Eklenen filmlerle alakalı düşünceler

prince

Onursal Üye
20 Ağu 2012
4,469
26,994
Sitemizin internette karşılığı çizgi roman, karikatür ve resim forumu olarak bulunmakta iken, zamanında çeşitli gazetelerin yanında promosyon olarak verilen 3. sınıf filmler niçin hala ısrarla ekleniyor?
11 yıldır bu mahallede oturan mahalle sakini olarak merak ediyorum. Eklenen
promosyonlara genel sinema tarihi göz önüne alındığında verilebilecek tek isim ÇÖP. Şimdi vermeye kalk, elinde patlar. Durum böyle iken bu kadar ısrarın gayesi ne?
Arkadaşlar mahallemizi sevelim, koruyalım. Artık her şey o kadar kolay ki, admin olmak parmağınızın ucunda. Ücretsiz web siteleri var ister indir, ister online izle. Bu filmlerin yeri orası.
Uzun lafın kısası. Herkes yazdığımı anladı. Çizgi diyarı burası.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

gandor08

Yönetici
6 Ocak 2013
18,367
141,608
Daha önce de yazmıştım şimdi de yazıyorum, çizgi roman kitapları ile alakalı olmayan her paylaşımdan fazlasını yapmak bu foruma düşmez.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

mimar777

Süper Üye
1 Tem 2013
586
3,435
Hiç bir film sitesinde ÇİZGİ ROMAN paylaşımı gördünüz mü? Bence her şey kendi yerinde olmalı. Prince' in dediğine hak vermemek elde değil. İnternette ararsanız sayısız film gösterim siteleri var, istediğiniz filmi yazın, seyredin. Peki nette kaç tane Çizgi Diyarı benzeri site var? Bence kendi dilimizde ve kendi alanında TEK dir. Bunu birlikte korumamız lazım.
 

Hakan Alpin

Çizgi Roman Ustası
Onursal Üye
24 Şub 2015
1,783
15,162
Yukarıdaki metinleri yazan arkadaşlara harfiyen katılıyorum. Burada yapılan nitelikli ve ilgi uyandırıcı epeyce film paylaşımından istifade edip, keyifle izlediklerim oluyor, ancak maalesef bu usulde yapılmayan film paylaşımları Çizgi Diyarı'nın ruhuna ve yayın amacına hiç uygun düşmüyor.
 

melih_

Onursal Üye
24 Ara 2015
1,209
3,856
Osmaniye
Bir süredir film vs paylaşımların artması sonucunda üyelerin huzursuzluğu ya da tepki vermesi normal.
Sayın diyardaşlarımıza katılmamak mümkün değil.
Bu tür bir konu açıldığında hep söylüyorum, burası eninde sonunda çizgi roman forum sitesi.
Ancak nostaljik içerikli özellikle de 1970-1980'li yıllara ait her türlü video paylaşımını destekler savunurum. Bu cümlemdeki içeriklere evet derim, ki zaten zamanında bu tür paylaşımlar için özel başlıklar zaten açılmış, yapılmasaydı baştan yapılmayabilirdi. Ancak o zaman da forum tekdüze olur muydu diye düşünmemek elde değil. Nihayetinde bu formun sayın üyeleri belli bir yaşın üzerinde ve nostalji yani anılara yolculuk babında paylaşımları seviyorlar. Ya da ben mi öyle düşünüyorum?.
7 yıllık mahalle sakini olarak da benim düşüncem sapla samanın ayrılması.
Sayın üyelerin her türlü düşüncelerine ve yönetimin nihai kararına saygılıyım ve uyarım.
Okuduğunuz için teşekkür ederim.
 

Borarenan

Kıdemli Üye
24 Şub 2022
133
362
Bu foruma senelerini vermiş, değerli emeklerini vermiş tüm üyelerin, forumdaki film paylaşımları hakkındaki görüşlerine saygı duymakla birlikte, 4 aylık yeni bir üye olarak kendi görüşümü ve gözlemlerimi yazayım.

