Atatürk Olmasaydı...

Doktor Kim

Aktif Üye
17 Mar 2011
325
14,064
Atatürk Olmasaydı
ataturkanma4.gif

(Cemal Kutay)

KİTABIN ADI : Atatürk Olmasaydı
KİTABIN YAZARI : Cemal KUTAY
YAYINEVİ VE ADRESİ : Aksaray Yayıncılık 1.Levent / İSTANBUL
BASIM TARİHİ : 1998

KİTABIN YAYIM MAKSADI

Atatürk’ün Kurduğu Günümüz Türkiye’si İle O Olmasa idi. Türk Milletinin İçinde Bulunabileceği Durum Arasındaki Uçurumu, Ayrımı Ortaya Sermek,

KİTABIN ÖZETİ

Atatürk olmasaydı, Çanakkale Zaferi olmazdı. Çanakkale Zaferi olmasaydı İngiliz, Fransız, Ruslardan oluşan itilaf devletleri, savaşı planladıkları üzere en çok 17 ayda zaferle bitirir. Rus çarlığı haşmetle sürer, İstanbul / Boğazlar Rusların eline geçer, Sevr antlaşmasının şartları gerçek olurdu.
Trablusgarp ve Balkan harpleri yenilgilerinden sonra morali sıfır benliği yok olmuş ezik ve bitik Türklük için destan devri kapanır.

Dünyanın hiçbir esir milletinde emperyalizmin baskısı altında, milli kurtuluş fikri oluşamaz ve hareket gelişemez. Çarlık Rusya yıkılmasaydı Orta Asya ve Kafkasya’daki Türkler kısa süreli de olsa bağımsız devlet kuramazdı.Çanakkale savunması dominyon sömürgelerde bağımsızlık ve haysiyet şuurunu uyandırdı.Yüz Temel Eser Özetleri, Kitap Özetleri, Roman Özetleri, Yüz Temel Eser, Özet

Atatürk olmasaydı orduyu politika dışında tutmak mümkün olmazdı. İkinci büyük Millet Meclisinde bu prensip tatbik edildi. Bu durumda olanlar ya asker ya Milletvekili oldular.

Atatürk olmasaydı üzerinde çağın damgası olan hiçbir hareket ve müesseseyi maziden koparıp kuramazdık. Ya hep ya hiç aydınlığını onda bulduk.Milliyetçilik duygusundan yoksun kalmaya devam edecek, eşiğinde olduğumuz ümmetçilik kazanına düşecek, hiçbir zaman sağlam olamamış bir din kardeşliği kisvesi altında ya Arap ya Acem şoven milliyetçiliği potasında kaynayacaktık. Araplaşma – araplaştırma düzeni (URUBE)’nin hammaddesi olacaktık.

Atatürk olmasaydı, Türkiye zamanın şartları içinde Bolşevik rejimini kabul edebilirdi.

Atatürk olmasaydı, kadın hak ve hürriyetleri öteki işlam ülkelerinin şartları içinde kalacaktı.

Atatürk olmasaydı, Devlet, hayat idare-i maslahat (yaşanılan günü kurtarma) Maslahat-amiz illetinden kurtarılamazdı.

Atatürk olmasaydı, Kurtuluş mücadelesi süreci içerisinde gerçek hürriyet ve istiklâllimizi imkansız kılan tatbik, safhasındaki bütün dünyanın Ermenilerle ilgili almış olduğu kararı hak-adalet-tarih hakikatleri içinde lehimize sonuçlanması asla mümkün olmayacaktır.

Atatürk olmasaydı, sanat ve sanatçının değeri bugünkü değerine gelemezdi. Toplum içinde sanatkarı özlenen mevki, makamların üstünde görmek ve bunu tescil ettirmek o günlerde ancak ona has bir özellikti.

Atatürk olmasaydı bizler ve bizden sonrakiler, şahsi tercihini bir tarafa iterek, milleti için değişmesi şart bir çağ sanatı anlayışı adına fedakarlık örneği gösteremezdi.

Atatürk olmasaydı, bizi benliğimize kavuşturan gerçek tarihimizden de cehaleti yenmek için tek dayancımız olan Türk alfabemizden mahrum kalırdık.

