Lütfen Dikkat!!! PAsif Direniş

oks03

Yönetici
28 Haz 2010
586
12,992
neverland
954703_10151456176931569_2141076345_n.jpg
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

gandor08

Yönetici
6 Ocak 2013
18,366
141,646
Ortada provakatör ilk kez yok ve ortada ilk kez yutulan oyun yok,
Ortada sadece veba var ve ortada sadece bir baş kaldırı var.
Ve bunun adı da halk.

Abi ne kadar haklısın, yazını sonuna kadar okudum ve çok beğendim, beğenmekle kalmadım sanki içimizdeki açıklayamadıklarımızın tercümesiydi. Sanırım bir çoğumuz gibi kendimi bile suçlayan bir insan olarak gördüğümdendir.

Her şey çocularımız için diyoruz ama dediklerimizin arkasında duramayan çoğul bir kesim haline düşüyoruz.

Kim ne olursa ne yaparsa yapsın arkasında HALK gücü olmadan asla ve asla ne evdeki % 50 olabilir, ne sokaktaki % 50, her iki % 50 de eninde sonunda bunun hesabını soracak, sormak zorunda, İstanbulda o olaylar yaşanırken yurdun başka bir köşesinde su ve maden savaşları oluyor, bir başka başka bir rantın kavgası, kimiz biz ne yapıyoruz, aslımız belli neslimiz belli, bu HALK varya kimsenin adam yerine komadığı HALK, yedi düvele yenilmemiş, ayak oyunlarını da eninde sonunda görür, görmek zorunda çok geç olmadan.
 

oks03

Yönetici
28 Haz 2010
586
12,992
neverland
Ben esnafım çevreme o yüzde elli ile dolu .Tezgahta o yüzde elli ile muhatap oluyorum inanın onlar bile bıktı. Onlar bile hiç değilse utanç taşıyorlar.Dostlarım ben bu sefer umutlanmak istiyorum. Gençlere güveniyorum
 

hakanbi

Süper Üye
3 Şub 2011
511
75
bi burası kalmıştı siyasetin bulaşmadığı ,ben burda bir çizgi diyarının içinde yaşıyorum,açtığım her sayfa geçmişten bir anıyı hatırlatıyor,anılarımı bulandırmayın.
 

EqyptianGod

Yeni Üye
2 Haz 2013
32
12
Her forumda siyaset var o yüzden 1 ayda bir forum değiştiriyorum bari bu böyle olmasın . [Katılıyorum ancak siyaset bulaşmasada olurdu :( ]
 

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,047
75,623
hiçbiryerde :)
Şu % 50 durumunu yanlış değerlendirmeyelim.
En az % 90'ımız gezi parkının bozulmasına karşıdır,
En az % 30'umuz alternatif olmadığı için bir partiye oy veriyor,
Çizgi Diyarında ise %100'ümüz 'insan'dır ve
dışarıdaki mücadeleye kayıtsız kalıp sadece çizgiroman
okumayı düşünmüyor,
sanıyorum!
 

comedian

Onursal Üye
13 Tem 2012
1,275
4,695
bu "HALK" hareketidir.

sizi nbahsettiğiniz siyaset partilerin arkasından gidilince olur. bu harekette parti yoktur yani burada yer alanlar siyasi değildir... :)
 
Son düzenleme:

dynamo

Onursal Üye
3 Eyl 2009
3,180
4,080
Büyük kentlerde binlerce insanın dar ve ruhsuz apartman dairelerine yığılmasıyla oluşan topluluk gerilim yüklüdür.Gürültü,stres,trafik ve dar alanlarda aşırı yoğunlaştırılmış nüfus toplumsal bir travmaya sebep olur.İktidar sahipleri büyük kentleri çekim merkezi yapmak yerine köy ve kırsal alanları tarıma açmayı ve sermayesi olmayan insanları buralara yerleştirip tarım ve hayvancılığı cazibe merkezi yapmalıdır.