Ben çocukluğumdan bu yana çok çok fazla film izleyen birisiyim. Ondan sonraki ikinci büyük hobim de normal roman okumaktır. Müziği, şarkıları saymıyorum bile, o bir çeşit hayat tarzım oldu. Keza video oyunlar vs... Çizgi roman okumayı ise senelerdir boşlamıştım, diğer yazdığım hobilerimden ona pek zaman kalmıyordu ama bu foruma üye olduktan sonra çizgi romanlara da ilgim biraz arttı.

Bundan yaklaşık 4 ay önce "Çizgi Diyarı" isimli bir forum olduğundan haberim bile yoktu, ismini bile duymamıştım. Halbuki o an 13'üncü senesindeymiş... Bir gün arama motorunu açtım, aradığım bir romanın (normal roman, yani çizgi roman değil) pdf'ini arattım ve arama sonuçlarından karşıma bu site çıktı. Aradığım roman bu forumda cbr formatında paylaşılmıştı. Üye oldum, romanı indirdim, teşekkür yazısı yazdım ve her forumda yaptığım gibi bu forumu da sonsuza dek terk etmek üzereyken kendi kendime dedim ki, forumun arşivine bir bakayım, belki aradığım birkaç roman/kitap daha vardır... Sonra forumun arşivini incelerken zengin içerik ilgimi çekti, üyeler de kaliteli görünüyordu, forumda iyi bir ortam vardı. Ve ilk defa bir forumda devam etmek istedim ve bugünlere geldim...

Bu örneği şunun için yazdım. Eğer aynı mantıkla deseydiniz ki, yahu normal romanlardan, kitaplardan bize ne, biz çizgi roman forumuyuz, yasaklayın normal kitap paylaşımlarını... O zaman Borarenan o arama motoru sonucunda bu foruma ulaşamayacaktı ve forumun isminden dahi bihaber olmaya devam edecekti... Yani forumda bazı şeyleri yasaklarsanız, yeni üyelerin katılmasında bir azalma olabilir. Ha bize ne yeni üyelerden, biz kendi aramızda böyle iyiyiz, film için, kitap için bu foruma üye olacak kişiler hiç üye olmasınlar daha iyi... diye düşünüyorsanız, ona bir şey diyemem, saygı duyarım.

Bir de film sektörü, çizgi roman sektörü ile feci alakalı bir sektör. Piyasadaki birçok çizgi romanın film uyarlamaları var. Ya da tam tersi, birçok filmin çizgi roman uyarlamaları var.
 

batterton

Aktif Üye
23 Kas 2014
174
975
Bazı arkadaşlarımızın emek vererek paylaştığı ve değeri olan filmler için çok teşekkür ederim. Fakat son aylarda kopyala yapıştır yapılarak paylaşılan, açıklaması tek cümleyle sınırlı ve filmin yönetmeni ve oyuncularının dahi ikinci defa izlemeye tenezzül etmeyeceği hiçbir değeri ve anlamı olmayan tamamen vakit israfı filmlerin bu sitede paylaşılmasını açıkçası ben de uygun görmüyorum.
 

afu

Onursal Üye
1 Şub 2011
680
5,016
İstanbul
Admin/Yönetici üyelerimizin, çizgi roman dışındaki paylaşımların ne kadar takip edildiğini form istatistiklerinden mutlaka izliyorlardır. (Belki bizle de paylaşırlar :) )
Buna göre de karar verirler.

Yabancı dilde ( örneğin ingilizce), çizgi roman paylaşmak istesem her gün en az 10 yayın paylaşırım. İndirdiğim sitenin adresini paylaşmam ise sizlere balık tutmayı öğretmek olur ve bence doğrusu bu.

