İstanbul Kitap Fuarın'da Seyfettin Efendi İmza Günü!

devrimk

Çizgi Roman Ustası
Onursal Üye
19 Ağu 2010
328
1,256
imzagunu.jpg
 

tabure

Guest
14 Eki 2011
621
2,016
Bastiani Kalesi
Tüyap Tepebaşında iken hiçbir kitap fuarını kaçırmazdım da, B.Çekmeceye taşınınca iş tavsadı. Birkaç senede bir anca gidebiliyorum o da denk düşerse. Eşe dosta söylüyorsun, bir motivasyon olsun diye onlar da uzak vs diye yan çiziyor. Şehir içinde onlarca AVM var da adam akıllı bir kongre ve kültür merkezi yok. Olanlar da iyice merkezden uzak.

Neyse, hayırlı olsun, daha nice imza günlerine....
 

devrimk

Çizgi Roman Ustası
Onursal Üye
19 Ağu 2010
328
1,256
Bugün fuara gidenlerle görüşmek üzere.
 

direnc11

Yönetici
11 May 2009
10,087
36,746
İstanbul
Thorgal Çizgi Düşler yayınevinden yayınlanmasına rağmen sitede hala linkleri mevcut.
Biraz tezat olmuyor mu?

Nasıl bir tezatdan bahsediyorsunuz acaba, insan-ı kamil? Paylaşım yapmak için basım tarihinden itibaren en az iki yıl geçmesini bekliyoruz. Bu sürenin satışlara zarar vermemek için yeterli ve uygun olduğunu düşünüyoruz. Bu kuralımızı ihlal eden bir Thorgal paylaşımı mı söz konusu? Öte yandan basım tarihinden en az iki sene geçtikten sonra yapılan paylaşımların o eserin hatırlanmasına ve yeniden satışına katkı sağlayacağını düşünüyor ve biliyoruz. Bu çerçevede yapılan paylaşımların çizgi roman satışlarına olumlu etki yaptığı düşüncesindeyiz. Rakam vermek ayıp olacak ama izninizle örneklemek isterim; bu hafta sonu buluşmasına katılıp akşam yemeğine kalan 10-12 arkadaşımızın sadece o gün satın aldığı çizgi romanların toplam tutarı 3000TL'nin üzerindeydi.

Her neyse; bu tartışmalardan da sıkıldık ve yorulduk. Tüm bunlara rağmen (alıntı yaptığınız gazete haberinde de işaret edildiği üzere) bir yayınevi kitaplarının paylaşılmasını arzu etmediğini bildirirse kitaplar forumdan kaldırılır.
 
Son düzenleme:

tabure

Guest
14 Eki 2011
621
2,016
Bastiani Kalesi
Yukarıda konuyla ilgili direnc11 arkadaşımız açıklama yapmış ama ben de şahsi fikrimi söylemek isterim. Bence çizgi diyarı sitesinin, ülkede çizgi romanın yaygınlaşmasına, sevilmesine ve nihayetinde çizgi roman satışlarının artmasına zararı olmaz faydası olur, zaten olduğunu da görüyorum, burada görüp gidip satın aldığım birçok çizgi roman oldu. (Örnek: Sandman serisinin 11 kitabı. Bir diğer örnek forumda sunulmasına rağmen Seyfettin Efendi çizgi romanını beğenmiş olmam ve yerli çizgi romanı desteklemek amacıyla gittim satın aldım.)
Bu noktada yayınevleri çizgi roman satışlarını arttırmak istiyorlarsa biraz da çuvaldızı kendilerine batırmalı ve çizgi romanları edebi telif eserlerle aynı hatta daha yüksek fiyata satmaktansa, çizgi romanların genel alıcı kitlesini iyi analiz edip fiyatlandırmayı buna göre yapmalarının faydalı olacağını da belirtmek isterim.
 
Son düzenleme:

savok

Admin
30 Eki 2009
19,991
83,646
Kasımpaşa
2 yıllık üye.
Tek bir mesaj.
O da Seyfettin Efendi'ye..
Ne diye?
Tezat diye..
Şöyle bir baktım maziye
son dönemde satın aldığım çizgi romanlar
nedense hep "çizgi düşler"
Demek yanlış yapmışım..
Yanlış yapmayı sevmiyorum.
Yanlışlarımdan da ders çıkarmayı bilirim.
 
Üst