Firavuni bir güçle tabiatın yağmalanması ve çılgın projelerle her tarafa apartmanların dikilmesi tam bir çılgınlıktır.İstanbul’un nüfusunu azdıracak bu çılgın projeler(kanal projesi) milyonlarca sene içinde şehrin jeolojik yapısını, doğal dokusunu, içinde yaşayanların güvenliğini tehdit altına sokmaktadır. Bu ilahi ve tabii olana, insan fıtratına meydan okumadır. Bu ölçekte köklü kararları almaya siyasetçi ve yöneticinin hakkı ve yetkisi yoktur. Eğer bu konularda karar verilecekse halka sorulması lazım.Hiç değilse “bu kavim kendi helakine razı” ise sorumluluğu kendisi üstlensin.(alıntı Ali Bulaç)
 

ccahitkar

Onursal Üye
30 Eki 2010
4,805
2,618
metu
Arkadaşlardan birkaçı burada neden siyaset yapılıyor diye sitem etmişler.Kardeşim çizgi diyarına giren ufku geniş arkadaşlarımız koyunmu ,çevresindeki olaylara duyarsız kalsınlar.Ayrıca bu yapılan eylemleri direk siyasi eylem olarak görmek yanlış.Kişiler yaşam haklarına yapılan tecavüzler dolayısıyla meydanlardalar.Yaşam hakları için milletin oyunu alanların bu tür davranış içine girmesi tabiki onları destekleyen insanlarımızı üzüyor ve utanmalarına neden oluyor.Yapılacak eylemlerde herkesin istediği ,eylemlerin diğer insanlara zarar vermemesidir.Ama sonuç çoğu zaman istenilenin dışında gelişir.Bunun bu ölçülere geleceğini önceden düşünüp ,gerekli özveriyi göstermeyen yöneticiler bu olaylardan direk sorumludur.Saygılarımla.
 

oks03

Yönetici
28 Haz 2010
586
12,992
neverland
Bu direniş rejime karşı değildir, polise karşı değildir, ve hatta AKP'ye ve ona oy verenlere karşı değildir.Bu yüzden bu direniş siyasal değildir. Bu direniş doğanın katledilmesine, bu direniş insanlarının yaşam alanınına müdahale edilmesine, bu direniş ülkenin hızla bölünmesine karşıdır. Bu direniş ekonomik olarak insanların bitmesine ülkenin kaynaklarının peşkeş çekilmesinedir. Bu direniş başına yazma bağlamış annemin yazmasını çıkarmak yerine türban takmak isteyenlere karşıdır. Bu direniş yüzyıllarca birlikte yaşadığım komşumla aramı bozanlara karşıdır. Bu direniş yeryüzü kardeşimin dediği gibi sayıların değil Türkiyeli insanların direnişidir. Bu direnişin haklılığı da buradan gelir. Anlaşmanın tek yolu hepimizin insan olduğunun bilinmesindedir. Saygılarımla
 
Son düzenleme:

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,047
75,623
hiçbiryerde :)
Büyük kentlerde binlerce insanın dar ve ruhsuz apartman dairelerine yığılmasıyla oluşan topluluk gerilim yüklüdür.Gürültü,stres,trafik ve dar alanlarda aşırı yoğunlaştırılmış nüfus toplumsal bir travmaya sebep olur.İktidar sahipleri büyük kentleri çekim merkezi yapmak yerine köy ve kırsal alanları tarıma açmayı ve sermayesi olmayan insanları buralara yerleştirip tarım ve hayvancılığı cazibe merkezi yapmalıdır.

Firavuni bir güçle tabiatın yağmalanması ve çılgın projelerle her tarafa apartmanların dikilmesi tam bir çılgınlıktır.İstanbul’un nüfusunu azdıracak bu çılgın projeler(kanal projesi) milyonlarca sene içinde şehrin jeolojik yapısını, doğal dokusunu, içinde yaşayanların güvenliğini tehdit altına sokmaktadır. Bu ilahi ve tabii olana, insan fıtratına meydan okumadır. Bu ölçekte köklü kararları almaya siyasetçi ve yöneticinin hakkı ve yetkisi yoktur. Eğer bu konularda karar verilecekse halka sorulması lazım.Hiç değilse “bu kavim kendi helakine razı” ise sorumluluğu kendisi üstlensin.
(alıntı Ali Bulaç)

Tamamen katıldığım,
insan gibi yaşamanın nasıl olması gerektiği hakkında
ipuçları olan önemli bir yazı,
mahsus teşekkür etmek istedim...
 
Üst