Şahsi görüşüm çizgi roman dışı paylaşımların en aza indirilmesi.
:)
 

mimar777

Süper Üye
1 Tem 2013
586
3,435
Tekrar yazmak gereğini duydum. Film paylaşan arkadaşların emeğine her zaman saygı duyarım. Yalnız Çizgi Diyarı' nın kırmızı çizgisi çizgi roman ve her türlü e-kitap olmalı. Aşağıda ilk aramada görebildiğim 50 adet film izleme ve indirme siteleri var :




























































Elbet çizgi roman ve filmin yakın akrabalığı var. Ancak şu 50 sitede bir tane bile çizgi roman veya e-kitap paylaşımı yok. Gene söyleyeceğim, Çizgi Diyarı 'nın öncelikle Türkçe olarak bir benzeri daha yok ve öylede kalmalı. Nette arayın bir benzeri varsa lütfen yazsın.
Benim önerim, film paylaşımını sadece çizgi romanların filmleri ile sınırlamak...
 

Logic

Çeviri & Balonlama
3 Kas 2021
356
4,079
Evren
@prince, @gandor08 ve @mimar777 arkadaşların görüşlerine aynen katılıyorum. Hergün ziyaret ettiğim bu basılı yayın platformunda yeni konulara tıkladığımda bir sürü film paylaşımı görmekten gına geldi. Neden ısrarla bu uygulamaya devam edildiğini anlamakta zorlanıyorum. Yüzlerce film paylaşım sitesi varken neden burada film paylaşılmasına izin veriliyor?
 

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,044
75,440
hiçbiryerde :)
Çok kaliteli filmlere çoğumuz hayır demeyiz.
Şimdi, nedir kaliteli film kriterimiz diye soran
olursa ona cevabım, çoğumuzun "kaliteli" diye
kabul ettiğidir derim. Sevgili "prince" üstadıma
konuyu tekrar tartışmaya açtığı için teşekkür
ederim. Artık daha fazla ortak noktada buluştuk
bu konu ile. Selam, sevgi ve saygılarımla.
 

aziz balıkçı

Süper Üye
9 Ağu 2020
2,981
8,390
Çizgi Diyarı, Film Diyarı olmamalı, Değerli üstadların tarih kokan çizgi romanlarını burada yayınlamaları, bizlerinde bakmaya kıyamadığımız bu güzellikler sadece çizgi Roman olarak devam etmesinden yanayım,
Değerli üstadlarım aynı fikirde ve film paylaşımlarının birden bire çoğalması nedeniyle, Hepimizin farkına vardığı gibi, uzun zamandan beri paylaşım yapmayan üstadlar bile var. Bahse konu olduğu gibi kaliteli film deniliyor. Neye ve kime göre kalite diye atıfta bulunmuş, Herkesin ayrı bir film seyri temaşası olduğundan dolayı da bu olayın içinden çıkmak o kadar da kolay olmayacaktır. Çizgi Diyarı sadece Çizgi Roman olarak kalmasından yanayım. Sevgi ve Saygılarımla.
 

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,592
34,891
İstanbul
Benim bu konuyla ilgili iki görüşüm var.

Birincisi sadece çizgi roman ile alakalı filmlerin paylaşılması ya da her üyenin haftada bir film paylaşması kaydıyla o da sadece ve sadece "internet ortamında bulunmayan, çok nitelikli filmleri" çok iyi bir sunumla paylaşması.

Bu kurallar haricinde yapılan tüm paylaşımların formata uygun olsa dahi sorgusuz sualsiz yöneticiler tarafından derhal silinmesi. Zira yıllardır bu bölümde yöneticilik yapan biri olarak bazı üyelere teker teker defalarca uyarı mesajı yazmak, yazdıklarını formata uygun hale getirmek beni de ruhen çok yordu.. Hele ki son ertuğrul1 mahlaslı üyemizin yaşattıkları üstüne tuzu biberi oldu.. Bu zamana kadar gerçekten emek vererek çok kıymetli paylaşımlar yapan bir kaç üyemizin hatırına bu konuda sessiz kaldım, lakin ben de artık bu film meselesinden çok sıkıldım, soğudum ve de yoruldum.

