Talat Güreli Ustayı Kaybettik.

ertuğrul

Admin
5 Nis 2009
24,847
136,875
Büyük usta Talat Güreli'yi kaybettik.
Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun.
Ailesine ve sevdiklerine sabırlar dileriz.
 

gandor08

Yönetici
6 Ocak 2013
18,364
141,482
Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Sabırlar diliyorum herkese.

Duyunca önce inanamadım, şaşırdım duraksadım. Sonra birbiri arkasına başka kişilerdende üzücü haberler yazılınca çok üzüldüm.

Işıklar içinde uyusun.
 

direnc11

Yönetici
11 May 2009
10,078
36,676
İstanbul
Yurdumuz çizgi romanına damga vuran isimleri birer birer kaybediyoruz.

Güzel bir insandı, Talat Abi. Kadıköy'de çizgi romanla ilgili her ne etkinlik olursa o orada olurdu. Hemen her sahaf gezimde onu oralarda bir yerlere görürdüm.

Tüm sevenlerinin anılarında yaşasın.

Başımız sağ olsun.

file


file


file
 

abartman

Onursal Üye
13 Ocak 2011
1,998
11,871
Hiç yüzyüze görüşmedik, sadece telefonla... Sesi hep hayat dolu gelirdi. Vefatına inanamadım. Çizgiroman adına büyük, biz sevenleri için çok acı bir kayıp. Işıklar içinde uyusun, toprak incitmesin.
 

KARAOĞLAN

Onursal Üye
2 Şub 2010
3,004
20,630
Gaziantep
Çok üzüldüm.
Değerli bir çok ismi art arda kaybediyoruz.
Her sanatçının ölümü, ülkemizin sanatının da büyük kayıbı.
Işıklar içinde yatsınlar.
 

melih_

Onursal Üye
24 Ara 2015
1,206
3,846
Osmaniye
Çok üzgünüm. Sanki bir yakınımı kaybetmiş gibiyim. Hızır Beyimiz, Yadigar yetim kaldı. Ne kadar isterdim tanışmayı. Olmadı. Onun gibisi gelmez. Allah gani gani rahmet eylesin.
 

Hakan Alpin

Çizgi Roman Ustası
Onursal Üye
24 Şub 2015
1,781
15,130
Çok üzüldüm. Çizgiroman sanatı ve tarihi konusunda gayet bilgili bir kişiydi. Çizgiroman tarihimize mal olan Hızırbey başta olmak üzere pek çok eser kazandırdı. Başımız sağolsun. Allahuteala rahmet eylesin.
 

faqeacc

Kıdemli Üye
24 Tem 2019
187
465
Gençliğime damga vuran bir kahramandır o. Allah rahmet etsin, mekânı cennet olsun. Çok üzgünüm. Büyük bir kayıp....
 

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,577
34,703
İstanbul
Çok üzüldüm. Birden aklıma ortaokul yıllarında heyecanla okuduğum 'Hızır Bey' geldi. Allah rahmet eylesin Sevgili Talat Güreli üstadımıza. Sevenlerine sabırlar diliyorum.
 

savok

Admin
30 Eki 2009
19,988
83,571
Kasımpaşa
file


Çizgi roman ile ilgili bir anımı anlatmıştım, dur dedi aynısını yaşayan bir yazar var bir dergide benzer bir anı anlatmıştı, sana onu getireyim dedi... Aradan çok zaman geçti rastlaşmadık sonrasında bir gün rastlaşınca hemen çantasından dergiyi çıkarıp bana verdi. İşte o sözünü ettiğim dergi buydu diye, vallahi ben unutmuştum. Böyle bir adamdı. Sanırım son dönemleri ekonomilk zorluklarla geçti ama hiç belli etmezdi... İyilikler dileyip ayrılırdı yannımızdan, imdi de öyle yaptı... Işıklar içinde uyusun, gittiği yerde huzur içinde yatsın.
Özleyeceğim insanlardan biriydi...
Hoşçakal usta!..​
 

prince

Onursal Üye
20 Ağu 2012
4,464
26,953
Allah rahmet eylesin.Mekanı cennet olsun.Nurlar içinde yatsın büyük usta.
Sevenlerine sabırlar diliyorum.
 

