![]() |
#1 |
Administrator Üyelik tarihi: 05.Nisan.2009
•Rep Puanı : 1962191
•Rep Seviyesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Değerli dostlar,uzun bir zamandır tartışılan bir konuydu.
01-06-2012 tarih itibariyle ülkemizde yayınlanan çizgi romanlar,dergiler ve e-kitaplar forumda paylaşım yapılabilmesi için iki yıl bekleme kararı aldık,daha evvel uyguladığımız bir yılı iki yıla çıkartmış olduk. Neden böyle bir kararı almak istediğimizi kısaca anlatmak isterim. Forumda olan arkadaşların beğendikleri serileri muntazam olarak takip ettiklerini biliyorum,her ay yeni çıkan kitapları yayınevlerinden alarak bu desteği sağlıyorlar,çizgi roman adına kendilerine teşekkür ederim. Amaç, yayınevlerine tamamiyle destektir,dostlarımızın ortak kararı bu doğrultuda desteğimizi artırmak olmuştur. Çizgi romanın daha iyi yerlerde olması için mutlaka kitap almamız yeterli olacaktır. Elimizde bol miktarda eski tarihli çizgi romanlar mevcut,ağırlık olarak taramalarımız bu yönde olacaktır. Tarama yapacak değerli dostların bu konuyu önemle dikkat etmesini rica ederim. Herkese selamlar,sevgiler. |
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
#2 |
Yönetici Üyelik tarihi: 03.Ekim.2011
•Rep Puanı : 1841705
•Rep Seviyesi :
![]()
Arkadaşlarımı tebrik ederim;
bu kitapları okumamızı sağlayan yayınevleri için iyi bir karar olduğunu düşünüyorum... Ve eskilerden uçsuz bucaksız bir arşivin zaten bulunduğunu unutmayalım diyorum...
![]() |
![]() |
#3 |
Süper Üye |
![]()
Doğru bir karar olmuş.
2,5 yılda olsa yeridir. Forumda çeviri ve balonlama konusunda titizlikle çalışan paylaşımlarından esirgemeyen dostlarımız var. En azından basılan yayınlar bir süre net ortamına düşmesin. Ç.r yayımlayan fazla firmamız yok var olanlarıda desteklemeliyiz. |
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
#4 |
Yönetici Üyelik tarihi: 11.Mayıs.2009
•Rep Puanı : 1064687
•Rep Seviyesi :
![]()
Çizgi romanin gelişebilmesi için, çizgi romana gönül veren tüm dostların muhakkak olanakları ölçüsünde basılı eserleri satın alması gerekir diye düşünüyorum. Gerçi bu duyuru forumumuzda sık sık tekrarlanıyor ama bir kez daha yinelemekten zarar gelmez. Kendi adıma, Çizgi Diyarı ile irtibatlandiktan sonra oldukça fazla sayıda kitap aldığımı söylemeliyim. Aynı durumun pek çok arkadasım için de geçerli olduğunu biliyorum. Bu cercevede forumumuzun cizgi roman satislarina cok onemli katkisi oldugunu düsünüyorum. Alınan son karar bu yöndeki duyarlılığın arttırılmasına yonelik başka bir adım. Sunu gönül rahatlığıyla söylemek mümkün; Çizgi Diyarı artik ülkemizde çizgi romanla ilgili önemli bir bilesen ve belirleyen. Umarım bu durum yayinevleri tarafından da tesbit edilir ve çizgi roman dünyamızı geliştirmek için birlikte yeni projelere imza atılır.
Konu direnc11 tarafından (01.Haziran.2012 Saat 18:35 ) değiştirilmiştir. |
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
#5 |
Yönetici Üyelik tarihi: 23.Ekim.2009
•Rep Puanı : 166601
•Rep Seviyesi :
![]()
Umut ederim ki yayınevi sahipleri veya çalışanlarından bu mesajları okuyan vardır!
Çizgi diyarı nete çizgi roman yüklediği gibi en büyük alışveriş yapan kitledir tartışmasız! O kötü çevirileri o kötü balonlamaları amatör ruhla çoğundan daha iyi yapmaktadır! Bizim onları koruduğumuz kadar , Tanıtımlarına yardım ettiğimiz kadar, Ve onların ne kadar çok reklamını yaptığımız ortadadır.
