Baykara - Firavunlar Çağında (derleme-düzenleme)

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,231

Baykara - Firavunlar Çağında
Derleme-Düzenleme
Tarama-Kaynak: profesör
Derleme-Düzenleme: scanfan


Baykara_Firavunlar_a_nda_kapak1.jpg

(Mega)
(Mega)

İki versiyondan iki örnek sayfa: biri doğal, diğeri sepya tonlu
rn_sayfalar.jpg


"Garth"ın bizdeki adı "Baykara". Sevgili "profesör" üstadımız Ulus, Yeni Ulus ve Halkçı gazetelerinde bir zamanlar tefrika edilmiş Baykara maceralarını sırasıyla bizlere sunuyor. Şurada bu değerli çalışmaların bir sıralı listesi var. Sevgili "savok" bugün benden bu maceralardan bir ikisini üç bant haline getirip getiremiyeceğimi sordu. Ben de deneyebileceğimi söyledim. "Firavunlar Çağında" macerasını ele aldım. Sevgili "profesör" doğal olarak iki bölüm halinde sunmuştu, zira ilk bölümde 6 bant, ikinci bölümdekiler ise ikişer bant halinde yayımlanmış. Ben de 6 bant olanları böldüm, her sayfaya alt kenarlık ve başlık ekledim. İkilileri ise paylaştırarak üç bantlı hale getirdim. İki bölümü tek bölüm olarak birleştirdim. Biraz netlik/kontrast vs. ayarı yaptım. 42 sayfalık bir tam macera ortaya çıktı. Doğal versiyonun yanı sıra bir de "sepya tonlu" versiyonundan ürettim. Bir de kapak oluşturdum. Zaman bulursam belki başka maceralara da el atarım. "profesör" üstadımızdan izin almadan işe giriştim, "savok" mutlaka haber vermiştir diye düşündüm. Kaynak ve tarama tamamen "profesör" üstadımıza aittir. Ben sadece düzenledim. Umarım beğenilir.
(Not: Bu arada yaptığım kapak "Yeni Harman" sigarasının kutusuna benzemiş, şimdi farkettim. Bir zamanlar çok içmiştim bu meretten. Kapak bilinç altımın bir tezahürü müydü acaba?)
Saygılarımla.

 
12 Şub 2010
15,006
543,642
Heyecanlandım şimdi

Kapak muhteşem olmuş, eminim düzenlemesi de öyledir, hemen indiriyorum

Kapak düzenlemesi, bayıldığım Dost Kitabevi'nin Corto Maltese kapaklarını andırıyor.

Bugün Talat Güreli ağabey ile konuştum ve Baykara'dan söz ettim
Sevincini ve iltifatlarını burada aynen yansıtmama imkan yok

Tüm derleme Baykara'ları kitap olarak bastıracağını söyledi
Ben de ona hem ham taramaları hem de scanfan üstadın düzenlemelerini takdim edeceğim. Kapaklarına ve düzenlemeye bayılacağını sanıyorum

Tebrik ve teşekkürlerimi sunuyorum sevgili scanfan dostum
 
Üst