Çizgi Roman Merakı!

aykut

Kıdemli Üye
21 Tem 2009
184
163
Almanya
Bir Anket daha baslatmak istiyorum ki bu diyardaki dostlar birbirini daha iyi tanisin diye. Ilk cizgiroman merakiniz nezaman basladi ve hangi cizgiromanla?
 
Son düzenleme:

aykut

Kıdemli Üye
21 Tem 2009
184
163
Almanya
Ben hemen cevabini vereyim:zannedersem 1962 veya 1963 tenten kirmizi korsanin hazinesi.(Ben o zamanlar okumayi bilmedigim icin rahmetli babaannem bu kitabi bana masal kitabi gibi okurdu)
 
Son düzenleme:

seymin

banned
15 Ağu 2009
225
239
Tarkan ve Karamuratla, ilkokula giderken...70 lerin başı... Hatta param onları almaya yetmediğinde bazen bayiden çalardım... :(
 

denizkara

Yeni Üye
28 Mar 2010
98
165
denizci
Sabah sabah şimdi işe gelmiş benim gibi birine tam uygun anket olmuş arkadaşlar, sevkiyatları kontrol edeceğime sen hemen Diyar’ ı aç üstelik bir de ankete katıl, bugün foruma hiç girmeyeceğim işte; ya 1970 ya 1971 ve çilli Suzi’ li Tommiks.
 

altay1944

Onursal Üye
30 May 2009
3,147
4,519
70 li yıllar.Öğretmenim(ellerinden öperim onun sayesinde okudum öğretmen oldum)hergün bir gazete alırdı adı hergündü.Gazetesini bana aldırırdı.Sürekli gazete bayiine git gel orada bir çok yayınla tanıştım ama asıl beni bu türe merak sardıran yavrutürk dergileri oldu.Sonra sanırım ilk ciddi maceram suat yalazın kaanları ile oldu.
 

gurcansarı

Çeviri & Balonlama
10 Tem 2010
587
3,700
istanbul
ilk çizgi roman merakım sanırım 4,5 - 5 yaşlarında cep fotoromanlarının arkasındaki karikatürlerle başladı. o zaman karikatür ne bilmediğim için onlara "hahahay" dermişim. para verip aldığımı hatırladığım ilk şey de "salata" idi. sanırım 25 kuruş a almıştım. bi de çarşaf dergisinin ilk sayısını alıp uzun süre sakladığımı hatırlıyorum. sonra nooldu kimbilir.
 

Gulyabani

Yönetici
15 Ara 2010
5,003
22,069
Sarıyer
60 lı yıllarda tam bir tarihi çizgiroman hastası olan babamın eve getirdiği Kaan ve Karaoğlan'lar ile başladı çizgiroman ile tanışıklığım.
 

hadon

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
10 Mar 2010
3,056
9,088
Kastamonu
İlk elime aldığım çizgi roman bir Tommiks cildiydi. Rahmetli Halacığım'ın evindeki kitaplıkta, edebi yayınlar, dergiler ve ders kitaplarının arasında, tek başına öylece dururdu. 4-5 Yaş aralığında Halam'a her gittiğimizde, canım sıkılmasın diye elime onu tutuştururlardı. Okuyamadığım için resimlerine bakardım.

Okumayı öğrendikten sonra Halam'ın evine girer girmez doğruca kitaplığa koşar olmuştum. Hemen yerini ezbere bildiğim Tommiks cildini alır ve Binbir Surat macerasının bir bölümünün geçtiği sayfalarını tekrar tekrar okurdum. O yıllarda eş, dost, akraba ziyaretleri sık yapıldığı için, o Tommiks cildine, "dünyada en çok okunan çizgi roman fasikülü" ünvanı kazandırmış olmam olasıdır.

