Mizah Festivali

serifengin

Onursal Üye
23 Eki 2009
2,617
6,031
İstanbul-İzmir


FESTİVALDE 15 SERGİ!

OĞUZ ARAL "GEREKLİ TARAMALAR" TEKKUBBE

Uluslararası Mizah Festivali’nin en büyük sergisi Tekkubbe’de gerçekleşecek. Büyük mizah ustası Oğuz Aral’ın eserlerinden oluşan bu sergi 15 – 22 Mayıs tarihleri arasında ziyaretçilerini bekliyor olacak. Sergi de Oğuz Aral’ın eserleri yanında, kişisel eşyalarına da yer verilecek. Metin Üstündağ ve Mehmet Çağçağ danışmanlığında hazırlanan serginin küratörlüğünü Turgut Yüksel üstlendi.

PETER KUPER CEZAYİR APARTMANI

İlüstrasyonları ve karikatürleri düzenli olarak Time, Newsweek, The New York Times ve MAD dergisinde yayınlanan, aynı zamanda Karikatür öyküleri içeren bir çok kitabı bulunan dünya çizgi mizahının önemli isimlerinden biri olan Peter Kuper de Mizah Festivalinin konuğu.Festival kapsamında tarihi Cezayir Apartmanında bir serge ile hayranlarıyla buluşacak olan Kuper, aynı zamanda büyük ilgi toplayan Kafka’dan esinlenerek yaptığı çizimlerle de biliniyor.

FRED HARPER

"Time", "The Wall Street Journal","The New York Times", "Playboy", "The Village Voice", "Sports Illustrated" gibi gazetelere konu olan, Ulusal Karikatürist topluluğundan “En iyi renk” ödüllü illüstrasyon ustası Peter Kuper tarihi Tünel Weiss'de gerçekleştireceği sergi ile Türkiyeli mizahseverlerle tanışmaya geliyor. Oldukça ilginç eserlere imza atan Harper, festivalin de en ilgi çekici isimlerinden biri.

DERNEK / NASREDDİN HOCA KARİKATÜR MÜZESİ

Nasreddin Hoca Uluslar arası Mizah Festivali’nin bu yıl ki ana karakteri. Karikatürcüler Derneği’nin Karikatür Müzesi’nde gerçekleştireceği serginin de konusu Nasreddin Hoca. Güncelliğini asla yitirmeyen mizah anlayışı Karikatürcüler Derneğine bağlı çizerlerin eserleri ile renklenen mizahın bizdeki süper kahramanı, gelenekseli karikatürle buluştururken ilgi çekici bir serginin de başrolünde yer alıyor.

GÜLEN DÜŞÜNCE GRUBU EROL DERNEK SOKAK

Her daim alışılagelmiş konuların dışında gerçekleştirdikleri etkinliklerle gündeme gelen Çizgili Muhabbet ekibi, bu kez içinde yaşadığımız için kendi sıradanlığımızla birleştirdiğimiz, ama tarih boyunca tüm dünya için sıra dışı ve ilginç özellikler barındıran İstanbul’u konu alan çizimleriyle Mizah Festivali’nin konuğu oluyorlar. Mizah Sokaklarından biri olan Erol Dernek sokakta gerçekleşecek olan sergide çizerin dünyasından yaşadığımız kenti bir kez daha anlamaya çalışırken, eğlenceli bir yolculuğa da çıkmış olacağız.

NASREDDİN İSPANYOLCA CERVANTES

Mizah denilince Nasreddin Hoca’yı atlamak olmaz. O da Uluslar arası Mizah Festivali’nde başköşedeki yerini alıyor ve İspanyol çizerlerin karelerinde yeniden hayat buluyor. Evrensel bir karaktere dönüşen mizah tarihimizin bu önemli kahramanı, Cervantes Kültür Merkezi’nde tam 10 gün boyunca mizahseverleri bekliyor olacak.

PENGUEN Sergi

Kapakları ile her daim gündemde olan popüler mizah dergisi Penguen, Uluslararası Mizah Festivali’ne ilginç bir sergi projesi ile katılıyor. Geçmişten günümüze dergi ile birlikte verilen posterlerin 30 adedini kapsayacak sergi 4 gün boyunca Beyoğlu Kartal Sokak’ta meraklıları ile buluşacak.

DELVALLE

Uluslararası Mİzah Festivali'nde çok yönlü bir artisti ağırlıyoruz. Çizer, piyanist ve Jazz Kompozitörü Delvalle muhteşem bir sergi ile İstanbullularla buluşuyor. Çizerlik ve müzik hayatını onlarca kitap, albüm ve sayısız konser ve de sergi ile süsleyen sanatçı Galata Kulesini'nin tarihi ihtişamının altında sanata kucak açan bir mekanda, 12-22 Mayıs tarihleri arasında eserleri ile sizleri bekliyor olacak...

ALINTIDIR..
 

Ekli dosyalar

  • banner.jpg
    banner.jpg
    17.1 KB · Görüntü: 0
Üst