![]() Hαdi simit sαtαnı αnlαdım, kestαne sαtαnı dα. Peki yα dost sαtαn, O dα mı ekmek pαrαsı ? Konu serifengin tarafından (01.Haziran.2012 Saat 20:44 ) değiştirilmiştir. |
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
#6 |
Aktif Üye Üyelik tarihi: 27.Mart.2012
•Rep Puanı : 13683
•Rep Seviyesi :
![]()
Herşeyin sevgisi CÜZDANLA ölçülür oldu nedense.Nekadar paran varsa okadar adamsın.Çizgi roman bakallarda satılırdı eskiden herkes alabilirdi ve böyle böyle geniş kitlelere yayıldı.Şimdi nedense sadece belli bir kesimin alım gücüne hitap ederek oraya hapsedilmeye çalışılıyor.
Bilgi paylaştıkça çoğalır Kitaplar ucuzduda bizmi almadık? Kitap pahalı diye hiçmi okumaya hakkımız yok? İnternetten kitabı okumayı, para sömürmek isteyen yayınevlerinin kapitalist zincirine çomak soktuğu için seviyorum. Çünkü yazarı yaşamadığı halde, telifini satın aldığı için kitabı zamlandıran ve indirimi azaltan yayınevleri sadece para kazanmak için bu işleri yapıyorlar görüyoruz ki... Onun için internetten kitab okumayı seviyorum, sayıyorum, tavsiye ediyorum. Asgari ücret belli bu ülkede ayakalar altında değil kitap almak geçinmek bile imkansız.Yayınevleri gitsin devletten vergi indirimi istesin veya kitaptan vergi alınmasın altın pırlantaya 0 vergi uygulayan devlet kitaptan vergi almasın yayınevleri gitsin oraya baskı yapsın ne güzel dünya herkes gücü yetene. Yarın bir gün korsan çıkarsa napıçaksınız??? Mevcut yapıyı bozacak, kitap üretimini tüccarların ve reklamcıların tasarrufundan kurtaracak ve de orijinal baskıya meydan okuyacak bir yordamı, seviyeyi tutturacak bir korsan fikrine olumlu bakarım. Mesela filanca ilim adamının kitabını falanca yayınevinin ve satışyerlerinin tekelinden ve belli bir ideolojik pozisyona hapsetmekten kurtaracak bir korsan fikri.. ![]() |
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
#7 |
Yeni Üye Üyelik tarihi: 01.Ekim.2009
•Rep Puanı : 5010
•Rep Seviyesi :
![]()
kişisel düşüncem olmakla beraber ,"bu süre" varolan ve yayınına devam eden yayınlarda dahada uzun tutulabilir..çünkü "çizgi diyarının" yayınevleri ile "tarama" yolu ile rekabet etmek gibi bir amacının olduğunu sanmıyorum..türkiye'de yayınlanmayan binlerce çizgi roman yanında 10 seneden daha eskiye aitte binlerce çizgi roman var ve yayınevleri kapanmış,seriler sonlandırılmış..sırf bunlara yönelip ölen linkleri canlandırarak bile hem koleksiyoncu ve araştırmacılara,hem de okuyuculara "çok"un çok üzerinde destek olunabilir,paylaşımlar yapılabilir..
|
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
#8 |
Yönetici Üyelik tarihi: 16.Aralık.2010
•Rep Puanı : 651986
•Rep Seviyesi :
![]()
Sadece eski kitap tarayan biri olarak süre uzatılmasının en ateşli savunucularından oldum hep. Yayınevlerini ve sektörü desteklemek gerektiğini de her zaman belirtmişimdir, yoksa, bugün nasıl dünü arıyorsak, yarında özlemle bugünü anarız! Ama, işin bir de aması var, kişisel fikrim beni sayan yayınevini desteklemekten yana, bana korsan muamelesi yapan, beni yok sayan ya da çizgidiyarını aşağılayan yayınevlerini değil. Kişisel karalisteme daha yeni 2 yayınevi daha ekledim, gelecekte planlama yaparken -1 hesaplasınlar satışlarını. 1000 satan herhangi bir çizgi romanı alanların 300 - 500 ü kesin burayı okuyordur diye düşünüyorum.
