Semih Sergen ve Sungun Babacan vefat etti.

melih_

Onursal Üye
24 Ara 2015
1,210
3,857
Osmaniye
Türk tiyatrosunun büyük ismi seslendirme sanatçısı Semih Sergen'i ve Sungun Babacan'ı bugün kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyorum.
İki büyük sanatçı da anılarımızın sahibi bizim geçmişimizdi. Özellikle Sungun Babacan'ın öldüğünü hala inanamıyorum. Ayrıldığı eşi Meral Babacan ile yetmişli ve seksenli yıllarda sunuculuk ve seslendirme yaparlardı.
Semih Sergen'i ilk olarak radyo tiyatrosundan tanıdık, sonra seslendirme ve oyunculuğunu zevkle seyrettik. Mütevveffa Toprak Sergen'in de babasıydı.

İki büyük sanatçımıza Allahtan gani gani rahmet diliyorum, ruhları şad makamları cennet olsun.

Maalesef kelimeler kıfayetsiz, moralim bozuk fazla yazamadım.
 

oktay_izm

Onursal Üye
8 Nis 2009
3,621
38,372
izmir
Çok üzüldüm. Yaprak dökümü devam ediyor. Sesleriyle hafızamıza yer etmiş değerli insanlar. Özellikle Sungun Babacan benim için en değerli seslerden biriydi. Pek çok karaktere sesiyle can vermişti. Işıklar içinde uyusunlar.
 

jetgil

Yeni Üye
20 Tem 2022
17
20
Çocukluğumun anılarıda gitti onlarla beraber. O günleri onların seslendirdikleri programları hatırlamak sadece bir sızı veriyor zamanın geçip gittiğini hissettiren. Bilmem siz yaparmısınız, bazen aynı film veya dizi ikinci kez seslendirilince, siz ilk halini bildiğiniz için pek ısınamazsınız ona. Sungun Babacan'ın ve Semih Sergen'inde seslendirdiği karakterleri öyle bir özümserdinizki bir başkası seslendirince çekilmez olurdu.
Allah gani gani rahmet eylesin.
 

melih_

Onursal Üye
24 Ara 2015
1,210
3,857
Osmaniye
Hiç unutmam, 80'li yıllar. Her Türk ailesi gibi tek eğlencemiz akşamları televizyon. Bir film ya da dizi çıktığında ne olduğunu bilmeyiz, baş tarafına bakarız ve iyiyse oturduğumuz yere iyice kuruluruz. Tabi o yıllarda ne internet de de başka yayınlardan film ya da dizinin ne olduğunu bilmeyiz. Tek ipucu seslendirme. Evet. Film/dizi başlar seslerden hangi karakterin "esasoğlan" oduğunu çıkarır seyrederken yanımızdakilere bunu söylerdik. Ve rahmetli Sungun Babacan hep esasoğlanın sesi olurdu.
Ne günlerdi, güzel günlerdi.
 
Üst