Son olarak bu zamana kadar film bölümünde hakkını vererek çok kaliteli paylaşım yapan bir kaç emektar üyemize de şahsım ve paylaşımlarından istifade eden herkes adına bir kez daha çok teşekkür ederim. Bundan sonra yönetim ne karar alırsa, alınan bu kararların çok sıkı takipçisi olacağımdan emin olabilirsiniz.. Sevgi ve saygılarımla...

Not: Filmler bölümüne belirlenen kuralları içeren bir başlığı da sürekli sabit tutar, gerekirse yeni maddeler de ekleriz.
 
Son düzenleme:

heyula

Yeni Üye
30 Kas 2014
36
146
Yukarıda sıralanan elli küsur film sitesinde dahi (en azından buradaki şekliyle) bulunmama ihtimali olan birçok seçkin filmi özenle sunan Sayın Agartan'ın paylaşımlarını ayrı tutmak gerekir diye düşünüyorum. Saygılar.
 

camozu

Onursal Üye
12 May 2014
181
3,377
en iyisi toxine nickli üyemizin açtığı anketler gibi bir anket de "film paylaşım bölümü kaldırılsın mı ,kaldırılmasın mı "diye tüm üyelerin katılımına açık şekilde üyelere sormak.. kaldırılsın çıkarsa çoğunluk böyle istiyormuş denilir ve kimse küsmez darılmaz.. kaldırılmasın çıkarsa sonuç kabullenilir, bir daha bu konu açılmaz yöneticiler de rahatlar iki arada bir derede kalmaz..anket sonucunu herkes kabullenir kimse kimseye gücenmez.. bu arada benim oyum kaldırılsın yönünde olurdu
 

haziran

Süper Üye
19 Ocak 2010
1,271
3,650
Herkese merhaba, haksızlık yapmış olmamak adına yazıyorum sayın Agartan'ın paylaştığı filmleri bunların dışında bırakarak paylaşılan filmlerin %99 u çöp gerçekten, basit bir google araması ile veya ulaz.to dan bulanabilecek filmler. Bu konu tartışılırken bile yeni film başlıkları açılıyor. Burası evet çizgi sitesi bence çöp filmlere gerek yok.
 

batterton

Aktif Üye
23 Kas 2014
174
975
Agartan'ın paylaştığı filmler gerçekten de eşsiz. Hakkını yiyemem. Emek verildiği çok belli. Sayfalarca tanıtım yazısı ve üzerinde düşünülüp seçilen filmlerin paylaşımı. Jules Verne paylaşımlarının hastasıyız
 

toxine

Onursal Üye
11 Mar 2013
997
3,280
Tespit edilemedi

Bu konu hakkında bazı kriterler getirilebilir.

[Çizgi romanların film, dizi, çizgi film, animasyon vs.
uyarlamalarına karşı çıkan yoktur galiba.]


- Sn. hggurak gibi büyük uğraşı gerektiren şekilde filmlerin çizgi roman
ya da fotoroman olarak uyarlamalarının yapılması,

- Hazır link (paylaşanın kendisine ait olmayan linkler) verilerek yapılan
paylaşımlara izin verilmemesi,

- IMDb ve Rotten Tomatoes vb. sitelerden sadece 5/10+ (%50+)
puan ve 10k+ oy almış olan filmlerin paylaşılması,

- Sadece 40'lı ila 90'lı yıllara ait filmlerin paylaşılması, sadece Türkçe
dublajlı olan filmlerin paylaşılması (malum bu yıllarda yayınlanmış filmlere
Türkçe dublajlı ulaşmak zor olabilir),

- Hiç Türkçe dublajı olmayan filmlerin Türkçe altyazı olarak paylaşılması,

- Filmlerin en az 480p ve üzerinde kalitede ve 1 gb ve altı (kota
dostu) olarak yayınlanması

gibi kriterler getirilebilir.

dn. Ben şahsi olarak film indirecek olsam minimum 480p+/mkv/~700 mb
olan filmleri indiriyorum. Filmin teknik özelliklerine bakmadan film
indirmem. Orijinal dil, Türkçe altyazılı izlemeyi tercih ederim. Sadece
laptoptan izlerim. Bana yetiyor.
 

