çizgi roman kahramanlarinin en sevdikleri hayvanlar

abolardis

Onursal Üye
12 Şub 2011
6,630
24,353
Çizgi roman kahramanları genel olarak doğayı çok severler.Ancak genelde hayvanlarla ilgileri üzerinde fazlaca durulmaz.En fazla çeşitliliği Tarzan ve Zembla da görebiliyoruz.Aşağı yukarı ormanda yaşayan her türlü canlı nebatat , hayvanat , börtü , böcek , sülük , parazit , kene ( uzayıp gidecek ) ile yakın ve doğal bir ilişkileri vardır.Zembla da kangurular , aslanlar , bir türlü büyümeyen leopar ile çita kırması yaratıklar binbir zenginlik bulunurken bence Zembla çizgi roman karekterleri içinde hayvanlarla diyaloğu en iyi olan kahramandır.Tarzan ise bazı yerlerde AKİM olarak ta geçse aşağı yukarı aynı şahıstır.Onda da ağaçtan inmeyi pek sevmeyen maymun , şempanze , orangutan türevi varlıklar ön plana çıkarken nedense kedi , köpek ,muhabbet kuşu , hammster, konuşan papağan gibi yaratıkları göremeyiz.Kızılmaske de Şeytan , Tommiks te Napolyon , Tarkan da Atıl Kurt ( adı : atıl soyadı : kurttur. )Swing te Puik örnekleri mevcuttur.Marvel ve DC dünyasına girdiğimizde pek hayvanların yerinin olmadığını onların daha çok mutasyonda kullanıldığını görüyoruz.Ben yıllarca senaristlerden Süperman e evcil bir hayvan adapte edeceklerini düşündüm ama olmadı.Kaptan Amerika da en azından evcil bir kuzu olsaydı çok güzel olurdu.Yada Flash evde Van Kedisi besleseydi ne olurdu çok mu zor gelirdi.Spiderman evinde bir Afrika keseli sıçanı beslese kötümü olurdu ?Raptiye rap rap zaptiye zap zap ( araya özel efekt aldım ) Yüzbaşı Volkan neden bir çoban köpeği beslememiştir bilinmez ama belki iş yoğunluğundan da olabilir bir şey demek olmaz.Bağımsız hayvan karekterlerde var bu da bir gerçek ancak çizgi romanlar da insan daha fazla tabiat görmek istiyor.Mesela Teksas ta Rodi nin neden Afrika boz ayısı beslemediği sorunsalı yada Oklitus un neden kutup ayısı ile maceradan maceraya gitmediği bilinmez.Çoğumuzun fazlaca sevmediği hatta beğenmediği Red Kit te bile Düldül , Rintintin gibi Harward mezunu canlılar bulunmakta.Gerçi kimsenin özel yaşantısına karışılmaz ama buda bir sorun aslında.Beğenilerinizi kendinize saklamayın eleştirilerinizi biraz saklayın düşüncelerinizi arada bir de olsa paylaşın duygularınızı ( özellikle korktuğunuzu ) belli etmeyin.Selamlar.
 
Son düzenleme:

Shoryuken

Yönetici
9 Nis 2013
4,044
20,227
Kamlançu
Hocam saydığınız isimlerden bazıları kendisi hayvan diye bodoslama dalmak geldi içimden. Örümcek Adam'a nasıl hayvan besle diyeyim? Dalga mı geçiyorsun demez mi? :)
Bir de Mister No'nun köpekten fobisi olduğunu duymuştum. O yüzden hayvanlara pek yaklaşamıyormuş. Ben de Zagor'un yalancısıyım! ;)
 
Üst