Atatürk olmasaydı, bugün ülkemizdeki hümanizm kuruluşları ya hiç olmaz, olsalar bile yasal statüyü koruyamaz, içe açık dışarı kapalı kalmaya mahkum ve mecbur olurduk.
Milletin imkanlarının devlet hayatında daima göz önünde tutulması, lüks- gösteriş-şatafattan uzak, aynı zamanda vakarlı haysiyetli- zevkli, güzel-asil-cazibe olabilme yapısı devlet varlığına hakim onunla beraber gelmiştir.
Osmanlı İmparatorluğunun kaybettiği topraklar üzerinde bağımsız ve manda ferliği kabullenmiş 13 Devlet kurulur. Atatürk sayesinde bunlar ile “Yurtta Sulh Cihanda Sulh” ilkesine uygun olarak dostluklar kuruldu.

Atatürk olmasaydı, yaşanılan şartlar ne olursa olsun, İstiklal ve hürriyet için açıkça ifadesi şart gayeleri devlet literatürüne o sokamazdık.

Atatürk olmasaydı, din ve maneviyatı akıl ve mantıkla böylesine bağdaştıran bir başka insan bulamazdık.

Atatürk olmasaydı, ülkemiz ve milletimiz üzerinde asırlarca oynanmış haksız, ahlaksız senaryoların tortularından kurtulamazdık.

Atatürk olmasaydı, Türk milleti için kusur olarak gösterilen haksız-yersiz-kasıtlı- mantıksız iddia ve kanaatler sonuna kadar yerinde kalacaktı.

İÇİMİZDEKİ MÜSLÜMAN GÖRÜNÜMLÜ HAÇLILAR

İnternette araştırma yaparken Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmasaydı ne olurdu?sorusuna karşı sözde müslüman geçinenlerin alaycı, çirkin, peşin hükümlü, kasıtlı, bilimsellikten ve tarih bilincinden yoksun yorumlarını gördüm.Çok üzüldüm ve sevr antlaşması,haçlı seferleri ve halen bedava incil dağıtan misyonerlik çalışmaları aklıma geldi.
Çünki, o haçlıların torunları 3.haçlı seferlerine engel olan, ulusal savaşının önderi
Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e, müthiş kızmakta ve aramızdan ayrılışının 74.yılında bile halen diş bilemekte, kin kusmaktadırlar.
Benim esas üzüldüğüm nokta,aramızdaki, haçlılara bilinçli olarak hizmet eden sahte müslümanlardan ziyade;bunlara biliçsiz olarak alet olan, diğerlerinden ayrı tuttuğum kesimin aynı yanlış söylemleri tekrarlamalarıdır.Amacım onları bir nebze uyarabilmektir.Çünki; onlar en büyük düşmanları olması gereken haçlıların torunlarının ağzıyla konuşmakta olduklarının farkında değiller.
Sevr uygulandıktan sonra kurulacak 13 küçük devletçik hızla hıristiyanlaştırılacak ve müslümanların Anadolu'dan kökü kazınacaktı.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kurduğumuz Türkiye Cumhuriyeti 3. haçlı
seferinin başarıya ulaşmasını engelleyerek İslamiyete en büyük hizmetlerden birini başarmıştır.
Sanıyormusunuz ki sevr gerçekleşseydi,iş burada bitecekti.Sıra 1.Dünya savaşın da bizi arkamızdan vuran Arap dünyasına gelecekti.İslamiyet arap yarım adasında Mekke'yle sınırlı sembolik temsil edilen bir din haline getirilecekti.Türkiye Cumhuriyetinin kurulmasının başarılması haçlıların bu son rüyalarını da engellemiştir çok şükür.
İslamiyetin gelişmesi ve dünyaya yayılmasında en büyük hizmetleri müslüman olmuş
Türk devletleri yapmıştır.Son kurulan Türk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti ise İslamiyetin yok olmasını varlığıyla engelleyerek,en büyük hizmeti yapmış oluyor.
Bu gerçekleri görerek Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e haçlılara hizmet eden saygısızlıkları bırakalım lütfen...O Olmasaydı haçlılar kazanırdı,Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ten başkası bu önderliği başaramazdı.Yüce Allah'a şükürler olsun ki Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü bizlere verdi.Rahmetle ve minnetle onu anıyorum.
Zamangezgini.