halgzl

Yeni Üye
18 Nis 2012
39
94
Ben bu genel görüşün karşısındayım, her şeyden önce hangi film çöp hangisi değil bu tamamen bireysel karar, örneğin ben western filmleri seviyorum ancak spagetti western denen türü hiç seyretmem (en klasik olanları bile) gençliğimizde uzak doğu yapımı kungfu benzeri filmlere de hiç gitmezdim. bu tamamen benim kişisel zevkim, bana sevmediğim tarz filmlere çöp deme hakkını vermez. açıkçası tip yazılar beni üzdü.
Bu forum çizgi roman paylaşalım sitesi olmakla birlikte benim için aynı zamanda çoğunluğu belli bir yaşın üzerindeki arkadaşlardan oluşan bir anıları paylaşma yeri.
sırf çizgi roman paylaşım sitesiyiz filmlerin işi yok derseniz , televizyon , müzik vb. bu forumda işi yok diyeceğiniz bir sürü konu örnekleyebilirim.

Şayet bu forumu yöneten arkadaşlar konular çok dağıldı baş etmekte zorlanıyoruz, yetişemiyoruz diyorlarsa anlayabilirim ama sırf okuyucu olarak faydalanıyorsanız şunu kabul etmek gerekir ki günümüzün en önemli nimet ve aynı zamanda sorunu bilgi kaynaklarının çok fazla olması ve bunu süzgeçten geçirmek. bu da sizin kişisel sorumluluğunuz.

Ben meydan Larousse ansiklopesinin fotoğraflarına tekrar tekrar bakarak ve hayal ederek büyümüş bir kuşağın ferdi olarak buna karşıyım, ancak belki paylaşan kişinin filmin özetini, kadrosunu yazmasını şart koşarak sırf linki kopyala yapıştırmak kolaycılığını önleyebilirsiniz.
 

agartan

Onursal Üye
28 Haz 2019
1,225
11,297
Öncelikle, konuyu -tekrar- tartışmaya açan sayın prince üstada teşekkür ederim.
1,5 ay kadar önce sayın kudretsabancı üstat da benzeri bir tartışma konusu açmış,
üyeler düşüncelerini yazmıştı: http://www.cizgidiyari.com/forum/kudretsabanci/163146-sitenin-icerigiyle-ilgili.html
O tartışmada öne sürülen düşünceleri okuyup, kendimce bir uygulamaya girmiştim: http://www.cizgidiyari.com/forum/yabanci-filmler/163498-agartan-kara-filmler.html
Maalesef, film sunumu yapan üyeler bu yazıları okumamış olmalılar, aynı şekilde devam ettiler.
-bu tartışmayı da okuduklarını sanmıyorum-

Bu tartışmada da üyeler düşüncelerini yazıyor. Saygı duyulması gerekir.

Çizgi roman, grafik roman (Türkçe karşılığı çok fazla kullanılmıyor, çizge) paylaşma, sunma olanağım yok.
Çünkü bilgisayarıma bağlı bir scanner ve optik okuyucu yok. Elbette, USB girişlerinden birine hariçten bağlayabilirim.

Ancak, malumunuz, 'nas' ekonomi yönetim biçimiyle, artık harici donanım alabilmek bir hayal. :( :mad:
Masaüstü bilgisayarım, 14 yıllık bir toplama bilgisayar.
Toplarken, hardware parçaların en üst seviye olmasına özen göstermemin sonucu, halen bir 'tabanca'. ('kalite' tanımı)
İşte o zamanlar eksik düşünerek, scanner istememiştim. (hatalı değil, eksik)
Şimdi de, benzer bir şekilde üyelerin bir kısmı eksik düşünce ile tartışıyor. Sayın prince üstadın yazısını tekrar okumalarını öneririm.

Şöyle ki, Çizgi Diyarı anasayfayı açtığınızda, paylaşım/sunum yapılacak ürünlerin alt forum olarak yerleri belli.
Bu alt forumlarda alt kategoriler, bu alt kategorilerde ise alt 'paylaşım odaları' var.
Ne kadar alt kategori, alt 'oda' olsa da, açılan konu otomatik olarak 'son konular', iletiler de 'yeni mesajlar' sekmesinde görünüyor.
Bundan kaçamıyoruz yani.


