Ilk çizgi roman kütüphanesi açildi (destek olabilirmiyiz)

umut22

Aktif Üye
8 Tem 2010
397
982


Manavgat’a Çizgi Roman Kütüphanesi
Tarih: 28-03-2017


Türkiye’nin ilk Çizgi Roman Kütüphanesi Manavgat İlçe Halk Kütüphanesi bünyesinde açıldı.



Çizgi Roman Kütüphanesinde 700’ü Bakanlık, 300’ü hayırseverlerden olmak üzere bin eser bulunuyor.



Türkiye’nin ilk Çizgi Roman Kütüphanesi Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında Manavgat İlçe Halk Kütüphanesi bünyesinde açıldı. Açılışı Manavgat Kaymakamı Nazmi Günlü ve İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Hidayet Oktay tarafından gerçekleştirilen Kütüphanede 700’ü Bakanlıktan 300’ü hayırsever vatandaşlardan olmak üzere bin eser bulunuyor.



Çizgi Roman Kütüphanesinde 80’li yıllarda çocukların ve gençlerin ellerinden düşürmediği, bir çok kişinin okuma-yazmayı bile öğrendiği Teksas, Tommiks, Tom Braks, Redkit ve Teks gibi yabancı çizgi romanların yanı sıra Tarkan, Kara Murat ve Yüzbaşı Volkan gibi tanınmış Türk çizgi Romanları da bulunuyor.



Kısa bir açıklama yapan Manavgat Kaymakamı Nazmi Günlü, Manavgat İlçe Halk Kütüphanesinin hayata geçirdiği projelerle Türkiye’de birçok ilke imza attığına dikkat çekerek “Türkiye’de ilk Dünya dilleri kütüphanesi Manavgat İlçe Halk Kütüphanesi bünyesinde açılırken, ilk çizgi roman kütüphanesi yine Manavgat’ta açıldı. Yine Yaylada Kitap Okuma Projesi, Sıradışı okur projesi, Yerel Yazarlar imza günleri gibi etkinlikler gerçekleştirilmektedir. Kütüphane Müdürümüz nezdinde tüm kütüphane çalışanlarını kutluyor kütüphanecilik haftalarını tebrik ediyorum” dedi.



İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Hidayet Oktay ise, Kütüphanecilik haftası kapsamında bir ilke daha imza atmanın gururunu yaşadıklarını belirterek “Şu an bin olan çizgi roman sayımızı 1 yıl içerisinde en az 2 katına çıkarmayı hedefliyoruz. Bu konuda vatandaşlarımızın da desteklerini bekliyoruz. Evlerinde çizgi roman bulunan vatandaşlarımız romanlarını Kütüphanemize bağışlayarak başka insanların da bunlardan yararlanmalarını sağlayabilir” dedi.



2016 Yılında Halk Kütüphanesi Müdürlüğünde gerçekleştirilen projeler hakkında da bilgi veren Oktay şunları söyledi “Yerel Yazarlar İmza günü Projesi; ayda bir gün olmak üzere 7 okulda gerçekleştirilmiştir projemize ilçemizde yaşayan 27 yazar katılmıştır.

Bakanlığımızın projesi olan ‘Sıra dışı okur’ ilçemizin okuru kabul edilmiş ve müdürlüğümüz Ankara da Bakan Yardımcımızın katılımı ile gerçekleşen törende okuru ile birlikte ödülünü almıştır.



Dünya dilleri kütüphanesi 1 Aralık 2016 tarihinde 26 dilde yaklaşık 5000 kitap ile hizmete açılmış olup, 27 Mart 2017 tarihine kadar bu kütüphanemizden 129 kitap alınarak okunmuştur. (Rus: 70, Alman, 30, İskandinav ülkeleri, 12 Türk, 15 İngiliz, 1) adet kitap almışlardır



Yaylada kitap okuma projesi; beş yıldır sürdürdüğümüz projemizle 2016 yılında iki aylık sürede bin 686 adet kitap okuru ile buluşmuştur.



Müdürlüğümüzde 2016 yılı sonu ile 25 bin 235 adet kitap bulunmaktadır. 2016 yılında kütüphanemize bin 693 adet kitap girmiştir. Kütüphanemizde 2 bin 392 kayıtlı üye bulunmaktadır bu üyeler müdürlüğümüzden toplam 9 bin 627 kişi kitap ödünç alarak okumuşlardır. Müdürlüğümüzü 2016 yılı içinde Kitap alan, internet, bilgisayar kullanan, gazete dergi okuyan ya da diğer amaçlarla 75 bin 522 kişi ziyaret etmiştir”
 
Son düzenleme:

KARAOĞLAN

Onursal Üye
2 Şub 2010
3,004
20,645
Gaziantep

Henüz raflar boş...

Gaziantep Münif Paşa İl Halk Kütüphanesi Müdürü Remzi Mızrak'la bir ay kadar önce yaptığım görüşmede, kütüphanenin çizgiroman bölümünün bir yıl önce açıldığını ve bunun ülkemizde bir ilk olmadığını söyledi.
İlk çizgiroman kütüphanesi Bolu'da açılmış.
 
Son düzenleme:
Üst