Atatürk yaşayan tek lider

Atatürk’ü başka ülkelerin liderleriyle karşılaştıran ve Türk halkının Atatürk’e sevgisini küçümseyen kimi aymazların “Atatürk büyük insandı ama artık dönemi geçti” sözlerine karşı yıllardır söylediğim bir şey var. Diyorum ki “Evet pek çok ülkenin kaderini değiştiren önemli isimleri, liderleri var. Ama bunlar içinde hâlâ yaşayan tek lider Atatürk.”

Nedeni basit; Atatürk sadece bir savaş verip ülkeyi emperyalizmin elinden kurtarmadı. Ya da sadece siyasette devrim yapıp ülkenin yapısını değiştirmedi. Veya bilimde sanatta önderlik yapmadı.

Atatürk hepsini başardı. Türkiye’ye bir yön çizdi, ufuk açtı. Yıllardır bu yoldan yürüyoruz. Kimileri farkında olmasa bile bu yol daha çok uzun.

Atatürk’ü her fırsatta karalayan, küçük düşürmeye çalışan, devrim ve ilkelerini yıkmaya çalışanlar bile bu gücü, Atatürk’ün yarattığı yeni iklimden, yeni yaşam biçiminden aldıklarını biliyorlar.

Atatürk’e yapılan saldırılar, ilke ve devrimlerinden sapmalar, yüreği bu ülke, bu cumhuriyet için atanları endişeye itebilir. Sahte Atatürkçülerin ülkeye verdikleri zararlar, Türkiye’nin önünü tıkayan saçmalıklar bizleri üzebilir.

Ama bunların hiçbiri Atatürk’ün değerini ve ülkenin ezici çoğunluğunun yüreğindeki sevgiyi yok edemez.

Su şimdilik böyle akıyor diye kimse yolun sonuna gelindiğini zannetmesin. Atatürk bir semboldür, gelişen, büyüyen, çağın önüne geçen Türkiye’nin sembolüdür.

Ve bayraklaşan bu sembol Türkiye’nin demokrasiye, bağımsızlığa, insan haklarına, hukukun üstünlüğüne inanan gerçek sahipleri tarafından sonuna kadar taşınacaktır.


*****

“Bizde böyle lider yok ki”
Yıllar önce yine 10 Kasım’da yazmıştım. Ama bir kere daha yazmak istiyorum.

Yıl 1938. 10 Kasım günü. Atatürk aramızdan ayrılmış. Türkiye şokta.

Saat tam 10.00’da İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümü’nün başında olan Alman profesör Arndt derse giriyor. Çok iyi ama son derece katı kuralları olan Arndt’tan çekinen öğrenciler sınıfa girmişler ama hepsi göz yaşı döküyor.

Alman Profesör hiç sesini çıkarmadan sınıftan çıkıyor, ordasına geçiyor ve Fen Fakültesi dekanını telefonla arıyor. “Atatürk’ü kaybettiğinizi üzüntü içinde öğrendim. Şu anda derse giriyorum ama öğrenciler çok üzgün, ne yapmam gerektiğini bana söyler misiniz?”

Aynı üzüntü içinde olan dekan Alman profesöre ne cevap vereceğini bilemiyor. Şöyle diyor “Sizin ülkenizde böyle bir insanı kaybettiğinizde ne yaparsanız onu yapın.”

Arndt’ın cevabı ise tarihe geçiyor: “Benim ülkemde böyle bir insanı kaybetmedik ki.”

