Usta Sanatçı Süleyman Turan Hayatını Kaybetti

gandor08

Yönetici
6 Ocak 2013
18,364
141,460
326923.jpg


Sinema sanatçısı Süleyman Turan, sabah saatlerinde Kadıköy'deki evinde yaşamını yitirdi. CHP eski Milletvekili Barış Yarkadaş, usta oyuncu*Süleyman Turan'ın hayatını kaybettiğini duyurdu.
Kaynak Yeniçağ: Usta sanatçı Süleyman Turan hayatını kaybetti


Merhuma Allah Rahmet eylesin sevenlerine sabırlar versin.

Çok üzülerek haberlerde okudum. Hem sinemaya hemde çizgilere çok emeği olan bir kişilikti.​
 
Son düzenleme:

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,577
34,702
İstanbul
Süleyman Turan (19 Kasım 1936 - 10 Eylül 2019)

Sanat dünyası adına çok büyük bir kayıp. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun.

S-leyman-Turan.jpg
 
Son düzenleme:

gorgon

Onursal Üye
1 Ağu 2019
870
15,757
İstanbul
O, sadece tiyatro ve sinema oyuncusu değil; şair, ressam, roman ve senaryo yazarıydı da aynı zamanda. Bir dönem, çizdikleri Akbaba dergisinde de yayınlanmıştı. Çok yönlü bir sanatçımızı, önemli bir değerimizi yitirdik. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun.
 

R.Türkmen

Çizgi Roman Ustası
12 Şub 2012
763
2,979
Çok ama çok üzüldüm.
Süleyman abiye Allah’tan rahmet,
başta ailesi olmak üzere bütün sanat camiasına başsağlığı diliyorum.
Öncelikle tanıdığım beyefendi, en güzel insanlardan biriydi.
Hem iyi bir oyuncu hem de çok iyi bir çizerdi.
Yüzünü gördüğümüz her filmini severdik.

Çizgi romanlar hakkında yaptığımız sohbetleri özleyeceğim.
Nur içinde yatsın. Hoşçakal abi...




]



 
Son düzenleme:

orpa

Çeviri & Balonlama
23 Tem 2015
1,307
30,064
İzmir
Fotoğraflardan Cizgi Diyarı'nın da dostu olduğunu mutlulukla öğrendiğim, ama kaybından derin üzüntü duyduğum sanatçıya Allah rahmet eylesin, ışıklar içinde uyusun...
 

OZERTOPSOY

Onursal Üye
6 Tem 2016
1,280
4,310
Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. 2019 Çizgi roman dünyası için büyük kayıpların yaşandığı bir sene oldu. Allah geride kalan üstadlarımıza uzun ömürler versin.
 

GüvenGüven

Süper Üye
19 Ocak 2010
1,093
5,322
Bandırma
Allah Rahmet eylesin...
Süleyman Turan Usta büyük bir sanatçıydı. Türk Hava Yolları'nda kabin memuru olarak çalışmış gençliğinde. Şamatadan, makaradan kırar geçirirmiş ortalığı... Sonra çizgi dünyasına adım atmış, tüm nesilleri etkileyen çizgilerini hepimizin hafızasıa kazımış, derken Yeşilçam...

Güleç, neşeli biri olmakla birlikle çok alıngan olduğunu duymuştum çevresinden. Bir gün çizdiği tam sayfa planjı editörüne gösterirken, editörü oturduğu yerden "Çik" demiş dişlerinin arasından... Süleyman Turan da caart diye yırtmış saatlerce uğraşıp çizdiği eserini editörü beğenmedi diye palas pandıras. Meğer Editör Bey, öğlen yediği köftenin sinirini dişinin arasından çıkarmaya uğraşıyormuş, ona çıklamış...

İstanbul'da yaşadığım yıllarda Moda Sahili'nde yürüyüş yaparken görürdüm Süleyman Usta'yı. Gençliğinde vücut geliştirmeyle uğraşmış o eski atletik adamdan eser yoktu ama boyu posu yerinde, başını hafif öne eğerek yürüyen, mağrur bir İstanbul Beyefendisinin geçtiğimiz yüzyıldan kalan canlı portresiydi adeta... Yürüyüşü, koyu yeşil rüzgarlık montu gözümün önünden gitmiyor. Hatta Never Say Never Again / Asla Asla Deme filmindeki Sean Connery'e benzetirdim o koyu yeşil montlu halini.

Necla Nazır ile birlikte oynadıkları, çocukluğumda kıkırdayarak izlediğim Bir Ana Bir Kız filmindeki Mahalle Çapkını Alp rolü ile aklımda yer etti Süleyman Turan... O filmdeki hallerini asla unutamam. Nurlar içinde yatsın Büyük Usta, mekanı cennet olsun...

 
Son düzenleme:

uzung

Yönetici
Yönetici
14 Ağu 2009
3,396
26,011
İstanbul
Çok üzüldüm.
O kadar ünlü ve bir o kadar mütevazi bir insandı ki, gerek çizgi diyarı ve gerekse dernek olarak yaptığımız tüm etkinliklere katılmıştı.
Mekanı cennet olsun, ışıklar içinde uyusun.
 
Son düzenleme:

Dedecan 61

Süper Üye
25 Şub 2019
1,781
4,506
Bir yeşilçam sever olarak derin teessür duydum dostlar başımız sağolsun.. Rahat uyu Süleyman baba .. Ayrıca üstadın 3 film senaryosu yazdığı ve gönüllü olarak Kore harbine gittiği fazla bilinmeyen özellikleridir.. Allah gani rahmet eylesin değerli emekçiye..

HozmyO.jpg
 

Dindar Diker

Çeviri & Balonlama
11 Nis 2009
2,444
8,362
İzmir
Kaptan Swing filminde Ali Şen ile müthiş bir performans göstermişti Gamlı Baykuş rolüyle.
Allah yakınlarına sabır versin yokluğunda.
Cümleten başımız sağ olsun.
Tüm emekçiler birer birer ayrılıyor aramızdan. Dile kolay çocukluğumuzun kahramanları onlar. Bizler çocukken onlar yetişkindi.
Şimdi biz yaşlandık, yaşlanıyoruz, tüm bu değerleri kaybediyoruz birer birer.
 

bigmaster

Onursal Üye
21 May 2010
356
1,844
Hakkın rahmetine kavuşan Merhum'a yüce Allah’tan rahmet , kederli ailesine sabırlar diliyorum. Makamı âli, Mekanı Cennet olsun.Süleyman ağbi Başınız sağolsun.
 

Coskun

Kıdemli Üye
20 Haz 2015
160
583
İstanbul
Çok yönlü bir sanatçıydı. Kendisinden geride kalan boşluklar maalesef doldurulamayacak. Allah rahmet eylesin, kabri nur olsun.
 
Üst