Sainte Pulchérie Lisesi’nde Çizgi Roman Festivali

vakanuvis

Süper Üye
5 Mar 2011
604
975
Istanbulles, ilk olarak 2010 yılında Didier Pasamonik, Jean-Marie Derscheid ve Berrak Hadımlı tarafından düzenlenmiş olan Uluslararası İstanbul Çizgi Roman Festivali’dir. Bu yıl 2.sini kutladığımız etkinlik 22-27 mayıs tarihleri arasında gerçekleşecektir.
Bu seneki festivalin merkezinde Lucky Luke (Red Kit İstanbul’da sergisi) yer almakla birlikte farklı ülkelerden gelen sanatçıların çalışmalarından oluşan altı sergi daha beğenilerinize sunulacaktır: Türkiye, Belçika (Frankofon ve Flaman), Fransa, Makedonya, Bosna-Hersek, İtalya, Sırbistan, İspanya, ABD... Festival profesyonel veya amatör buluşmalara ev sahipliği yapacak, Avrupa veya Avrupalı olmayan ülkelerin çizgi roman dünyasına bir bakış açısı sunmak için yazar, yayıncı, kültürel etkinlik ve festival organizatörlerini konuk edecek, Belçika, Fransa ve Cezayir’den gelen davetlilerimizi ağırlayacaktır. Sainte Pulchérie Lisesi’nde Jean-David Morvan, Herr Seele ve Çiztanbul ekibi gibi çizgi romanın çok tanınmış isimleri ile buluşmaya hazırlanıyoruz.
Bu yazar ve çizerler bizlere çizgi romana tezatlarla dolu bir bakış önermekteler.
Fransız Jean-David Moran’ın küreselleşmiş bilim kurgusuna karşılık dünyadaki büyük çizgi roman akımları: manga, Comics ve Fransız-Belçika çizgi romanları. Jean-David Morvan’ın sergisi hakkında daha ayrıntılı bilgi için buraya tıklayın
Belçika’lı Herr Seele’nin "Popüler Sürrealizm"i. Bu sergi hakkında daha fazla bilgi için buraya tıklayın
İspanyol Alberto Jiménez Alburquerque, Makedon Aleksandar Sotirovski, Sırp Aleksandar Zograf, Bosnalılar Amra Hejub, Enis Cisic et Esmir Prlja, Amerikalı Charles Vess, Belçikalı Dany, İtalyan Roberto Diso ve Murat Mıhçıoğlu tarafından yönetilen Stüdya Rodeo’nun Türk çizerlerinden oluşan bir grup sanatçı İstanbul’a dair düşüncelerini anlatıyorlar. Bu sergi hakkında daha fazla bilgi için buraya tıklayın
Bu sergiler 23.05.2012 - 08.06. 2012 tarihleri arasında Sainte Pulchérie Lisesi’nde gezilebilir. Sergi salonları çarşamba ve pazar günleri hariç, diğer günler saat 9.00-18.00 arasında açıktır.
23 Mayıs 2012 Açılış Gecesi Programı
Herr Seele piyano performansı, 19.00, gösteri salonu
Od’A- Ouvroir d’Art sanat galerisi: Jean-David Morvan ve Çiztanbul sergisi açılış kokteyli
Atölyeler: Herr Seele sergisi açılış kokteyl
 

vakanuvis

Süper Üye
5 Mar 2011
604
975
Sevgili Vakanuvis,
Bizler uzakta olduğumuz için oraları ve etkinliklerden resim kareleri koysanda avunsak olmaz mı?Teşekkürler şimdiden.

Bu da sana gelsin dostum :O)

İstanbulles "Sainte Pulchérie Lisesi" Sergisi İzlenimleri
2 İstanbulles Çizgi Roman Festivali'nin Sainte Pulchérie Lisesi ayağında gerçekleşen sergisi dün geniş bir katılımla baladı. Jean-David Morvan, Herr Seele ve Çiztanbul ekibi sergisi öncesinde sahnede sunulan kısa stand-up katılımcılara Fransızca olarak sunuldu, ardından yer altında bulunan son derece güzel sergi salonuna geçildi.
Burada Stüdyo Rodeo ekibinin kendilerine Avrupa'nın birçok yerinden katılan çizerlerce hazırlanmış eserleri katılımcıları bekliyordu.
İspanyol Alberto Jiménez Alburquerque, Makedon Aleksandar Sotirovski, Sırp Aleksandar Zograf, Bosnalılar Amra Hejub, Enis Cisic et Esmir Prlja, Amerikalı Charles Vess, Belçikalı Dany, İtalyan Roberto Diso, Ergün Gündüz'e ait eserler duvarları süslüyordu.
Murat Mıhçıoğlu tarafından yönetilen Stüdya Rodeo’ya başarılar diliyoruz:
DSCF4694.JPG


DSCF4677.JPG


DSCF4691.JPG


DSCF4667.JPG


DSCF4679.JPG
 
Üst