EsseGesse hastalığım galiba buradan kaynaklandı... :)
 

lotoloto

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
6 Kas 2009
4,132
20,709
mahallemizdeki gazeteci abimiz den merak sardı.samim utkun' un
teksas, tommiks, zagor, teks li ciltlerin arka kapaklarında dördü bir arada
resimleri (1960 lı yıllar).sonra da kaan, karaoğlan,zıp zıp ,1001 roman,
ceylan, doğan kardeş.şimdi de yeni italyan fumetti merakı ve fronkofonlar.
tabii çizgi diyarı farkıyla sürüp gidiyor.son yıllarda sayenizde değişik kitapları
okuma fırsatı buluyorum.sevgiler, saygılar.
 

abdullah

Çeviri & Balonlama
17 Nis 2011
1,372
3,550
Midgard
Babamın Akşam gazetesi Tommiks ekini kahveden alıp bana getirmesiyle başladı herşey. Sonra netten ara sıra okunan çizgi romanlar, sonra Çizgi Diyarı. Annem her çizgi roman okuduğumu gördüğünde "Sen de küçüklükten beri var değil mi böyle şeyleri okumak" der. Ne babam ne annem kızar okumama. Abim çizgi romanlaır depolayabilmek için bilgisayardaki müzikleri sildiğimde biraz kızmıştı ama o da bi'şey demiyor sağolsun :)
 

user01

Kıdemli Üye
15 Ocak 2010
102
144
Bursa
İlk maceram :
Spider-Man adlı aylık çıkan bir çizgiroman dergi ile başladı.
O gün bu gündür bütün çizgiromanlarım ve ben ayrılmadık ayrılmayız.
Bu arada 14 yaşındayım 98 doğumluyum yanlış anlaşılmasın :)
Yıl 2006.
Spiderman ve dostumuz Captain Britain ile Kırmızı Kurukafa'yı (Red Skull) yenmeye çalışıyoruz. Şehirdeki otomobiller vs.hepsi birer canavara dönüşüyor ve kurukafa çok değerli bir kozmik küp peşinde. Ve tabiki iki dostumuz Kurukafayı yenip şehri kuratıyor.
Orjinal sayı Spectacular Spider-Man 114.sayıdır.
Resim :
Spec_114_(UK).jpg

kapaku.jpg
 

Kemikdilli

Kıdemli Üye
2 Ocak 2012
194
538
İlkokula gidiyordum. 78-79 yılları. Pis Murat diye bir arkadaşımın elinde bir Zagor vardı. Uzaylı deli profesör gibi bir düşmanı var Zagor'un. Şimdi hatırlamadım adını. Onun macerası vardı kitapta. Bana sayfa sayfa gösterdi. Hepsini okutturmadı. (Boşuna Pis Murat demiyoruz). O günden beri kafamın bir bölümü yanık durumda. Orada kayış saatte 60 devir atıyor.
 
12 Şub 2010
15,006
543,776
İlkokula gidiyordum. 78-79 yılları. Pis Murat diye bir arkadaşımın elinde bir Zagor vardı. Uzaylı deli profesör gibi bir düşmanı var Zagor'un. Şimdi hatırlamadım adını. Onun macerası vardı kitapta. Bana sayfa sayfa gösterdi. Hepsini okutturmadı. (Boşuna Pis Murat demiyoruz). O günden beri kafamın bir bölümü yanık durumda. Orada kayış saatte 60 devir atıyor.

Hellingen'li Zagor okumuşsun sevgili kemikdilli.

Pis Murat'ın hayal edemeyeceği kadar Hellingen'li Zagor macerası var Diyarda

O günlerin acısını çıkarabilirsin:)
 

