Uzaylilardan mesaj var

abolardis

Onursal Üye
12 Şub 2011
6,630
24,406
BBC den yapılan açıklama :
Bilim insanları, uzayın derinliklerinden gelen sıra dışı bir dizi mesaj duyduklarını ve bu mesajların uzaylılardan gelme ihtimalinin bulunduğunu açıkladı. Ancak bu iddianın kesinleşmesi için daha fazla çalışma yapılması gerekiyor.
Independent'ın web sitesinde yayımlanan haberde, söz konusu iddiaların Pasifik Astronomik Toplumu Bilimsel Yayın Dergisi'nde yer alan bir makalede dile getirildiği belirtildi.
Habere göre, Kanadalı bilim insanları, uzayda bulunan 2,5 milyon yıldızı inceledi ve bunların yalnızca 234 tanesinde belirli modülasyonlar tespit etti. Yapılan çalışmada bu yıldızlarda tuhaf davranışlar keşfedildi.
Kanada'nın Quebec eyaletinde bulunan Laval Üniversitesi'nin bilim insanları EF Borra ve E Trottier yazdıkları makalede, çalışmaları sırasında dünya dışı akla ait olduğu tahmin edilen sinyallerle birebir aynı şekle sahip sinyaller tespit ettiklerini vurguladı.
Ancak, ikili, ortaya attıkları tezin farklı ekipmanlarla aynı sinyallerin takip edilmesiyle yapılacak bir çalışmayla doğrulanmaya muhtaç olduğunu da ifade etti.
Stephen Hawking ve Mark Zuckerberg gibi isimler tarafından desteklenen ve bu yıl içerisinde uzaylıların gerçekten var olup olmadığını incelemek amacıyla kurulan Breakthrough Listen girişimi de bu mesajların tespit edilmesinin umut verici olduğunu belirtti.
Yine Rus yetkililerde 1998 yılında aldıkları mesajların Dünya dışı zeki yaşam kaynaklı olduğunu belirtmişlerdi.Bir yerlerde zeki yaşam var.Acaba orada da estetik ve güzellik her şey bir kenara çizgi roman varmı : ) tarayıp göndersinler.Sağlıcakla kalın.
 

abolardis

Onursal Üye
12 Şub 2011
6,630
24,406
Bir arkadaşım korka korka anlatmıştı.Yazlığın arkasında gördüğü ufo yu.Çok korkmuştu.Ufo yaklaşık olarak bir tır büyüklüğündeymiş.Bir anda gözden kaybolduğunu gökyüzüne çıkmasının saniyeler içinde olduğunu böyle bir teknolojiye dünyada rastlanamayacağını anlattı.Korkuyla gece bekçisinin yanına gidiyor oda
- Abi bende gördüm korkumdan napacağımı bilemedim kimseye söyleme bizle alay ederler diyor.Sonradan işinide bırakıp ayrılıyor.
 

abolardis

Onursal Üye
12 Şub 2011
6,630
24,406
Çok sık ziyaret edildiğimiz ortada bize mesaj atıp gülüyorlardır.Tahminlerime göre.
 

Malatyalı

Aktif Üye
15 Şub 2016
287
577
speedforce
Tamam onlar uzaylı da biz nereliyiz ? Biz de uzaydayız onlara göre de biz uzaylıyız ! Ayrıca teknoloji olarak bizden üstün oldukları ne malum ??
 

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,324

Uzaylılar Dünyalılardan neden 'tiskiniyormuş', Komutan Logar anlatıyor. Meğer Logar'ın büyük büyük babası Komutan "Kubar" 1789 yılında yanında robot yardımcısı olduğu halde uzay gemisiyle Aksaray'a iniş yapmış, burada başına bazı menfur olaylar gelmiş. Bütün bunları GORA filminden öğreniyoruz. Yani kısaca "gelecekleri varsa görecekleri de var"(!) (Not: Tarih de ilginç. 14 Temmuz 1789'da yani Fransız devrimi sırasında Bastille hapishanesi basılmıştı.)


file


Neden Dünyalılardan Bu Kadar Nefret Ediyorsunuz? (GORA)
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Tarantula

Onursal Üye
9 Ağu 2010
662
2,961
Michio Kaku aşağıdaki videoda evrende bulunması muhtemel medeniyet seviyelerinden bahsediyor. Biz henüz Tip 1 medeniyet dahi değiliz. Bilim Adamı Kardashev tarafından ortaya atılan ve kimilerine göre 3 kimilerine göre 5 tipe ayrılan bu medeniyet seviyeleri hakkında bilgilenmek için internette yeterince kaynak var.

Neil De Grasse Tyson'ın madem uzaylılar bu kadar gelişmiş niye bizimle irtibata geçmiyor üzerine yapmış olduğu güzel ve dimag geliştirici video da aşağıda.


 
Son düzenleme:

enger66

Onursal Üye
26 Eyl 2010
1,036
3,279
abolardis kardeş Çizgiroman (artık bitişik yazılmalı) evrenseldir.
Aynı şekilde canlılar da evrenseldir.
İşin yahnisi :) şu:
Senin gözün kolun burnun varsa onlarında var.
Belli bir alana belli bir düşünceye sahipler.
İnançları bizimkisiyle örtüşüyor veya örtüşmüyor,
belki de onların da Adem ile Havvaları vardır.
Az gelişmişler veya çok gelişmişler.
İşin gerçeği; onlar da yaşıyor biz de.
İçinde bulunduğumuz kainat kendisine anlam katmamızı istiyor.
Herşey elbet bir gün bitecek,
ve bitmeden onlarla iletişime geçmek
biz canlıların en doğal hakkı.

