gonullu arkadaslara ihtiyac olacak. Sagolasin
 

mimar777

Süper Üye
1 Tem 2013
586
3,435
Bir adim daha ...

Sevgili Cizgidaslarim ;
Oncelikle Dalaman'dan herkese sevgi ve selamlar ...
photo0163.jpg

photo0142.jpg

photo0005.jpg

sanirim Cizgidas kelimesi kotu kacmadi. Gerci benim laptobumda turkce karakterler olmadigindan noktali harflerim gorunmuyor ama umarim herkes anliyordur. Size kisa bir mektup yazma ihtiyaci duydum ; hem paylasimlarla ilgili dusuncelerimi soylemek hemde sizin gibi duyarli arkadaslarla dusundugum bir projeye birlikte imza atmak icin fikirlerinizi almak...
1- Epeydir yeni paylasim yapamadim bunu yanlis anlamayin sadece saglik durumumuz yas itibari ile bazen bizi zorluyor su an doktorlardan cok dogal bitkilere guvenerek kendimi rahatlatmaya calisiyorum faydalida oluyor. Insallah yakin zamanda yeni paylasimlar icin taze gucum olacak. Su anlar sadece sizin guzel paylasimlarinizi izliyorum.
2-Sitenin guvenligi ve istikrari icin gereken her duzenlemeyi desteklemeye ve gereken yardimi yapmaya hazir oldugumu burada yinelerim.
3-Bir projeden bahsettim ; benim 11 yasinda serebral palsi problemli engelli bir kizim var.
dsc0000187.jpg

Bu serebral palsi genelde dogumda doktor hatalarindan meydana geliyor ve oylede oldu. Bunun bir ilaci yok duzelme yada duzelmeme sansini kimse soyleyemiyor. Biz su an onu saglikli yasatmaya calisiyoruz. Burada bu konuyu bahsetmemin nedeni Dalaman'da bir engelli dernegi kuruyoruz ve bircok engelli cocugumuzun sorunlarini dile getirebilmeyi bir STK'yla gerceklestirmek icin ugrasacagiz.Dalaman ve Ortaca civarinda yaklasik 2000 engelli aile var ; ve maalesef bu civarda bir UZMAN COCUK ORTOPEDISTI ; bir UZMAN COCUK FIZYOTERAPI DOKTORU yok . Mugla merkezde devlet hastanesi var ama devletimizin hep cok bahsettigi ENGELLIYE ONCELIK ilkesine uyarak engellileri ayaklarina kadar getirtiyorlar. Yalniz bu degil engelli cocuklarimizin okuyup okumadiginada Fethiye'de kuytu bir kosedeki R.A.M.[ Rehberlik Arastirma Merkezi] denilen son derece anlamsiz bir merkez gene ayaklarina kadar yataga bagimli cocuklari getirterek ama parmaklarinin ucu ile bile dokunmadan muneccim usulu karar veriyorlar. Bunun icin burada su an bos duran eski Dalaman devlet hastanesi var onu bir ENGELLI COCUKLAR SAGLIK VE KULTUR MERKEZI haline getirmek istiyoruz.
dalamandevlethastanesi2016.jpg

Eger saglik bakanligina gerekli baski ve anlatimi yaparsak bu yeri engelli cocuklarimiza tahsis edebiliriz ve bu belki dunyada ilk olacaktir.
Sorunlar burada saymakla bitmez ama sizi burada bunlarla bunaltmak istemiyorum .O kadar cok dernek varki bakalim onca DUYULMAYAN SES ICINDE sesimizi nasil duyuracagiz ?
Benim projem su :
Evvelce Dalaman'da bulunan meshur DALAMAN KULTUR MERKEZI...
dkm.jpg