ulucak

Süper Üye
8 Eyl 2012
1,062
2,792
seksenli yılların ilk yarısı idi sanırım ilk okula gidiyordum halamın oğlundaki tay ve ceylan tommiksler ve teksaslarla Stephen King ve Agatha Christie'romanları ve bazı karikatür dergileriyle başladım zaman içinde conan ve misterno zagor ve fumettiler her türü ile geçmeye başladı zaman mahalede değiş tokuş yapardık böylece onlarca çeşit ve yüzlerce roman elimizen geçti okuduk orta son ve lise yıllarımda örümcek adam bilkalara ve yeni çıkan marvel çr ları kaptan amerika fantastik dörtlü vs okumaya başladım her hafta harçlığımı bunlara yatırmaya başladım yeni sayılarının çıkmasını iple çekiyorduk ve kurstan birkaç arkadaş farklı farklı fasikülleri alıp nerdeyse o ay çıkan çr'ların hepsini okumaya çalışıyorduk kurs yönetimi sıcak bakmıyordu yakalandığımızda elimizden alıyorlardı lise yıllarımda bu sayede sahaflarla ve roman pazarlarıyla tanıştım yine paramın önemli bir kısmını bu eserlere yatırdığım için
ailem tarafından devamlı eleştiriliyordum hangi çr' okusam onlar için teksas tommiks ti evlendikten sonra bile zaman zaman sahaflardan ikinci el almaya devam ediyordum, fakat eskisi kadar zaman ayıramıyordum çizgi diyarı ile tanışmamla birlikte daha önce yüzlercesini okuduğum çr'ları tekrar buldum eski günlere geri döndüm kitabın yerini tutmasada yüzlerce çizgi romana ulaşmak ve tekrar okumak hoş oldu. küllenen çizgi roman aşkım tekrar alev aldı sitede emeği geçen ve paylaşımda bulunan tüm dostlara sonsuz şükranlarımı sunuyorum.(kısaca böyle) her halde devamlı çevremde okuyan arşivleyen dostlarım oldu böylece herzaman okuma fırsatım oldu onlara da ayrıyeten teşekürler..
 
Son düzenleme:

Kemikdilli

Kıdemli Üye
2 Ocak 2012
194
538
Mesajı yazdıktan sonra düşündüm de, Zagor'u okutmayan o arkadaşım vip üyelik istiyordu sanırım. Çizgili Murat.
 

Nitr0

Süper Üye
6 Ocak 2012
211
226
babam yayıncılık işindeydi. küçüklüğümde eve düzenli olarak bir sürü ansiklopedi, kitap, çizgi roman, foto roman gelirdi. henüz okuma yazmayı öğrenmediğim için o ara sadece resimlere bakıyordum. daha çok büyük boy çıkan demir adam ve buffalo bill aklımda kalmış. yaş ilerleyip okula başlayınca da conan ve süper korkular ile tanıştım. ailem çalıştığı için okul çıkışı dedemlere giderdim. rahmetli de müthiş bir teksas, tommiks okuruydu. conan'lar her dergide farklı bir tiple çizildiği için bu seriyi hiç ciddiye almazdı :) konu olarak daha naif kalsa da conan ve süper korku stoku eridikçe dedemin teksas, tommikslerini okurdum :) dedem aynı zamanda o dönemlerde revaçta mizah dergileri çarşaf, fırt, gırgır da alırdı. hepsini okurdum. bilmediğim kelimeler çıkıyordu, espriler falan sorduğumda nasıl cevap vereceklerini bilemiyorladı :) bu vesileyle dedemi anmış oldum. nur içinde yatsın rahmetlinin üzerimde emeği çoktur. babam eve çizgi roman getirse de o daha çok non-fiction sevdiği için çizgi romanları okumazdı.
 

gruznan

Çeviri & Balonlama
20 Eki 2011
251
913
70'lerin sonu 80'lerin başında bizim evin de olmazsa olmazlarından biri Gırgır dergisiydi...sanırım okumayı da onun sayesinde öğrendim...çizgiromanla ilk tanışmam ise tenten'lerle oldu...abim ve kuzenlerim, diğer dergileri okurken benim en sevdiğim çizgi romanlar tentenlerdi...sanırım 7-8 yaş için anlaşılması en kolay olan hem de eğlenceli çizgi romanlar olduğundan...sonra diğerleri geldi, conanlar, teksas-tommiksler, örümcek adam, mandrake, kızılmaske, alfa yayınları...
 

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,593
34,935
İstanbul
Okuma-yazma bilmediğim dönemlerde babam sürekli yatarak çizgiroman okur, ben ise onun yanına uzanarak resimlerine bakardım. Genellikle Teksas,Tommiks, Zagor ve Red Kit okurdu.. Okuma-yazmayı öğrenir öğrenmez ben de onun yolundan gittim. :) Bu arada tarih 80'lerin hemen başıydı..
 

