Blake and Mortimer (Yeni İngilizce seri)

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,316

Blake & Mortimer
(Yeni İngilizce seri)

ÇD'nda dağınık olarak bazı "Blake & Mortimer" albümleri mevcut. Bunlara ilaveten sayın "dynamo" şurada kapak resimleriyle birlikte bir açıklama yazısı (İngilizce) paylaşmış. Sayın "Colinmccay" şurada ilk 16 Fransızca albümü sunmuş. Ansiklopedi bölümünde de sayın "bakunin"in yazdığı güzel açıklamalar var. Ancak tüm İngilizce albümlerin toplu olarak sunulduğu bir forum konusu göremedim. Ben de burada İngilizce olanları topluca sunayım dedim. Bunlar "scanlation" (balonlama) değil, resmi İngilizce çevirileridir (Cinebook yayınevi). Bilindiği gibi "Blake & Mortimer"ın orijinalleri Fransızcadır.

Linkler alıntıdır ama linkleri barındıran "gboxes" tıpkı "MediaFire" gibi kolay kullanımlı bir barındırma sitesiymiş, çok bekletmiyor, arka arkaya hepsini indirebilirsiniz, hilesi hurdası yok gibi (belki barındırma süresi kısıtlıdır bilemiyorum, ileride Mediafire veya Mega'ya filan aktarabiliriz. Şimdi biraz kapasite ve hız sorunum olduğu için hemen aktaramıyorum). Daha önce bu seriden albümler indirmiş olanlar sıra numaralarındaki değişikliği fark edeceklerdir. Çünkü buradaki sıralama Fransızca seri baz alınarak, yani o sıralamaya uydurularak, albümlerin çıkış tarih sırasına göre yapılmış. Bu nedenle 11 ve 12. albümlerin eksik olduğunu göreceksiniz, onlar henüz yoklar. Ama üzülmeyin, sayın "abartman" bu eksik macerayı şurada Türkçe olarak sunmuş. Daha önce albümleri başka kaynaklardan indirenler bunlara da bir kez göz atsalar iyi olur, zira buradakilerin çoğu daha hacimli (117 MB'a kadar çıkanlar var), mesela ben eskiden indirdiklerimi buradaki yenileriyle değiştirdim. Bu arada son bir albüm daha çıkmış (21. albüm): "The Oath of the Five Lords". Onun linki de listenin sonunda mevcut.


Blake_ANDMortimer_ENKapk.jpg






















 
Son düzenleme:

savok

Admin
30 Eki 2009
19,991
83,647
Kasımpaşa
Her ne kadar alıntı linklere pek sıcak bakmasam da sunumun güzelliği bu kadar da tutucu olmaya gerek yok dedirttiriyor..
Teşekkürler üstad..
 

abartman

Onursal Üye
13 Ocak 2011
2,000
11,944
Nicedir ihmal etsem de İngilizce çevirilerini aklıma estikçe arıyordum yabancı sitelerde. Doğrusu, bu kadar çok macerasının tercüme edildiğini fark edememişim. Eksiklerimi gökte ararken yerde bulmuş gibi oldum. Teşekkürler Scanfan...
 

Nejat

Guest
5 Şub 2016
320
3,118
Linkler kırık. Yenileyebilecek arkadaşlara müteşekkir oluruz.






















 
Son düzenleme:

Connan

Yeni Üye
17 Kas 2011
52
145
@ Nejat ve @scanfan , yeni linkler için teşekkürler. Bu seriyi kaç kez nette indirmeye çalıştım nedense linkler hep kırık çıktı. Sayenizde bu güzel seriyi de okuyabileceğim. Sağolun, varolun.
 
Üst