Meshur diyorum cunku dunyanin dugun salonu olarak kullanilan icinde kultur ile ilgili hicbirsey bulunmayan tek KULTUR [!] SALONU ...
davetiye53.jpg

dkm2.jpg

En azindan bir kutuphane olmamasi beni rahatsiz etti ; belediyebaskanligina cikip gonullu kitap toplamak icin musaade istedim benim ZABITA MUDURUNE gonderdi ; ona ciktim o da IYI FIKIR AMA KAYMAKAM'DAN IZIN ALMAMIZ LAZIM dedi.[ Aslinda Kultur merkezi belediyeye ait ...] Onu bekledim ama benimle kaymakama cikmayinca kendim kaymakama cikmak istedim ama kaymakam Avrupa turunda imis. Orada ozel kalemi ile konustum oda cok iyi bir fikir verdi : SIZ EN IYISI BELEDIYE ILE KONUSUN dedi !... Bende kafayi bozdum burada bir kutuphane olusturmak icin kollari sivadim ama kutuphane ENGELLILERE AIT olacak. Eger yukarida bahsettigim merkezin tahsisatini alirsak kutuphane orada olacak ; yok gene alisilmis bir duyarsizlikla karsilasirsak kendi engelli dernegimizde bu kutuphaneyi olusturacagiz.
Evet arkadaslar ; DALAMAN CIZGI DIYARI ENGELLILER KUTUPHANESI kurmak fikrini desteklermisiniz? Herkes gonlunden kopan her tur kitabi bagislayacak Turkiye'nin dort bir yaninda cok duyarli insanimiz oldugunu biliyorum. Benim amacim bu yolla hem Turkiye'mizin batisinda kultur eksigi bir ilcemize bir kutuphane kazandirmak hemde bu kitapligin normal degil engelli cocuklarimizca olusturuldugu sesini heryere duyurmak... Duyarli olmak icin once insan olmak lazim ve bir gun hepimizin engelli olabilecegimizi bilmek lazim. Kitaplari buraya ulastirmak icinde iyi bir yol buldum eger tutarsa tam secim zamani dostluklarda dogabilir. KIM KITAP GONDERMEK ISTERSE BULUNDUGU IL YADA ILCEDEKI HERHANGI BIR PARTININ KADIN YADA GENCLIK KOLLARINA AYNI PARTININ DALAMAN KADIN YADA GENCLIK KOLLARINA TESLIM EDILMEK UZERE VERMESI YETERLI OLACAK. BOYLECE HEM TUM PARTILERIN BU PROJEYE KATILIMINI SAGLAYACAGIZ ; HEMDE KITAP VE ENGELLI COCUKLARIMIZ VASITASI ILE HERSEYIN SIYASET OLMADIGINI AYNI VATANDA DOSTCA PAYLASIMLAR YAPILABILECEGINI ANLATMAK... BURADA CIZGI DIYARI ADINI KULLANABILIRIZ. BUNA DA SIZLER KARAR VERECEKSINIZ. BEN BU FORUMU 20.MART.2014 E KADAR SIZLERIN GORUSUNE SUNACAGIM BURADAKI GORUSLER DOGRULTUSUNDA BU PROJEYI UYGULAYIP UYGULAMAYACAGIMA KARAR VERECEGIM. GORUS VE DESTEKLERINIZI BEKLEYECEGIM.
Degerli zamaninizi paylastiginiz icin cok tesekkurler ...
photo0010.jpg

Ozkan Uluyazi mimar

Sevgili dostlar bu forumda bahsettigim projede bir hatta iki adim oteye eristim. Birincisi bahsettigim hastanenin tahsisi icin Dalaman Bashekimligi ve Kaymakamliginin destegini alip Mugla Devlet Hastaneleri Genel Sekreterinin destegini yakaladim. Destek diyorum ulkemizde hersey olmasada bazi seyler her zaman kanunlar cercevesinde el aliniyor. Bu hafta Genel Sekreterlikten olur karari cikarsa ihale yolu ile engelli cocuklarimiz icin bu merkezi acabilecegiz. 2.adimda Dalaman ilce sinirlari icinde kitap kampanyasi baslattik, su ana kadar henuz 50-60 kitap topladik rakami onemsemiyorum ilk adim onemli... Size bahsettigim Turkiye genelindeki kampanyayi Dalaman'da onumuzdeki iki hafta icinde alacagimiz sonuca gore baslatiriz bu konuda siz tum dostlarimin destegi olacagina eminim. Bu iste sonuna kadar gidecegim basarirsam super bir is olacak basaramazsam da gonlum ve vicdanim rahat olacak HIC OLMAZSA UGRASTIM AMA OLMADI diyecegim. Hepinize guzel ve baris dolu gunler dilerim...
 
Üst