konuşan çizgiler

Süper Üye
2 Şub 2015
212
1,064
Çizgi Alemi
Allah Büyük Usta'ya rahmet etsin.Dün akşam, satışta yeni bir şey var mı diye interneti yokladığımda, "hayatını yitirdi" ibaresini gördüm.Son haftalarda kendisini aramayı düşünüyordum.Doğrusu, onu kaybedebileceğimiz bazen aklıma gelirdi.İstediğin zaman beni arayabilirsin derdi.Mütevazi biriydi."Senin gibi bir çizer, bir daha gelmez" dediğimde bana katılmayıp mütevazilik göstermişti.Önceki yıllarda İstanbul'a son iki gidişimde, o müsait olmadığından görüşememiştik.Onunla yüz yüze görüşmeyi ve bir fotoğrafımız olmasını çok isterdim.Sadece ev telefonu kullanır, cep kullanmazdı.Kendisiyle pek çok ve uzun telefon görüşmelerim olmuştu.Çizimleri, senaryoları ile ilgili kendisine bol bol sorular sorardım; tarihle, arkadaşlarla ve hayatla ilgili mevzular hakkında konuşurduk.Bir defasında da Ankara'da iken rahmetli Haluk Abi'nin telefonundan kendisiyle konuşmuştuk.Milli Kütüphane'de iken de onu cep telefonumdan arayıp görüşmüştüm."Efendim" derken o ses tonunu unutamam."Geçinip gidiyoruz, ayakta kalmaya çalışıyoruz" derdi.Kadıköy Erenköy'de kaldığı bina yıkılacağından dolayı Maltepe'ye daha küçük bir daireye taşınmıştı.Görüşmenin sonunda temennilerde bulunur; "Arkadaşlara, tanıdıklara çok candan, içten uzun ömürler, sağlıklar ve iyilikler diliyorum" derdi.Telefonu karşı tarafın kapatmasını beklerdi.O bana, "Allah seni korusun" diye dua ederdi.Şimdi benim yapabileceğim; aklıma sık sık gelen bu mütevazi insana dua etmek.....
 
Son düzenleme:

melih_

Onursal Üye
24 Ara 2015
1,206
3,846
Osmaniye
Allah Büyük Usta'ya rahmet etsin.Dün akşam, satışta yeni bir şey var mı diye interneti yokladığımda, "hayatını yitirdi" ibaresini gördüm.Son haftalarda kendisini aramayı düşünüyordum.Doğrusu, onu kaybedebileceğimiz bazen aklıma gelirdi.İstediğin zaman beni arayabilirsin derdi.Mütevazi biriydi."Arkadaşlara, tanıdıklara çok candan, içten uzun ömürler, sağlıklar ve iyilikler diliyorum" derdi.Bana, "Allah seni korusun" şeklinde dua eden büyük insandı."Senin gibi bir çizer, bir daha gelmez" dediğimde bana katılmayıp mütevazilik göstermişti.Önceki yıllarda İstanbul'a son iki gidişimde, o müsait olmadığından görüşememiştik.Onunla görüşmeyi ve bir fotoğrafımız olmasını çok isterdim.Sadece ev telefonu kullanır, cep kullanmazdı.Kendisiyle pek çok ve uzun telefon görüşmelerim olmuştu.Bir defasında da Ankara'da iken rahmetli Haluk Abi'nin telefonundan kendisiyle konuşmuştuk.O bana dua ederdi.Şimdi benim yapabileceğim, aklıma sık sık gelen bu mütevazi insana dua etmek.....


Duygulandım :(
 

abolardis

Onursal Üye
12 Şub 2011
6,630
24,325
Büyük bir ustayı ,çok kıymetli bir sanatçıyı yitirdik.
Bir dostu kaybettik.
Başımız sağolsun.
Çok üzüntülüyüz.
Bir gün buluşacağız " Manitunun geniş otlaklarında."
Allah rahmet eylesin.
 

GüvenGüven

Süper Üye
19 Ocak 2010
1,093
5,322
Bandırma
Hep aniydi Talât Ağabey'in yaşamı... Aniden belirir, aniden görünür, aniden konuşur, aniden heyecanlanır, aniden susardı. Aniden çekip gitti şimdi de ışıklara... En ücra köşedeki detayı yakalar, bambaşka bir bütünün, bir dünyanın içine sokardı karşısındakini. Son derece detaycıydı. Tertemiz kompozisyonların arasından sinema yıldızlarını aniden karşımıza çıkarırdı kendine has çizgileriyle. Çizgi romana vurduğu damgası kadar aykırı yaşamını, aykırı hikayelerini, aykırı anektodlarını severdim. Hiç bir detayı atlamaz, hiç bir şeyi unutmaz, ancak canının istemediğini de anımsamazdı.

Kavuşana kadar yeni hikayeler, yeni maceralar biriktir Talât Ağabey... Ben bu satırları yazarken sen orada Goscinny ile, Ferri ile, Suat Yalaz ile, Abdullah Turhan ile, Haluk Bey ile ışıklar saçıyorsun...
 

marin

Yeni Üye
20 May 2013
3
2
Mekanı cennet olsun, Allah rahmet eylesin. İlk okul yıllarında okuduğum o güzel Hızır Bey, Korkut Bey çizgi romanları geldi aklıma bir anda.
 
Üst