Tayfun Talipoğlu hayatını kaybetti

süpür

Onursal Üye
30 Ağu 2011
1,501
4,644
İzmir'in Konak ilçesinde, fenalaşarak hastaneye kaldırılan Tayfun Talipoğlu hayatını kaybetti. Edinilen bilgiye göre, 55 yaşındaki Tayfun Talipoğlu evinde henüz belirlenemeyen bir sebeple fenalaştı. Yakınlarının durumu 112 sağlık ekiplerine bildirmesi üzerine Tayfun Talipoğlu, ambulansla İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Tedavi altına alınan Tayfun Talipoğlu, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

58d0b7f6c03c0e17c8f6b631.jpg

Gazeteci Tayfun Talipoğlu hayatını kaybetti. Evinde fenalaşarak İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan 55 yaşındaki gazeteci Tayfun Talipoğlu yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Alınan bilgiye göre, Talipoğlu saat 01.00 sıralarında Konak ilçesi Güzelyalı Mahallesi'ndeki evinde fenalaştı. Evde bulunan bir arkadaşının haber vermesi üzerine gelen sağlık ekipleri Talipoğlu'na ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Daha sonra Talipoğlu, ambulansla İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi kaldırıldı. Tedavi altına alınan Talipoğlu, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Talipoğlu'nun cansız bedeni savcılık incelemesinin ardından otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Morgu'na kaldırıldı.

TAYFUN TALİPOĞLU KİMDİR?

1962 yılında Kars'ta doğan Tayfun Talipoğlu İlkokulu Malatya Şeker İlkokulu ve Eskişehir Yunus Emre İlkokulu'nda okudu. Ortaokulu Eskişehir'de, liseyi Ankara Atatürk Lisesi'nde tamamladı. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden 1983 yılında mezun oldu. Siyasi görüşleri nedeniyle kaymakam yapılmadı ve bu süreçte kargoculuk, Ankara düğün salonlarında ve pavyonlarında orkestra solistliği gibi birçok değişik iş yaptı. Milliyet Gazetesi'nde muhabir olarak başladığı gazetecilik yaşamına önce Star1'de, sonra ATV'de haber muhabiri olarak devam etti. 1995 yılından itibaren önce ATV'de, 1999'dan beri de NTV'de Bam Teli programını hazırlayıp sunarak mesleğine devam etti. Takvim, Yeni Yüzyıl, Cumhuriyet gazetelerinde köşe yazarlığı da yapan Talipoğlu evli ve bir çocuk babasıdır.

Benim Yolum, Ne Çoktular Ne Kadar Çocuktular, Eskiyen Yüzümün Yeni Gülümseyişi, Çoluk Çocuk Yazıları, Eşekle Gelen Aydınlık yayınlanmış kitaplarıdır. Seyyah ve Bam Teli Yol Müzikleri adlı şiir ve türkü kasetleri de vardır.

Haziran 2008'den itibaret TRT-1 de Bam Teli programının yanı sıra Nasılsınız isimli bir tartışma programı vardır. Aynı zamanda Ekim 2007'den beri UNICEF Türkiye İyi Niyet Elçisi'ydi. Tayfun Talipoğlu 2015 Genel Seçimleri'nde CHP'nin 5. sıradan Aydın Milletvekili adayıydı.

Kaynak:
 

abolardis

Onursal Üye
12 Şub 2011
6,630
24,352
Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı merhuma cenabı haktan rahmet dilerim.
 

mustibey

Süper Üye
23 Ara 2010
2,164
4,976
"Yollar uzun, memleket şartları çetin..." sanıyorum sunumunun sonunu hep böyle bağlardı. Unutmadık, aklımızda hep kalacak. Toprağı bol olsun, rahmet dileklerimizle...
 

seneca66

Kıdemli Üye
18 Haz 2009
189
594
Akşehir gölü için

Bir kampanya düzenlemiştim.Balık kırımı vardı.
1999 yılıydı.
Tgrt tv de ve sabah gazetesinde de haberlere geçirttik.Yayınlattık.

Rahmetliye ulaşmaya çalıştım .Gele de çekim yapa.
Gelmedi.Aramadı.İlgilenmedi.
Allah günahlarını affetsin.
 

Geceyürüyen

Süper Üye
19 May 2010
574
2,087
Allah rahmet etsin,mülayim duruşuyla her daim takdir ettiğim dürüst bir insandı.Işıklar içinde yatsın..
 

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,592
34,891
İstanbul
Mesleğini onuruyla yaparak kendini Türkiye’ye kabul ettiren, duayen bir gazeteciydi.

Tayfun Talipoğlu’na rahmet sevenlerine sabır diliyorum.
 