Açılan konuların 'son konular' sekmesinde görünmesini, yukarıdaki kişisel çözümle geçtim.
Film sunumlarımı merak edenler artık agartan "Kara Filmler" konu başlığına bakacaklar.
(Bu başlık gibi, birkaç sayfa daha hazırlayacağım)
Bu sunumlar 'yeni mesajlar' sekmesinde görünüyor, çaresi yok. Ama mesaj enflasyonunu da 'beğen' tuşunu kullanarak azaltabiliriz.
Böylece 'son konular' sekmesine bakıldığında görünmeyerek, üyelere 'gına' getirmiyorum.

Çizgi roman dışı sunumları kaç kişinin takip ettiği merak edilmiş, yönetici değilim ama yanıtlayabilirim:

01.jpg



02.jpg



Sayın prince üstadın yazısına geri döneyim:

Sunum yapılacak çizgi roman dışı ürün, bir kere aranılır ölçütte olmalı.
(Bakın, sayın Borarenan böyle üye olmuş; ürünü anımsamıyorum şimdi, ben de böyle üye olmuştum. Yakın bir gelecekte ondan bir paylaşım bekliyoruz.)
Taranılan çizgi roman, -anladığıma göre- paylaşılıncaya kadar oldukça zahmetli, uzun bir süreçten geçiyor.
Çeviri-balonlama, daha da zahmetli olmalı muhakkak.
E şimdi ben, çekilen bu zahmetler sonucunda yapılan paylaşımlardan dünya kadar kitap almışım,
ulozto'dan link vererek, prince üstadın dediği gibi 'çöp' mü vermeliyim?


Olabilir, 'ulozto' sitesinden 4-6 saatte filmi indirirsin; ama bilader, yükle mega'ya, mediafire sitesine; üyeler on-onbeş dakikada indirsin.
Madem kendini 'borçlu' hissederek paylaşımda bulunmak istiyorsun
-ki, bu bir paylaşım değil, sunumdur- iyice özenerek hazırlık yapmalısın.
Ürün aranılır ölçütte olmalı; sonra ürününü iyi anlatmalısın, onu merak ettirmelisin.
(not: pazarlamacı değilim, hiç yapmadım)
Bir kitabı, bir 'tık' ile indirirken, o kitabın bilmem kaç günde, kaç haftada hazırlandığını unutmamalısın.
Öyle 'çöp' filmleri
-sırf dublaj diye- ulozto'nun bir iki tümcelik konu özetiyle sunarak borcunu ödeme hissi yaşayamazsın; öyle bir dünya yok.

Film izleme veya indirme sitelerinde kitap paylaşımı yok. Çünkü sitenin dizaynında ilgili alt kategori yok, akıl eden de yok.
Ama Çizgi Diyarının var. Forumumuzun zirvede oluşunun bir sebebi de bu, diye düşünüyorum.

Aklıma gelmişken, burada sayın yöneticilerimize bir çağrıda bulunayım:
Konumuz çizgi roman. Alt konular, diğerleri. Bunda herkes aynı fikirde.
Tevellütlerimiz itibariyle, nostalji duygumuzu tatmin etmek istiyoruz. Bunda da, emekliliğini güzel yaşamak isteyenler hemfikir.
Sayın Baltimora, bir 'game' alt odası açsanız, (önce gerekli program sunularak) 40 yıl önceki Commodore, Amiga oyunları sunulsa...

Building Dash, Wizard of Worluk, Commando... ilk aklıma gelenler. (hiç unutmadım ki) :p
Açık söyleyeyim, şu anda bende bir tane bile yok.
Ama Win 98, XP oyunlarından birkaç tanesi Windows 10'a uyarlanmış, torrentlerde görüyorum.
Efsane "Return to Castle Wolfenstein" bilgisayarımda kurulu, gideyim de düzinelerce zombi, Nazi vurayım.

