Sahaflar Tüyap'ta (12-20 kasım 2011)

serifengin

Onursal Üye
23 Eki 2009
2,617
6,031
İstanbul-İzmir
Bilgi
30. ULUSLARARASI İSTANBUL KİTAP FUARI'na bu sene on yedi sahaf katılıyor. Sahafların Tüyap etkinliği ile ilgili güncel bilgilerini ve fuar detaylarını bu sayfadan takip edebilirsiniz.

Ayrıca etkinliğimizin linkini arkadaş listelerinizle ve üyesi olduğunuz gruplarla paylaşırsanız seviniriz.

Sahaflar 30. TÜYAP İstanbul Kitap Fuarı'nda.

Bu yıl 30.'su düzenlenecek olan TÜYAP İstanbul Kitap Fuarı'na 17 sahaf katılıyor. Fuara ikinci kez katılacak olan Sahaflar, geçen seneye göre hem katılımcı sayısını hem de kaliteyi artırarak geleceğe doğru emin adımlarla ilerliyor. Fuarcılıkta dünya standartlarına ulaşan Tüyap'ın "kitap fuarcılığı"ndaki serüvenine ortak olma çabasında olan Sahaflar, Beylikdüzü TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nin 4. Salonunda Sahaflar Çarşısı olarak yer alması da fuara ayrıca bir zenginlik katmaktadır.

12-20 Kasım 2011 tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi- Büyükçekmece’de düzenlenecek olan 30. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı'nın Onur yazarının "Ferit Edgü" olduğu ve ana temanın “Umut: düş mü, Gerçek mi?” olarak belirlendiği ve çocuk edebiyatının değerli isimlerinin de yer alacağı kitap fuarının otuzuncu yılında, Uluslararası Salon kapsamında "Mısır" Onur Konuğu olarak yer alacak. Bu bağlamda Mısır baskılı eski Türkçe kitaplarıyla, Ferit Edgü eski basım kitaplarıyla, geçmiş yıllara ait çocuk edebiyatından güzel örnekleriyle katılacak olan sahaflar, organizasyonu tamamlayıcı nitelikte rol oynuyor.

Baskısı bitmiş kitaplarıyla, osmanlıca ve yabancı dildeki eserleriyle, ilk baskı ve imzalı kitaplarıyla, nadide afişleriyle, plaklarıyla, eski gazete, dergi, fotoğraf, belge, efemeralarıyla, çizgiromanlarıyla, nadir ve en güzel ürünleriyle Sahaflar Çarşısı'nda yer alacak Sahaflar, bu sene ayrıca kendilerini de tanıtan bir broşür hazırlıyorlar. 16 sayfadan oluşması planlanan bu broşürde katılımcı sahafların tanıtımı, sahaflığın geçmişi, sahaf'ın ne olduğu ve ne olmadığı, ustalara saygı bölümü, ...vb. sahaflık temalarının görsel ve yazınsal olarak kitap dostlarına, araştımacılara, yazarlara, akademisyenlere, kolleksiyonerlere, kitapperestlere, kitapdelidivanelerine ve bu yola yeni adım atan gençlere sunularak, kitap fuarcılığının uluslararası alandaki önemini artırma serüvenine ortak olmanın sadece bir slogan olmadığını da göstermektedir.

12-20 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek olan fuarın etkinlik ve güncel bilgilerini Facebook'ta web adresinde bulabilirsiniz.

4.Salon'da Sahaflar Çarşısı'nda yer alacak Katılımcı Sahafların Listesi:

Sahaf Turkuaz
Sahaf Müteferrika
Sahaf Pami
Sahaf Barış Moda
Sahaf Barış Halil Bingöl
Sahaf Kırkambar
Sahaf Edebihayat
Sahaf Levant
Sahaf İmge
Sahaf Gezegen
Sahaf Patika
Sahaf Yenici
Sahaf Kitap İçin
Sahaf Özer
Sahaf Pazar Mezatı
Sahaf Önder
Sahaf Bizim
 
12 Şub 2010
15,006
543,642
Türkiye'nin bir numaralı kültür etkinliği

En az bir gün kalmak üzere fuar için İstanbul'da olacağım

Fuarlarda büyük indirimlerle kitap alma imkanı sağlanıyor

Her tür kitabı bir arada bulma şansı var

Yayınlandığından bile haberiniz olmayan ve ilginizi çeken çok sayıda kitaba rastlamak mümkün oluyor

Tek kötü yanı
Almayı çok istemenize rağmen yeterli para ayıramıyorsanız ciğere bakan kedi misali oluyorsunuz

Ziyaretçinin çok yoğun olduğu saatleri de sevmiyorum
İlgimi çeken reyonun önünde yığılma varsa tekrar aynı reyona dönmeyi unutabiliyor veya zaman bulamıyorum

Bu çapta fuarların İstanbul dışında da düzenleneceğini görür müyüm
 
Üst