Can Ataklı'nın 10 kasım 2007 yazısından.

zzzzatagiff765bn6.gif
,
zzzzatagiff543ix8.gif
,
ata10005ga2tx.gif
,
ataturk16qc.gif


zzzzatagiff987ne4.gif
,
10kasm1sp4.gif

galeri12044338fi8.gif
,
canakkale01kz9.gif


istiklalmarsianimasyon.gif

10z3jfp.gif





Sana Hasret Sana Vurgun Gönlümüz
Neredesin Mavi Gözlüm
Nerde Nerde Nerdesin Dost
Bu Gemi Bu Karadeniz
Sarı Saçlım Mavi Gözlüm
Nerde Nerde Nerdesin Dost
Ararım İzini Dolmabahçeden
Bir Daha Dönmezmi Bu Yola Giden
İçimde Sen ,Gözümde Sensarı Saçlım Mavi Gözlüm
Nerde Nerde Nerdesin Dost
Kurban Olam Yürüdüğün Yollara
Kara Peçe Yakışmıyor Kullara
Uyan Bak Bizim Hallara
Sarı Saçlım Mavi Gözlüm
Nerde Nerde Nerdesin Dost
Bulutlar Terinden, Dağlar Kokundan
Sarhoştur Sevdiğim Mahsuni Bundan
Bir Daha Gel, Gel Samsundan
Sarı Saçlım Mavi Gözlüm
Nerde Nerde Nerdesin Dost






 

tabure

Guest
14 Eki 2011
621
2,016
Bastiani Kalesi
Türk aydınlanmasının bu büyük devrimcisi, askeri ve devlet adamına selam olsun....

% 1 bile kalsak bu ülkede, torunlarımız ve onların torunları devrimlerinin ve bize bıraktıklarının takipçisi olmaya devam edecektir.

Unutulmasın ki, ne yapılırsa yapılsın, yolumuzda geciksek de, sonuç olarak karanlığın kazanma şansı yoktur, insanoğlu ve aklı bu kadar hafife alınmasın...
 

hadon

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
10 Mar 2010
3,056
9,085
Kastamonu
Teşekkürler Zamangezgini; elinize sağlık.

Demin, "Kimsenin aklına gelmedi mi acaba, bir başlık mı açsam," diye düşünürken, cidden emek verilerek hazırlanmış sayfayı gördüm. Var olun...
 

Doktor Kim

Aktif Üye
17 Mar 2011
325
14,064
Aklımızda ve kalbimizde...

ATATÜRK YALNIZ ANITKABİRDE DEĞİLDİR, AYNI ZAMANDA KIYMETİNİ BİLENLERİN AKLINDA VE KALBİNDEDİR.

u5xjn.gif
 

lotoloto

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
6 Kas 2009
4,131
20,696
yüce atatürk ve onu çok seven milleti olmasaydı şimdi bizim değil yaşamak,
nefes almamız mucize olurdu.bu ulus yaşadıkça sana minnettar kalacaktır sevgili atam.
cumhuriyetinin yılmaz bekçileriyiz.rahat uyu.
 

abdullah

Çeviri & Balonlama
17 Nis 2011
1,377
3,552
Midgard
"Erdal Beşikçioğlu, “Neden Ankara?” sorusuna şu yanıtı verdi: Bir arkadaşım, İstanbul'a gelsene, bak burada Boğaz var, neden Ankara?” dedi. Ben de “Burada da Anıtkabir var. Birinin de onu beklemesi lazım” dedim."

Cumhuriyetin yılmaz bekçileriyiz. Seni unutturmayacağız Ata'm.

946060_10151812555889472_707537074_n.jpg
 

tabure

Guest
14 Eki 2011
621
2,016
Bastiani Kalesi
İnsanların inançları üzerinden politika yapılabilir, un-şeker-kömür vererek oy toplanabilir, demokrasinin amaç değil araç olduğuna da inanılabilir, hatta bu açık açık söylenebilir, çağdışı bâtıllar insanlara özgürlük diye de yutturulabilir, bu milleti yabancı güçlerin ve saltanatın elinden kurtarıp cumhuriyeti kuranlara ayyaş diye laf da atılabilir, Atatürk devrimlerinin izinde bu millete hizmet etmekten başka derdi olmayan insanların uydurma delillerle elinden özgürlükleri de alınabilir, güç elde iken daha birçok şeyler yapılabilir. Ama bir tek bunu yapamazsın, öyle bir gücün yok çünkü...
 