Biz ağacın yere dökülen meyvalarını toplarken, bahçe sahibi meyva toplayanları kovalayayım derken ağaçları kıracak bu gidişle! |
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
#9 |
Süper Üye Üyelik tarihi: 05.Mart.2011
•Rep Puanı : 31996
•Rep Seviyesi :
![]() Herşeyin sevgisi CÜZDANLA ölçülür oldu nedense.Nekadar paran varsa okadar adamsın.Çizgi roman bakallarda satılırdı eskiden herkes alabilirdi ve böyle böyle geniş kitlelere yayıldı.Şimdi nedense sadece belli bir kesimin alım gücüne hitap ederek oraya hapsedilmeye çalışılıyor. Bilgi paylaştıkça çoğalır Kitaplar ucuzduda bizmi almadık? Kitap pahalı diye hiçmi okumaya hakkımız yok? İnternetten kitabı okumayı, para sömürmek isteyen yayınevlerinin kapitalist zincirine çomak soktuğu için seviyorum. Çünkü yazarı yaşamadığı halde, telifini satın aldığı için kitabı zamlandıran ve indirimi azaltan yayınevleri sadece para kazanmak için bu işleri yapıyorlar görüyoruz ki... Onun için internetten kitab okumayı seviyorum, sayıyorum, tavsiye ediyorum. Asgari ücret belli bu ülkede ayakalar altında değil kitap almak geçinmek bile imkansız.Yayınevleri gitsin devletten vergi indirimi istesin veya kitaptan vergi alınmasın altın pırlantaya 0 vergi uygulayan devlet kitaptan vergi almasın yayınevleri gitsin oraya baskı yapsın ne güzel dünya herkes gücü yetene. Yarın bir gün korsan çıkarsa napıçaksınız??? Mevcut yapıyı bozacak, kitap üretimini tüccarların ve reklamcıların tasarrufundan kurtaracak ve de orijinal baskıya meydan okuyacak bir yordamı, seviyeyi tutturacak bir korsan fikrine olumlu bakarım. Mesela filanca ilim adamının kitabını falanca yayınevinin ve satışyerlerinin tekelinden ve belli bir ideolojik pozisyona hapsetmekten kurtaracak bir korsan fikri.. ![]() Bu görüşten çıkardığım sonuç: "Küçük esnaftan değil seyyar satıcıdan, merdiven altı üreticisinden, sahte markalar üretenlerden, GDO'yla işi ucuza getirip şişirenlerden falan alışveriş yapmak doğrudur" oldu. Sonuçta fabrikanın işçisi kazanmıyor, çiftçi sürünüyor, kaliteli ürünler pahalı, mazlum halksa fakir ve zavallı vs... Bu arada satıcı dükkan için yer tutmuş, malı taşısın diye adam kiralamış, raf almış, vergiye kaydolmuş, fiş kesmiş, elektrik parası, su parası, çalışan parası, stopaj, aracıların komisyonu bilmem ne paraları ödemiş... Kapitalist işte, batsın... eskiden ne güzel aşevleri vardı halbuki! *** Forum yönetimi benzetmemi mazur görsün ama malın sahibini cezalandırmak bahanesi ardına sığınıp malı çalanından ucuza almak fikri kabul edilebilir bir görüş değildir... Korsan argümanını kullanıp burada paylaşmaya açılacak kadar "görüş" bile değildir! O kadar anarşist ise kişi yabancı dilini geliştirsin, çoğu yabancı olan çr ve kitapları orjinalinden okusun yayınevlerini hepten cezalandırsın olsun bitsin. Beceremiyorsa da bazı saygı ve ahlak kurallarına uymanın ölçütlerine uysun derim ben! Ya da forumu buna alet etmeden adını sanını açıklasın yayınevi kiminle birebir muhatap olacağını bilsin paylaşımda bulunduğunda! Bu da bir yol mesela... *** Korsan cd veya kitap alıyor muyuz? Alıyoruz... Ama hiç birimiz sinsice sinemaya girip gizlenerek film izlemeye kalkışmıyoruzdur. Bir yerde dur deniyor sanırım. Az önce burada da üye olan bir arkadaşımız bir başka forum alanında çizgi roman satışlarının sadece "300" kişi üzerinden döndüğünü, yayınevlerinin de bu her bastığı şeyi zarara girmemek için debelenerek minimum 300 kişiye bağımlı kalarak nasıl bastığını anlatmış... 