Onlarla Çizgiroman değiş-tokuşu yapmak isterdim. doğrusu... :)
 

abolardis

Onursal Üye
12 Şub 2011
6,630
24,406
Tiskiniyorum bu dünyalılardan.Bir cisim yaklaşıyor.Recep İvedik uzaylılara karşı iyi olurdu aslında.Şaka bir yana dünya dışı zeki yaşam seti araştırmaları , 51. bölge ufo kazaları , usolar ben onların yerinde olsam bu gezegene fazla uğramam sonra onlarada demokrasi getirmek isteyecek süper güçler çıkabilir.Mars ta yaşam arayan süper güçler dünyada yaşam vardı da ne yaptınız.Soyumuzu kurutacaklar neredeyse.
 

serdary67

Onursal Üye
18 Eki 2009
8,731
25,954
ordu-turkey
Valla uzayda yaşam varsa bile kendi ırkını bu derece katletme meraklısı başka bir tür olduğunu sanmam ayrıca uzayda ki o canlıların işgalci olarak bu gezegene gelmeyeceğinin garantisi yok.Yani başımıza bela arıyor olabiliriz.
 

abolardis

Onursal Üye
12 Şub 2011
6,630
24,406
Birde bana göre düzeltme yapma ihtiyacı oluştu.Çizgi roman ayrımı bitişikmi yazılır ? Bana göre ayrı yazılması gerekir.TDK nın sitesinden alıntıdır.Ayrı Yazılan Birleşik Kelimeler
1. Etmek, edilmek, eylemek, olmak, olunmak yar*dımcı fiilleriyle kurulan birleşik fiiller, ilk kelimesinde herhangi bir ses düşmesi veya türemesine uğramazsa ayrı yazılır: alt etmek, arz etmek, azat etmek, dans etmek, el etmek, göç etmek, ilan etmek, kabul etmek, kul etmek, kul olmak, not etmek, oyun etmek, söz etmek, terk etmek, var ol*mak, yok etmek, yok olmak vb.

2. Birleşme sırasında kelimelerinden hiçbiri veya ikinci kelimesi anlam değişikliğine uğ*ramayan birleşik kelimeler ayrı yazılır.
Çizgi ve roman kelimelerinde de herhangi bir anlam değişikliği bulunmadığı gibi her kelime bağımsız anlamını korumaya devam etmektedir.Açıklanan nedenle yazım hatası bulunmamaktadır.Arz olunur.( Bitişikmi yazılacaktı )
 

hggurak

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
8 May 2015
1,132
8,147
İstanbul
Ukalalık addetmeyiniz lütfen.
Burada dost dosta ve keyiflice sohbet ediyoruz...
Evet sevgili abolardis, "çizgi roman"ın ayrı yazılması gerektiği doğru. En azından TDK öyle söylüyor:



Ancak 'çizgi roman'a dalmışken başka önemli yazım kurallarını atlıyoruz bazen...
Örneğin cümle bitiminde noktadan sonra bir aralık bırakılması veya 'mı', 'mi' gibi soru eklerinin ayrı yazılması veya 'dahi' anlamı içeren 'de' 'da' eklerinin ayrı yazılması gerektiği gibi...

Yanlış anlaşılmasın, 'Ben en doğrusunu yazarım' gibi bir iddiam asla yok... Zaman zaman hepimiz böyle ufak tefek hatalar yapabiliyoruz. Önemli olan birbirimize küçük hatırlatmalarla bu türden alışkanlıklarımızı düzeltmek...

Bu arada, uzaylılarla ilgili haberiniz dilerim gerçektir...
Böylece uzayda ufacık bir nokta olduğumuzu ve bizden başka yaşam formları da olabileceğini hatırlar; sonu gelmez bencilliklerimizi, nalıncı keseri gibi her şeyi kendimize doğru yontma huyumuzu, sanki hiç ölmeyecekmiş gibi her şeyin sahibi olma hırsımızı biraz törpüleriz...

Selamlar, sevgiler...
 
Son düzenleme:

hggurak

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
8 May 2015
1,132
8,147
İstanbul

Bazı arkadaşlar bu konuya türk dil kurumu yazım kılavuzundan örnekler getirdiler... Burada problem şu. Kavramın kullanılış biçimini belirlemek için bir otorite ihtiyacı mı var, yoksa bu kavramı yaşatmak isteyenlerin görüşleri daha mı geçerlidir?

Bu yüzden ben türk dil kurumu ne derse desin, bugüne dek ayrı yazılmış bile olsa, bir tür ismi olarak çizgiroman sözcüğünün bundan böyle bitişik yazılması gerektiğini düşünüyorum.


Bazı arkadaşlar konu için ayrı bir başlık açma ihtiyacı hissetmişler. Halbuki konu burada tartışılmaya başlandığı için burada devam edebilirdi.

Benimkisi sadece bir durum tespiti idi. Hoşumuza giden yerde kuralları kabul edip, diğer zamanlarda görmemezlikten gelemeyiz. "Türk" kelimesinin baş harfinin büyük yazılması gerektiğini buna örnek olarak verebilirim.

Ancak şu da bir gerçek ki, dil yaşayan bir olgudur... Elbetteki bu yönde bir kullanımın yaygınlaşması sonrasında TDK da bir güncellemeye gidebilir... (Şimdi dikkat ettim, forum başlık resminde de "ÇİZGİ ROMAN HEPİMİZİN" ibaresi var.)

Acaba uzaylılar nasıl yazıyorlar; bitişik mi ayrı mı? :)
 
Son düzenleme:
Üst