Photobucket Kullanıcılarına Şantaj Yapıyormuş

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,324

Photobucket Kullanıcılarına "Şantaj" Yapıyormuş
Bu Görüntü Barındırma Sitesine Tepki Yağıyormuş

Photobucket ÇD'nda nispeten az kullandığımız bir resim barındırma sitesi (bizde daha çok PostImage, Hızlı Resim vb kullanılıyor) Ama demin baktım, özellikle Ansiklopedi bölümümüzde birçok görseli kilitlemişler, açmak için paralı bir versiyona yükseltme yapılmasını istiyorlar. İstedikleri fiyatlar çok fahişmiş. Photobucket sitesini kullanan dostlarımız ÇD'na yükledikleri resimleri bir kontrol ederlerse durum anlaşılır. Bu kilitleme sadece 3. Parti paylaşımlar içinmiş (zaten başka ne için kullanılır ki bu barındırma siteleri, tabii ki forumlar gibi 3. parti sitelere yapıştırmak için. Ya değilse kendi HD'imde tutarım zaten!). Dünyada çok kullanılıyormuş bu Photobucket, baştan ne vaadlerde bulundularsa artık? Örneğin Amazon'daki resimlerin çoğu kapanmış, adam Amazon'da malını satabilmek için 400 doları paşa paşa verecek haliyle! Ya da ürünlerinin fotoğraflarını teker teker başka sitelere yükleyecek. Tepkileri yansıtan bir "kullanıcılarından hotlink için sessiz sedasız yıllık $400 ödemelerini isteyen Photobucket şantaj yapmakla suçlandı" başlığı atılmış. Alt başlıklardan birinde "kullanıcılar Photobucket'ı zorbalık ve haraç istemekle suçluyorlar" diyor.

qWb473.jpg

Mv06q6.jpg


 

hggurak

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
8 May 2015
1,132
8,147
İstanbul
Tam da yarama parmak bastınız Sevgili Dostum...
Ben photobucket'in yaklaşık 10 yıllık kullanıcısıydım. Belki fazla değil ama benim için önemli 400 kadar resmimi bu siteye yüklemiştim. Buna Çizgi Diyarı'ndaki sunumlarımda kullandığım resimler de dahildi.
Bundan 3-4 gün önce forumdaki klasörüme bir bakayım dedim. Bir de ne göreyim? Bütün resimlerin yerinde sizin de örneklerini verdiğiniz o uğursuz uyarı var... Tahmin edersiniz, başımdan aşağı kaynar sular boşandı... Sen 10 yıl ve 400 resim yüklenene kadar sesini çıkarma sonra para iste... Tam anlamıyla haydutluk...
Doğrusu miktarın bu kadar yüksek olduğunu da bilmiyordum. Hoş "4" lira da isteseler verecek değildim ya...
Hayatta hiç hoşlanmadığım şey şantaj ve zorlamadır... Pire için yorganı yakar ve o parayı yine de vermezdim...

Sözün kısası tam üç gündür bu işle uğraşıyorum. Bütün resimlerimi photobucket'den indirip postimage ve hızlı resim sitelerine yedekledim. Sonra photobucket'deki tüm resimlerimi silip (eğer anlarlarsa) Türkçe bir sitem mesajı da yazdım ve aboneliğimi kapattım.
En sonunda da forumdaki tüm konu başlıklarımı aratıp listeledim ve hepsinin içine girerek tüm linkleri yenileriyle değiştirdim. Doğrusunu söylemek gerekirse bu tam bir Çin işkencesi idi ve işim de bir-iki saat önce anca bitti ve sizin mesajınızı gördüm.

Tabii herkes benim yaptığımı yapacak durumda olmayabilir. Binlerce resim depolayanlar vardır... Dediğim gibi bu tam anlamıyla bir sahtekarlık ve düzenbazlık.
Belki tepkiler çoğalınca bu kararlarından döneceklerdir ancak o zaman da iş işten geçmiş olacaktır.
Bir firma "düzenbaz" diye etiketlendirildi mi bunu silmesi çok zordur. İsim yapmak, marka olmak çok zor ama bütün bunları bir anda yıkmak da o kadar kolaydır...

Bu hesabı kullanan diğer üyelere Allah kolaylık versin demekten başka çare yok şimdilik...
Bu vesileyle selam ve sevgilerimi de iletiyorum sevgili dostum.
 
Son düzenleme:

comicist

Süper Üye
1 May 2016
591
4,783
Dert ettiğiniz şeye bakın arkadaşlar...
Resim yükleme sitelerine hiç ama hiç gerek yok aslında...
Facebook hesabınız varsa işiniz çok kolay.
Resminizi hesabınıza yükleyin paylaşın ve linkini kopyalayıp
arasına yapıştırın!
Bu kadar basit
Soyulma derdi kaldırılma silme derdi de yok...
Güle güle kullanın...
:cool:
 

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,324

... Sözün kısası tam üç gündür bu işl uğraşıyorum. Bütün resimlerimi photobucket'den indirip postimage ve hızlı resim sitelerine yedekledim. Sonra photobucket'deki tüm resimlerimi silip (eğer anlarlarsa) Türkçe bir sitem mesajı da yazdım ve aboneliğimi kapattım.
En sonunda da forumdaki tüm konu başlıklarımı aratıp listeledim ve hepsinin içine girerek tüm linkleri yenileriyle değiştirdim. Doğrusunu söylemek gerekirse bu tam bir Çin işkencesi idi ve işim de bir-iki saat önce anca bitti ve sizin mesajınızı gördüm.


Büyük geçmiş olsun sevgili "hggurak"dostum. Sizin gene de şansınız varmış zira yabancı makalenin son satırında yazdığına göre o parayı almadan bazı kullanıcıların kendi hesaplarından kendi fotoğraflarını bile kurtarmalarına/indirmelerine izin vermiyorlarmış. Resmen sahtekarlık, düzenbazlık (tıpkı fıkradaki gibi; - hırsız yakaladım, - Buraya getir, - Gelmiyor, - O zaman bırak onu kendin gel buraya ; - Bırakmıyor!)

 
Son düzenleme:
Üst