R.Türkmen

Çizgi Roman Ustası
12 Şub 2012
763
2,979
TAYFUN TALİPOĞLU DA GÖÇÜP GİTTİ BURALARDAN
“Benim Yolum” dedi Tayfun TALİPOĞLU. Gittiği yollara bizi de götürdü. Diyar diyar dolandık onunla. Sözleri yüreğimize dokunurdu. Hayat koparıyordu “Bam Teli”ni bazen. Yollar uzun memleket şartları çetin ben artık gitmeliyim'' dedi ve “Bir yol hikâyesi”nin sonuna geldik. “Yüzün eskise” de gülümseyişin eskimeyecek. “Sevdalar Ertelenecek” Anadolu’da. Ölüm hepimizi bekliyor yolun sonunda. Rahmeti geniş olan Allah rahmetiyle muamele eyler inşallah. Ailesinin ve sevenlerinin başı sağ olsun…

Ne diyordu Aşık Veysel:
“Gün ikindi akşam olur
Gör ki başa neler gelir
Veysel gider adı kalır
Dostlar beni hatırlasın.

Dünyadan geçip giderken bir ad bırakanlara selam olsun…
 

Lichtenberg

Aktif Üye
16 Tem 2011
471
1,696
Daha 55 yaşında olduğunu tahmin etmezdim. En az 20 küsur yıldır yayın yapıyordu gibi geliyor. Huzur içinde yatsın.
 

Malatyalı

Aktif Üye
15 Şub 2016
287
576
speedforce
Gezdiği gördüğü yerlerdeki insanlara neyiniz varsa pişirin yiyelim demeyen, ne derdiniz varsa söyleyin dinleyeyim diyen adam gibi adamdı mekanı cennet olsun nur içinde yatsın
 

abolardis

Onursal Üye
12 Şub 2011
6,630
24,352
Sayın Malatyalı çok güzel bir konuya değinmişsiniz.Diyar diyar gezip yaşlı yaşlı teyzelere genç Anadolu insanına yemek yaptırıp sonrada ekranlarda hoşuna gittiğini gösteren mimiklerle bazan ağzıdan lokmaları gezdirerek yutmaya çalışan bazan olmaz bu nasıl lezzet diyerek öve öve bitiremeyen proğramlara inat iyi bir gazetecilik örneği verdi.Televizyonlarda ki proğram konseptlerine bakın ya millet yarışıyor ya bir şeyler yiyor ya evleniyor yada bir şey arıyor.O kadar dizi çekiliyorki mübarek her hafta bir dizi bir de mükemmel isimleri nerelerden buluyorlar o da ayrı bir konu benim açizane bir kaç önerim olacak.

TARLA FARESİ SEVDASI

( ÜÇ KİŞİ ARASINDA GEÇEN AŞK HİKAYESİ İKİ KİŞİ GELENGİ BİR KİŞİ TARLA FARESİ )

SIRTLANLAR

( MAFYA VE KÜÇÜK VE ORTA ÖLÇEKLİ BİR SUÇ ÖRGÜTÜ ARASINDA GEÇEN AKSİYON DİZİSİ )

SERÇE ZAMANI
( DÖNEM DİZİSİ İKİ ESKİ ARKADAŞIN BİR TELEFON DOLANDIRICISI TARAFINDAN DOLANDIRILMASIYLA ORTAYA ÇIKAN DURUM )

FETTUHLAHIN DÖNÜŞÜ
(FREDİ KRUGER VE FETO KABUSUNU ANLATAN KORKU VE GERİLİM DİZİSİ )

KURDUN NEFESİ
( KAHRAMANLIK DİZİSİ )

TADINA BAK
( EGE DE GEÇEN BİR ZEYTİN TOPLAMA HİKAYESİ )

OLURMU ?
( YAŞAM MÜCADELESİNDE AŞIK TA OLABİLEN GENÇLERİN HAZİN DRAMI )

HADİ ORDAN
( KOMİK BİR AİLE DİZİSİ )

BAKIR TENCERE
( KALAYIN ÖNEM VE EHEMMİYETİNİ ANLATAN BELGESEL ÇALIŞMA )

KUYUNUN DİBİ
( ALTINCI DUYU HİKAYELERİ )

ÇAMAŞIRDA Kİ LEKE
( BİR YASAK AŞK HİKAYESİ )

MEVSİM MEYVESİ
( HALDE ÇALIŞAN BİR GENÇİN AKUSTİK HAYAT HİKAYESİ )

GRİ SEVDA
( BİR TONLAMA AŞK HİKAYESİ BİR ERKEK İLE BİR KADIN ARASINDA GEÇİYOR ARAYA EŞLERDE GİRİYOR )

KARGABURNU SEVDAM
( ÇİRKİN BİR KIZIN KENDİNDEN DAHA DA ÇİRKİN SARI HUMMALI BİR SÜT OĞLANA AŞKINI ANLATAN DÖNEM DİZİSİ )
Bir ülkenin nasıl olduğunu anlamak istiyorsanız TV proğramlarına ve izlenme oranlarına bakınız.Büyük filozof ABOLARDİS ( muhterem bir kişidir aynı zamanda )
 
Üst