scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,311

Playboy Dergisinin Kurucusu Hugh Hefner Öldü

"Playboy Dergisi"nin Kurucusu "Hugh Hefner" 91 yaşında öldü. Aşağıdaki haber kupüründe bahsi geçen Ray Bradbury'nin "Fahrenheit 451" romanını ilk kez Hefner 1953 yılında Playboy dergisinde yayımlama cesaretini göstermişti (İleride bunu başka edebiyat eserleri için de takrarlayacaktı). İlginç olanı aynı romanın Tim Hamilton tarafından yapılan grafik roman uyarlamasını da yine 2009 yılında dergisinde yayımlamıştı. Hggurak dostumuz iki yıl önce bu kült romanın çizgi adaptasyonunu bizlere sunmuştu (şurada: Fahrenheit 451 - Çizgi Uyarlaması). Sanırım romanın kendisi de ÇD'nda mevcut.

Hefner_ld.jpg


 
Son düzenleme:

ekenciz

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
13 Eyl 2009
2,991
13,508
Teşekür ederim, forumun çok değerli bir üyesisiniz ve sizinle aynı forumda olmaktan ziyadesiyle mutluyum.
 

gizliozne42

Yeni Üye
29 Ağu 2013
28
50
Ne dersek diyelim, bir dönemin kültürel sembollerinden biri olmuştur Playboy. Bizim ülkemizde de Erkekçe dergisi vardı. Hıncal Uluç'un futbol hakkındaki bir yazısını Erkekçe dergisinde okuduğumu hatırlıyorum.
 

hggurak

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
8 May 2015
1,132
8,147
İstanbul
Eskinin 'benim' diyen ansiklopedilerini aratmayacak bilgiler bu başlık altında!
Sevgili 'Scanfan' ve 'Motion' dostlarıma bu emekleri ve paylaşımcı ruhları için ne kadar teşekkür etsem az...
 

Lichtenberg

Aktif Üye
16 Tem 2011
471
1,696
Playboy dergisi ve yayınevinde, çıplak bayan resimleri (ve sonraları videoları) dışında, scanfan'ın de belirttiği gibi, edebî yazılar ve ayrıca röportajlar da basılıyordu. Bunlardan kimisi, kapsamı genişletilip, kitap olarak da yayınlanmıştı. İlk gördüğümde beni de bayağı şaşırtmış olan 1980 yılından bayağı ilginç bir örneği:

mJzBAP.jpg

("Playboy raporu: Sözlerim.Ayetullah Humeyni; hikmetler. uyarılar. buyruklar")
 

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,311
Playboy dergisi ve yayınevinde, çıplak bayan resimleri (ve sonraları videoları) dışında, scanfan'ın de belirttiği gibi, edebî yazılar ve ayrıca röportajlar da basılıyordu. Bunlardan kimisi, kapsamı genişletilip, kitap olarak da yayınlanmıştı...


Sadece 1960-1969 yılları arasında Playboy dergisinde kendisiyle röportaj yapılmış şahsiyetlere bir göz atılırsa derginin sadece bir çıplak kadın dergisi olmadığı, "Lichtenberg"in de değindiği gibi, aynı zamanda bir kültür, sanat ve yaşam tarzı dergisi de olduğu anlaşılacaktır. Röportajların haricinde birçok özel konu derlenmiş, edebiyat ve sinema eserleri tanıtılmış, bazıları bizzat tefrika edilmişti. Zaten Playboy'un çıplaklığı daha estetik kaygılarla yapılmıştır ve tahrik edici olmaktan biraz uzaktır. Meselâ refiki Hustler'daki pornografi onda yoktur. Playboy karikatür sanatına da fazlasıyla katkıda bulundu.

Ypsy_Playboy_60_lar_roprtjlar.jpg

 
Son düzenleme:

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,592
34,891
İstanbul
Sevgili Scanfan ve Motion bize pek paylaşacak bir şey bırakmamışlar. Bu arada hakkında yapılan espriler de çok hoş. :)
Bu arada kendisini yıllardır takip ederim zira içimden bir tahmin yapmıştım, bu adam en az 90 yaşına kadar yaşar diye yanılmadım. Bence Hugh Hefner düzenli seks yapmanın insanı ne kadar dinç tuttuğunun en büyük ıspatıdır. O kadar güzel hatunun arasında ölüyü koysanız dirilir sanırım.. :D
 
Son düzenleme:

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,592
34,891
İstanbul
Ne dersek diyelim, bir dönemin kültürel sembollerinden biri olmuştur Playboy. Bizim ülkemizde de Erkekçe dergisi vardı. Hıncal Uluç'un futbol hakkındaki bir yazısını Erkekçe dergisinde okuduğumu hatırlıyorum.
Erkekçe dergisi 1984-85 sezonunda hem Galatasaray'a hem de Fenerbahçe'ye göğüs reklamı vermişti. Bir de Galatasaraylı muzip taraftarlar Fenerbahçe'ye sataşmak için munzır bir beste yapmışlardı. O dönemlerde çok meşhurdu.. Bunları kesinlikle tasvip etmesem de, tribün kültüründe yeri olduğu için sizlerle paylaşıyorum..

Or.....pu Fenerbahçe
Resmin var Erkekçe'de
Otuzbir ç..ke ç..ke
Derman kalmadı bizde


Galatasaray_1984-85.jpg
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Üst