Ekli dosyalar

  • fikirler ölmez.jpg
    fikirler ölmez.jpg
    85.7 KB · Görüntü: 10

kartal

Onursal Üye
17 Şub 2011
4,290
4,461
Akşam haberlerini izlerken Anıtkabir'e Atam'ı ziyarete giden onbinleri izledim,gözlerim doldu.
Bedeni her ne kadar toprak oldu ise de ruhunun bizlerde yaşadığını bilmek büyük mutluluk.
Mekanı cennet olsun,Allah (c.c) gani gani rahmet eylesin,arkasından edepsizce laf edip karalamaya çalışan örümcek beyinlileri kahretsin.
 

kronos_55

Aktif Üye
23 Şub 2010
436
87
Ulu önder mustafa kemal ve arkadaşlarının ruhları şa mekanları cennet olsun bizlere bu günleri yaşattıkları iin minnet duyalım her zaman hatırlayalım hatırlatalım
 

kronos_55

Aktif Üye
23 Şub 2010
436
87
Ulu önder mustafa kemal ve arkadaşlarının ruhları şad mekanları cennet olsun bizlere bu günleri yaşattıkları için minnet duyalım her zaman hatırlayalım
 

fantoma98

Onursal Üye
20 Eyl 2009
1,507
20,715
Arkadaşlar resmi sadece linki tıklanyınca görünüyor bir yanlışlık oldu kusura
bakmayın...
 

Doktor Kim

Aktif Üye
17 Mar 2011
325
14,064
Ben daha fazla söze gerek duymuyorum ...

BEN DAHA FAZLA SÖZE GEREK DUYMUYORUM ...

580784_823039104378685_708671493_n.jpg


Sevgili Fantoma98'den alıntı;
"Arkadaşlar resmi sadece linki tıklayınca görünüyor bir yanlışlık oldu kusura
bakmayın..." Senin için açayım kıymetli arkadaşım.​
 

mimar777

Süper Üye
1 Tem 2013
586
3,435
138331553191416355393913573051n.jpg

ATAMIZ ICIN CINLILER NE DEDI HATIRLAYALIM
Biz Çinliler, hepimiz bu yasa katiliyoruz. Çünkü büyük bir ulusun, çok sevilen Büyük Ata'sinin ölümü, yalniz Türkiye için degil ayni zamanda bizim kitamizda ve bütün dünyada büyük bir bosluk
birakmaktadir. Atatürk, bütün Asya kitasinin da Ata'sidir.
Çin Bas ini
ATAMIZ ICIN FRANSIZ BASINI NE DEDI HATIRLAYALIM
Çelik mavisi gözlerini, doganin güzel aydinligina yummus olan, doganin ne kadar üstünde bir adamdi.
Paris Le Figaro Gazetesi
Atatürk'ün yurt kurtaricisi oldugunu, uluslarin en vefalisi olan Türkler hiçbir zaman unutmayacaklardir.
Noelle Roger Güncesi Gazetesi
Atatürk, bir ulusu birkaç yilda çagdaslastirmak mucizesini göstermistir.
Paris-Le Temps
ATAMIZ ICIN INGILIZLER NE DEDI HATIRLAYALIM
Türkiye'yi kurtarmis, Türk ulusuna önderlik etmis ve Türk ulusunu diriltmis olan Atatürk'ün ölümü, hem Türk ulusu, hem de Avrupa için zamansiz ve pek aci bir kayiptir. Toplumun her katmanina mensup erkek ve kadinlarca tabutu üzerine dökülen gözyaslari, çagdas Türkiye'nin kahraman ve babasi olan bu kisinin, yasadigi süre içinde gördügü islerin minnetinin sonucudur.
Ingiltere Basbakan Sir Winston CHURCHILL
Çagin en centilmen, sözüne en inanilir, dostluguna en güvenilir, devlet adami Atatürk'tür.
Agirbaslilik ve sayginligin sözden ibaret kaldigi bu çagda Atatürk, bu degerlerin canli simgesiydi. Bu çagin devlet yöneticileri Atatürk’ün niteliklerinin birazina bile sahip olsalardi dünya böyle iki düsman kümeye ayrilmazdi.
Ingiliz Bas in i
ATAMIZ ICIN ALMANLAR NE DEDI HATIRLAYALIM
Tutsakliga mahkum edilmis bir bagimsizlik hakkini güçle kazanmis, idam fermanini yirtip düsmanlarinin suratina firlatmis adamdir. Atatürk, bagimsizlik duygusunu tasiyan bütün uluslar için, ölmez bir simgedir.
Alman Basi n i
YA ATAMIZ ICIN BU ULKEDE YASAYAN BAZI NANKORLER NE DEDI HATIRLAYALIMMI ? GEREK YOK ... HERGUN UZULEREK SOSYAL MEDYA DEDIGIMIZ DIPSIZ KUYUDA KINLERINI KUSUYORLAR. OSMANLIYI SEVMEKLE ; MUSLUMAN OLMAKLA ILGILI DEGIL BU ATATURK DUSMANLIGI... AMA NE YAPSALAR NAFILE !... TURK ULUSUNUN YUREGINDE ATATURK VAROLDUKCA KUSAKTAN KUSAGA BU SEVGI AKTARILACAK VE DAHA GUCLU OLARAK SONSUZA DEK YASAYACAKTIR ... ATATURK SEVGISI OLUMSUZDUR ....
 