300 kişi! Babamdan azar işiteceğimi, hatta dayak yiyeceğimi bile bile kızdan gezmeden keser harçlıklarımı çizgi romana saklardım zamanında. Şimdi bakıyorum kapitalist pisliklere karşı çıkma ayağına kömür ve makarna yardımı kabul edenler seviyesinde bir beklenti moduna giriliyor. Bir zamanlar çizgi roman okumak için fedakarlıkta bulunabilen okur kitlesi şimdi yerini neye bıraktı anlamaya çalışıyorum. Bu kadar mı çaresiz kalındı? Bunun sebebi her bir şeyi okumak zorunda olma düşüncesi mi ki acaba? Her şeyi okumak zorunda değiliz kanımca. Seçmek zorundayız... Tüm sinema filmlerine gidiyor muyuz? Tiyatroların hepsini izliyor muyuz? Her basılan kitabı okuyor muyuz? Seçmek ve fedakarlık yapmak durumundayız. "Her seçim bir kaybediştir" demiş şair. Varsın bizim kaybımız bize yeni çizgi romanlar olarak dönmesi için yayınevlerinin cebine gitsin! 2 yıl... "Yayınevi ilk elden 300 çr satıyor. Zaman içinde de 1000 ve biraz üstünü buluyor memleketimizde" diye tarif etmiş durumu arkadaşımız. 2 yıl içinde para kazanmak ve yatırım yapmak için yeterli satış yapılabilir mi bilemiyorum, belki süre uzatılabilir... Ancak bu konu da beni aşar. Yönetim ne derse o! Ancak üyelerin de emek sarf edenlerin hakkını teslim etmesi şart gibi görünüyor. Yayınevleri kazanılmalı ve bu foruma üye olmalıdır. Bastıkları çizgi romanları tanıtmalıdırlar. Sorulara yanıt vererek okurları aydınlatmalıdırlar. Ucuza satış olanaklarını konuşarak insanların raflarını doldurmaları için yollar icat etmelidirler. Okurla ilk elden iletişim kurarak bu yolu kısaltmalıdırlar. Bunun birincil yolu da adamların emeğini yok saymamak olmalıdır sanki. Yoksa neden gelsinler ki buraya? Neden muhatap alsınlar ki olayı bedavaya getiren ama ilginçtir "yayınevini takdir eden kişileri"! Karşılıklı iyi niyete ihtiyaç var ve bence şimdi tam zamanı. Bence bu olayın ikinci ayağı yayınevlerine açık davet atıp buraya davet etmektir. Hatta mail adresleri buradan açıklansın üyelerin tamamı mail atsın! Böyle işler sadece yöneticilere bırakılmamalıdır, forumun üyelerinin de iyi niyetli olduğu gösterilmelidir. Öteki türlü yönetimin sözü ezilir geçilir, hevesleri yok edilir. Bu kadar çok debelenen adamların da arkasında durulmazsa ne olur bilemiyorum. Tabii bunlar benim görüşlerim... Yanılıyor da olabilirim ve her tür karşıt görüşü de okumak isterim. Tatu "kişisel düşüncem olmakla beraber ,"bu süre" varolan ve yayınına devam eden yayınlarda dahada uzun tutulabilir..çünkü "çizgi diyarının" yayınevleri ile "tarama" yolu ile rekabet etmek gibi bir amacının olduğunu sanmıyorum..türkiye'de yayınlanmayan binlerce çizgi roman yanında 10 seneden daha eskiye aitte binlerce çizgi roman var ve yayınevleri kapanmış,seriler sonlandırılmış..sırf bunlara yönelip ölen linkleri canlandırarak bile hem koleksiyoncu ve araştırmacılara,hem de okuyuculara "çok"un çok üzerinde destek olunabilir, paylaşımlar yapılabilir..." Yüzde yüz katılıyorum. Yakın zamanda "Understanding Comics" adlı yapıtı paylaşılan Scott McLoad da buna işaret ediyor kitabında ve şey diyor "ne kadar okursanız okuyun, hep gölgeler içinde bilmediğiniz çizgi romanlar kalacaktır, işte öyle büyük bir dünya çizgi roman"...
![]() |
![]() |
#10 |
Çeviri Balonlama Yönetici E-Dergi Üyelik tarihi: 18.Ağustos.2009
•Rep Puanı : 1307946
•Rep Seviyesi :
![]()
Artık sıra,çeviri-balonlama hareketi başlatmaya geldi.
bu şekilde devam ederek 1 yılda kaç paylaşım yapılabilirdi 500,1000,2000.. oysa 20-30 yıllık milyon sayıda çevirip balonlanacak eserler mevcut. yönümüzü bu tarafa çevirebiliriz ve hiç bir kaybımız olmaz diye düşünüyorum. |
![]() |
Facebook'ta Paylaş
![]() |
![]() |
Bookmarks |
Seçenekler | |
Stil | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Çizgi Roman Çevirileri ve E-dergi. | Oldwarrior | Görüş ve Önerileriniz | 5 | 20.Mayıs.2012 16:55 |
Çizgi Roman Derneği ve 30. İstanbul TÜYAP Kitap Fuarı... | bakunin | Fuar, Sergi, Etkinlik, Kurs, Atölye Duyuruları | 8 | 09.Kasım.2011 17:58 |
Çizgi'de 40 Yıl - Ersin Burak Çizgi Roman Sergisi | Tamer Özcan | Fuar, Sergi, Etkinlik, Kurs, Atölye Duyuruları | 0 | 01.Mayıs.2011 19:05 |