|  | 13.07.2011 Tarihli Toplantı ve Fotoğraflar Forum Duyuruları |
14-07-2011, 22:44
|
#21 | |
•Rep Puanı : 227387 |
Kadıköy'de yapılan toplantılardan uzak diye şikayet ettikten sonra Taksim'e çıkmamak olmazdı. Tünel, rus konsolosluğu, lebon falan deyince mekanı elimle koymuş gibi buldum ama hanın girişindeki kravatsız takım elbiseli "abi eleos mu, 2. katta" diyen bodyguard - şef garson kırması arkadaşı tam çözemedim. Benden yaşlı asansörü görünce merdiven tırmanmanın bir nevi efor testi yerine geçeceğini düşünerek her biri 30 basamaktan 2 kat merdivene vurdum kendimi. 2. kat kapısını açınca hukuk büroları ile karşılaşınca bir an Savok dostumun bizi ters köşeye yatırıp toplantıyı bürosunda ayarladığını da düşünmedim değil.
Neyse uzatmayalım bardaki arkadaşa Savaş, toplantı, saat 19 falan deyince rezervasyon defterinde bulamasa da, kimlerden bahsettiğim anladı ve 3 genç arkadaşımın olduğu masaya aldı beni. Arka planda Marmara denizi, uzakta kız kulesi fonda hafif rum müziği olan hoş bir mekan. Ama ilk oturduğum arkamı dönüp 10 saniye baktıktan sonra bir daha manzarayla, yemeklerle falan ilgilenemedim (kadehimle ilgilendim). Ortam ve muhabbet süperdi. Masaya ilk oturduğumda 3 elektrikçi uzung, direnç11 ve timed ile karşılaşınca tamam bütün gece bobin, şarj, amper konuşacağız dememe kalmadı bir anlatı ustası olan (daha sonra tiradda da başarısını kanıtlayan) timed'in Türki cumhuriyetlerde nasıl votka içilir konulu anlatısıyla ortam hareketlenmeye başladı, hemen akabinde direnc11 timed'in rusçasını test etti ve onayladı; gramer açısından değil tabii ki, nereden ve nasıl öğrendiği konusunda. Genç dostum (bana göre) uzung'nin Boğazkesen, Sultanahmet, Haydarpaşa önünde yanan tanker anıları derken kaynaşıp tam 2. dubleye geçmiştik ki, Savok, Bakunin, Horen ve Savok'un mahdumu Ali teşrif ettiler. Kısa bir telefon görüşmesinden sonra Şerifengin dostumda ortama dahil oldu. Delinin deliyi her yerde bulduğu gibi bir av delisi ile daha karşılaştığım masaya oturmasının 2. dakikasında anladım, 5. dakikasında ile konuştuğumuz avcılık konusunun bizde başka kimsenin ilgisini çekmediğini ama nazik dostlarımızın susup bizi dinlediğini fark edip hemen mevzuyu ana konuya yani çizgi romana getirdik. Tam da bu sıralarda sayın Profesör ortama dahil oldu, kendisini görünce çok mutlu oldum, çünkü bana herkesin amca - ağbi dediği günlerde nihayet benimde bir ağabeyim olmuştu. Çizgi roman konusunda bir derya olan Haluk beyle tanıştığıma çok sevindim umaraım gece boyunca sorularımla ve gevezeliğimle kendisini sıkmamışımdır.
Çizgi roman yayıncıları ile görüşmeler, ortamda bulunmayan nickleri ile tanınan ama neye benzediği bilinmeyen arkadaşlar hakkında paylaşılan bilgiler (bilgi dediysek, gizli saklı şeyler değil; günün moda terimi ile ortam dinlemesi yapılmış olsaydı, dinleyenler ancak colin'in yaşadığı şehri, mehmetali'nin yaşını, ya da stoktan mesleğini öğrenebilirdi.), çzigi roman satışları nasıl arttırılır diye yapılan beyin fırtınaları, bir dahaki organizasyon planlaması derken ortama delikanlı bir arkadaş geldi ve kendini tanıttı ben "mudi" diye. Yaş ortalaması en aşağı 40 o da savok'un oğlu sayesinde olan bir ortama gelen delikanlı arkadaşın ben yaşlarda olduğunu öğrenince timed kimlik kontrolu yapmaya kalktı zor tuttuk.
Neyse efendim 24 gibi geceyi bitirip mekandan kalktık, bir daha görüşmek üzere sözleşip ayrıldık Şerifengin büyük incelik gösterip beni Sarıyer'e taa evime kadar bıraktı.
Daha anlatacak çok şey va ama okuyucu bulamam diye "kısa" kestim.
Bir yakının sağlık sorunu nedeni ile geceye katılamayan ertuğrul'a da geçmiş olsun dileklerimi iletmek isterim.
|
| Facebook'ta Paylaş
|
15-07-2011, 00:36
|
#22 | |
•Rep Puanı : 76280 |
Sayın Gulyabani abim ,
Ne kadar zarif ve naif sözcükler ile ve ne kadar ince detayları hatırlayarak anlatmışsınız geceyi. Bayıldım anlatımıza .