carson10

Aktif Üye
16 Ara 2012
388
1,154
Sayın Mimar777, zannedersem bu fotoğraf 1925 yılı Mersin (Güney) gezisinden. Resmin çekildiği
yer benim şehrim olan Tarsus Parkı. Henüz Latife Hanımla evli Gazi. Şelale ziyaretinde meşhur
yağlı marul ikram etmişler. Gazi hastalanınca son günlerinde karaciğere iyi geldiği için Enginar
önermişler. Enginarın tadına hiç bakamadan vefat etmiş. O da Mimar: Türk Ulusunun MİMARI.
 

mimar777

Süper Üye
1 Tem 2013
586
3,435
Buyuk onder

Sayın Mimar777, zannedersem bu fotoğraf 1925 yılı Mersin (Güney) gezisinden. Resmin çekildiği
yer benim şehrim olan Tarsus Parkı. Henüz Latife Hanımla evli Gazi. Şelale ziyaretinde meşhur
yağlı marul ikram etmişler. Gazi hastalanınca son günlerinde karaciğere iyi geldiği için Enginar
önermişler. Enginarın tadına hiç bakamadan vefat etmiş. O da Mimar: Türk Ulusunun MİMARI.
Fotograf cok guzel ama nerede cekildigini bilmiyordum sagolasin .... Dogru ama o gercek mimar ... Diplomasinida millet verdi ... Nur icinde yatsin yuce onder ....
:wbtr::wbtr::wbtr::wbtr::wbtr::wbtr::wbtr:
 

Kemikdilli

Kıdemli Üye
2 Ocak 2012
194
538
Atatürk sadece yürekli bir Rumeli delikanlısı değildir, bu ülkenin ruhudur.

Okuduğum bir hatırayı aklımda kaldığı kadarı ile aktarmak istiyorum. Sanırım Büyük Taarruz'dan önce, cephede subaylarla otururken birden bire soruyor; İngiliz kumaşı niçin değerlidir? Subaylar daha ince ve narin olduğu için paşam diyorlar. Peki bizim kumaşlar niçin kaba oluyor diyor. Cevabı kendisi veriyor. İngilizler Avustralya'daki bir koyunun yünlerinden kumaş yapıyorlar. Savaş bittikten sonra o koyunları Anadolu'da yetiştirebilir miyiz bir bakalım. Nitekim söylediğini yapıyor ve o koyunları Türkiye'ye getirip yetiştirilmesini sağlıyor. Savaşta bile ülkesi için planlar yapan bir devlet adamı.

İstanbul 1918 yılında İngiliz zırhlıları tarafından işgal edildi. Atatürk 1. Dünya Savaşı boyunca çeşitli cephelerde savaşmış, yaralanmış ve hastalanmıştı. İstanbul'a geldiğinde İngiliz zırhlılarını gördü ve meşhur sözünü etti. "Geldikleri gibi gidecekler!" Bu sözü Topkapı Sarayı'nın ön tarafında, Sarayburnu önlerinde söylemişti. Hayatta iken dikilen tek heykeli buradadır. Heykel sırtını saraya dönmüş, yumruklarını sıkarak işgalcilere bakmıştır.

