Eğitimde 3. boyut! (Girişim Fikirleri)

Motion

Kıdemli Üye
31 Mar 2013
612
3,372
vjRdaz.jpg
 
Son düzenleme:

Adem

Çeviri & Balonlama
24 Kas 2011
285
2,100
İstanbul
AR ve VR sistemler henüz yeterince hakettiği ilgiyi görmüyor. Zamanla daha da yaygınlaşacaktır. AR ve VR'ın eğitime katkısı çok çok fazla. Bu yeni teknolojilerin ülkemizde de uygulandığını görmek güzel, sayılarının artmasını temenni ederim. Umarım ki bu arkadaşlar da başarılı olurlar. Verilen emekten kuşkum yok ancak amaç/fiyat orantısında biraz sıkıntı olduğunu düşünüyorum.

Ben de VR ile eğitim amaçlı bir proje hazırlamıştım ama yekünlü bir yatırım gerektiği için şimdilik rafta duruyor. İlerde bu sistemler yaygınlaşınca birşeyler yapma imkanımız belki olur.
 

Adem

Çeviri & Balonlama
24 Kas 2011
285
2,100
İstanbul
Finansmanla alakalı bir iki başvurum oldu, SWOT raporu falan sundum. Neden reddettiklerini söyleme zahmetine bile girmiyorlar. Bir noktadan sonra vazgeçtim, tırnağım varsa başımı kaşımaya karar verdim.

Türkiye açısından VR için donanımsal olarak bir ilerleme sağlamak oldukça maliyetli, riskli ve bu yüzden güç. Ancak içerik üretimi ise hem global pazara açılma imkanı sunduğu hem de daha az maliyetli olduğu için çok daha cazip.

Microsoft, Google, Facebook, HTC, HP, Acer vs tüm teknoloji devleri AR&VR alanına donanım/yazılım yatırımı yapıyorlar. Tabiki sadece firmalar yatırım yaptığı için bu alanının önemli olduğunu söylemiyorum. 1 seneden fazladır VR için AR&GE ile uğraşıyorum ve bu alan teknoloji dünyasında yeni bir sıçrama tahtası. Kullandığım için ne denli önemli olduğunun farkındayım.

Bu ay sonuna doğru Google&HTC işbirliğiyle standalone VR headsetler piyasaya çıkacak. Facebook/Oculus da önümüzdeki ayarlarda aynı tarz ürün sunacak. Bu aletler çok daha makul fiyatlara olacağı için 2018 yılı içinde bu alanda ivmenin artacağı aşikar. Bekleyen bence çok geç kalır. İnsanın ömründe bu tarz teknolojik sıçramaya 1-2 kez denk gelebilir, bunu kaçırmamak lazım.
 
Üst