Santa Fe

Çeviri & Balonlama
13 Mar 2011
137
95
İstanbul
ilk tanıştığım çizgi roman evimize giren bir korku magazindi.
iki ablam var herhalde onlardan biri eve soktu. Sanırım 70 lerin başı okuma yazma bilmediğim resimlere bakıyordum vampirlerle o zaman tanıştım. Karanlıktan halen korkarım. Forumda en sevdiğim yer de Korku magazinlerdir.
ilkokula başladıktan sonra ilk okuğum çizgi roman ise rahmetli babamın bana aldığı bir Tombraks fasiküli idi.
 

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,047
75,623
hiçbiryerde :)
Abim sayesinde tanıştım çizgilerin büyülü dünyasıyla...
Okuduğumu zaman geçtikten sonra pek hatırlayamam,
gırgır,teksas,tommiks ilk okuduklarımdı sanırım...
 

user01

Kıdemli Üye
15 Ocak 2010
102
144
Bursa
İlk maceram :
Spider-Man adlı aylık çıkan bir çizgiroman dergi ile başladı.
O gün bu gündür bütün çizgiromanlarım ve ben ayrılmadık ayrılmayız.
Bu arada 14 yaşındayım 98 doğumluyum yanlış anlaşılmasın :)
Yıl 2006.
Spiderman ve dostumuz Captain Britain ile Kırmızı Kurukafa'yı (Red Skull) yenmeye çalışıyoruz. Şehirdeki otomobiller vs.hepsi birer canavara dönüşüyor ve kurukafa çok değerli bir kozmik küp peşinde. Ve tabiki iki dostumuz Kurukafayı yenip şehri kuratıyor.
Orjinal sayı Spectacular Spider-Man 114.sayıdır.
Resim :
Spec_114_(UK).jpg

kapaku.jpg

Bu arada merak edip okumak isteyen arkadaşlar için :
http://www.cizgidiyari.com/forum/or...in-ve-spiderman-vs-red-skull-yeni-macera.html
 

kral911

Süper Üye
12 Ocak 2010
3,050
1,505
bulgaristandayken spartak ve dobromirin resimlerine bakardım okumayı bilmezdim...:)
 

''Yiğit''

Aktif Üye
8 Nis 2012
401
233
Mudanya/Bursa
Karikatürlerle başladı her şey :D Zagorların falan varlığından haberdardım da okumuyordum pek.
Sonra da Fumetti ci oldum çıktım :D İlk çizgi romanım 2004 yılında olması lazım Conan fasiküllerinden biriydi,kaybettim geçenlerde onu hatta.Serdar amcam almıştı bana çok severim onu zaten,okuma yazmayı da o conan fasikülüne baka baka söktüm.2005 gibi :D
 

Tombrax

Aktif Üye
3 Ağu 2010
397
349
İzmit/Gölcük
Miço ve Spiderman'ler ile başladım ancak gerçek başlangıç Akşam gazetesiyle verilen Teksas,Tommiks fasikülleri ile oldu. Miço ve Spiderman dergilerinde hem az çizgiroman oluyordu hem de düzenli takip etmiyordum,fakat Teksas - Tommiks fasikülleriyle tanışmamdan sonra gazetelerle verilen çizgiromanları toplayarak kendime bir arşiv yapmaya karar verdim.Bu kararı verdiğim yıl 2005 yada 2006'ydı. Aradan 7-8 yıl geçti, artık gazeteler çizgiroman vermiyor (veriyorsalar da ben denk gelmiyorum hiç) dolayısıyla arşivimi genişletmek için artık başka yollarla ulaşmam gerekiyordu çizgiroman'a. Şimdi lise son sınıftayım, bu sene stajımız var. 2 senedir elime geçen paraları mümkün olduğunca biriktirip internetten toplu çizgiroman siparişi veriyorum.
 
Üst