Anadolu'ya gitmek istiyordu ama böbrek hastası idi. 4 ay kadar hastanede yattı. Daha sonra kalkıp Milli Mücadeleye katıldı. Anadolu'ya çıktığında, 40 yaşında bir böbrek hastası idi. İnsanlar şöyle düşünebilirler, askerdi ve tabii ki savaşacaktı. Yanlış. Birçok Osmanlı subayı savaşa katılmamıştır. Savaşlar esnasında ordu yönetecek üst rütbeli subay bulmakta zorlanmıştır.

Atatürk, vatanı için canını ateşe sürmekten çekinmeyen kahramanlar kuşağının sembolüdür. Türk insanının başını yerden kaldırmıştır. Bugün kendimizi batılılardan aşağı görmüyorsak, onun sayesindedir. Nur içinde yatsın.
 

tabure

Guest
14 Eki 2011
621
2,016
Bastiani Kalesi
Atatürk sadece yürekli bir Rumeli delikanlısı değildir, bu ülkenin ruhudur.
-------------
Atatürk, vatanı için canını ateşe sürmekten çekinmeyen kahramanlar kuşağının sembolüdür. Türk insanının başını yerden kaldırmıştır. Bugün kendimizi batılılardan aşağı görmüyorsak, onun sayesindedir. Nur içinde yatsın.

Eline sağlık kemikdilli, çok güzel noktalara değinmişsin. Ben de şunu eklemek isterim. Senelerdir Tvlerde izlenen çok reyting çeken Kurtlar Vadisi dizisi vardır. Polat Alemdar o dizide türlü badireler atlatır, izleyenler de bazen, der ya bu kadar da olur mu, senaryoyu abartmışlar.
Samimi söylüyorum, Mustafa Kemal Atatürk'ün tüm yaşamını alın, okuyun inceleyin. Ben bunu yaptım, üstelik sadece kendi kaynaklarımızdan değil, yabancı yazar ve tarih araştırmacılarının Atatürk hakkındaki objektif kitaplarını da okudum. Gençliğinden ölümüne kadar tamamen kelle koltukta yaşamış, o kadar tehlike ve badireye rağmen, doğru bildiğinden ve Türk milletini daha iyi yer ve koşullarda görme ülküsünden vazgeçmemiş ve bunun için bir anlamda kendini yiyip bitirerek erken olarak aramızdan ayrılmış çok değerli ve örnek alınacak bir şahsiyet. İsteseydi şimdiki imamlıktan bozma sahte şeyhler, cemaat liderleri gibi çok daha farklı bir şekilde de konumlandırabilirdi kendini Kurtuluş Savaşından sonra, ama o Cumhuriyetin ilanını meclise kabul ettirip, ülkenin makus kaderini değiştirmiş oldu.
Özetle o Kurtlar vadisindeki atraksiyonları onla yirmiyle çarpın, Atatürk'ün Türk milleti ve ülkesi için atlattığı, maruz kaldığı tehlike ve badireler için.

Bu arada hayatıyla ilgili çoğu bilinmeyen birçok detay içeren ve üstelik Yunanlı bir araştırmacının yazdığı "Mustafa Kemal" adlı eseri okumanızı tavsiye ediyorum. İnanıyorum ki ilgiyle bir solukta bitireceksiniz. Kitabı Hristos K.Hristodulu yazmış, dilimize Telos Yayınları "Mustafa Kemal ve Selanik Yaşamı" diye çevirmiş. Bir süre önce bu kitabı elime aldım, okuyarak atladım otobüse ve Selanik'e gittim, kitapta adı geçen ve Gazi'nin gençliğinde dolaştığı ve çok sevdiği ama Selanik kaybedildikten sonra bir daha hiç göremediği fakat her zaman hasretle andığı tüm yerlerde gezindim. Selanik'in İzmir Kordon'u andıran sahilinde bir restoranda oturup, kadehimi, onun zamanında subay arkadaşlarıyla birlikte oturup sohbet ettiği Beyaz Kule'ye doğru kaldırıp onu ve arkadaşlarını andım...



304496
 
Son düzenleme:

akim

Kıdemli Üye
29 May 2011
199
418
Bazen yorum yapmadan sadece teşekkür etmek gerekir, o anlardan biri, teşekkürler Zamangezgini
 
Üst