Yine çenem düştü, kusura bakmayın.
Özellikle göndermede bulunduğum sayın üyeler alınmasınlar, 'cevap hakkı' olarak kabul etsinler.


Edit: ben bu yazıyı yazarken, sayın toxine bir öneride bulunmuş. Sonradan okudum.
Yazdıklarının altını imzalıyorum. (IMDb 5 puan az, 6 olmalı) Bu küçük ayrıntı dışında aynı böyle düşünüyorum.
Ya da, çizgi roman-kitap dışı ürün-yapım sunmak isteyen üyeler kendi sayfalarını oluşturup, bu sayfada devam etsinler.

Saygılarımla.

*
 

BelaMatador

Onursal Üye
8 Mar 2011
413
4,447
İstanbul
Sevgili Agartan, eğer eski oyunlara ulaşmak isterseniz Mame emülator indirip yanında da torrent olarak bütün Commodore 64, Amiga, Atari vb oyunlarını indirip rahatlıkla oynayabilirsiniz. 14 yıllık bilgisayarınız bu emülatörü ve oyunları çok rahatlıkla çalıştıracaktır. Konunun cazibesini bilmekle beraber ilgili bir alt forum gerektirmeyecek kadar kolay erişilebilen bir internet emtiyası olarak değerlendiriyorum. Diğer taraftan elimde bir çok nispeten yeni bilgisayar oyunun sanatsal çizim ve tasarımları ile ilgili kitaplar var. Çoğu da elle çizim / illüstrasyon veya bilgisayarda çizilmiş el emeği çizim sanatı örnekleri olduğu için Çizgi Diyarı'nın ilgi alanında olması gerektiğini düşünüyorum.

Sevgili ÇD yöneticileri ve diyardaşlar,
Film ve Dizi konusunda da daha önce konuşulan ve tartışılan konularda tek bir şeyin göz önünde bulundurulmasının gerekli olduğu kanaatindeyim:
Forum yönetimi bir emek işidir, yakın zamanda birileri Baltimora ve diğer modlarımızı bayağı yordu. Her girdiğimiz ek konu her açtığımız alt başlık daha fazla kullanıcının bize katılmasına katkıda bulunacaktır elbet, ancak bizim yönetici ve adminlerimizin bu kişiler ile uğraşacak isteği, sabrı ve vakti var mı? Sonuçta eğer film ve dizilere bu kadar talep varsa buna talebi olan arkadaşlarımız kendi forumlarını kurup bununla ilgili çok güzel bir düzen de kurabilirler. Unutmayalım ki bu forumun internette varlığı birileri tarafından finanse ediliyor. Alan adı, hosting, vbulletin için para ödeniyor. Birileri ücretsiz veya ücretli sitenin kodlarını güncelliyor...

Burada bizim hep beraber bir oylama yapmamız, kullanıcıların tercihini öğrenip ona göre davranmamız gibi demokratik düşünceler her ne kadar hoş olsa da; bu kararı sitenin sahip ve yöneticilerinin vermesi gereklidir ve verecekleri karar hepimiz için de yeterli ve kabul edilebilir olmalıdır.

Hepimiz aynı fikirde olmayabiliriz. Lütfen bunları benim naçizane fikirlerim olarak kabul edin. Ne başka kişileri fikrime ikna etmek için ne de başka kişilerin fikirlerine ikna olmak için bu konuda yazmaya devam etmeyeceğim. Bana hitaben yöneticiler dışında bu konuda cevap gerektiren bir yazı yazılırsa cevaplamayacağımı peşinen belirtmek istiyorum. Buradan size kabalık yaptığım veya sizi ciddiye almadığım sonucuna varmayın. Sadece yöneticilerin kendi arasında konuyu tartışması ve bizim karışmaya hakkımız olmadığı konusunda fikrimi değiştirmeyeceğim.

Tüm dostlara selamlar, sevgiler
Bela Matador
 
Son düzenleme:
Üst