Saygılarımı sunuyorum çok sağolun.
|
| Facebook'ta Paylaş
|
15-07-2011, 08:30
|
#23 | |
•Rep Puanı : 109293 | Alıntı: serifengin´isimli üyeden Alıntı  Ramazan biter bitmez hatta bayramın 3. günü bile olabilir göl manzaralı mükkemmel bir yerde sağlam bir piknik organize edebiliriz.Hem ailelerimizlede beraber bu deliler koğuşunu bir araya getirmiş oluruz. İnanın birbirini tanımayan insanların sıcak kanlılıkla bir arada ortak paydada nasıl buluştuğuna sizde şahit olun.
dinlememiz lazım  bu geceye ne yazık ki daha önceden kararlaştırılmış bir planın denk gelemesi nedeniyle katılamadım ve gerçekten içimde yer etti... katılan dostları kıskanmadım dersem yalan olur...
bu piknik olayı çok hoş bir fikir bencede.. bir iki gün kala değilde daha önceden kesinleşirse ve ayarlamalarımızı buna göre yaparsak cümbür cemaat ailelerimizle hoş bir piknik çok güzel olcaktır ve bu sefer katılacağım kesinleşir...
__________________ "oy vermek bir şeyleri değiştirseydi, yasaklanırdı." Emma Goldman |
| Facebook'ta Paylaş
|
15-07-2011, 11:12
|
#24 | |
Üyelik tarihi: Oct 2009 Bulunduğu yer: İstanbul-İzmir Mesajlar: 1,259
•Rep Puanı : 32279 | O gecenin sabahında hemen çalışmalara başladım aslında . Ulaşım için 2 adet minibüs ayarladım
birisini mecidiyeköy birisini topkapı tarafına düşündüm. Piknik alanı için evde hummalı çalışmalar tartışmalarda sürmekte.
Bana kalsa herkesi yerlerde battaniye üstünde ağırlarım ama hanımdan yediğim fırça ve kızdan gördüğüm şiddet sonucunda masa sandalye gibi teşkilat arayışınada girildi
3-5 mangal ayarlandı bile.Kasapla konuşulup o güne özel gelecek taze mal anlaşmasıda yapıldı.
Marketten Kola meyve suyu rakı bira ve artı isteklere cevap verileceğine olmadı üstlerine Timed gönderileceğine dair anlaşma yapıldı
Artık gün konusunda anlaşılsın başka sorun yok.
İster bayramın 3. günü ister o haftasonu isterseniz ramazandan önceki günlerden birinde yapabiliriz.
Ama tatilde olanlarıda düşünürsek ramazan ayının sonu daha mantıklı geliyor. |
| Facebook'ta Paylaş
|
15-07-2011, 12:05
|
#25 | |
•Rep Puanı : 109293 |
büyük bir yapılanma içine girilmiş o vakit...  gerçekten şaşkınım.. .  
bana 3. günde uygun olur o haftasonu da... dedim ya yaterki günü önceden bileyim ki ona göre ayırayım kendimi... (duyanda çok yoğun bir insanım sanacak yok aslında değilim ama işte birisine söz verip çakışınca önceki sözü yiyemiyorsunuz böyle içinizde kalıyor...)
sessiz bir fısıltı halinde "bakarsınız piknikte devrimide gerçekleştiririz..."
__________________ "oy vermek bir şeyleri değiştirseydi, yasaklanırdı." Emma Goldman
Konu filmografi tarafından (15-07-2011 Saat 12:19 ) değiştirilmiştir.
|
| Facebook'ta Paylaş
|
15-07-2011, 13:36
|
#26 | |
Üyelik tarihi: Oct 2009 Bulunduğu yer: İstanbul-İzmir Mesajlar: 1,259
•Rep Puanı : 32279 | Eh az kulağını çınlatmadık orada
Ortak karar verilsin ben her türlü organizasyona varım! Buna devrimde dahil!! |
| Facebook'ta Paylaş
|
15-07-2011, 20:39
|
#27 |
•Rep Puanı : 218997 | Buluşmanın gerçekleştiği mekanın ve manzaranın güzelliği ilk 5. dakikadan sonra kimsenin pek de önem sırasında değildi sanırım. Çünkü hiç kimse, "Ne manzara yav!, hakikaten dolma süpermiş, balık da tazeymiş" gibi cümleler kurmadı. Olağanüstü bir keyif gecesiydi. Timed abimizin Nemedya efsanesine bis yaptıramadık ama, ikincinin sözünü almak bile yeterliydi. Çizgi roman ile alakalı pek çok konuyu sevenleriyle konuşabilmek çok güzeldi. Bir şekilde katılamayan dostlarımızı bir diğer buluşmada görebilmek ve daha sık bir araya gelebilmek dilekleriyle.
Organizasyonu yapan Savaş abimize de teşekkürler.
__________________ Kendisini başkalarının kurtarmasını bekleyen kişiler yalnızca kölelerdir. |
| Facebook'ta Paylaş
|
15-07-2011, 21:11
|
#28 | |
Üyelik tarihi: Aug 2009 Bulunduğu yer: denize sıfır Mesajlar: 9,594
•Rep Puanı : 157397 | |
| Facebook'ta Paylaş
|
16-07-2011, 10:44
|
#29 |
•Rep Puanı : 257798 |
Ankaralının rüyası İstanbul'da, boğaza karşı,
balık, müskirat
bir de sohbet...
Çok şükür, yılllardan beri Allah bol bol nasip etti; Kumkapı, Nevizade, Karaköy, Balat, Kadıköy, Kavaklar, Tarabya, Bebek, Moda, Yeşilköy ve sayamayacağım kadar çok yerde İstanbul'u yaşadım.
Son zamanlarda rüyalar iyice güzelleşti, Çizgi Diyarlı rüyalar bambaşkaymış.
Bir Nemedya ozanı Timed'le, insana Rebul lavantasından daha ferahlık veren aydınlık yüzlü Gulyabani'yle, Jack Nicholsondan karizmatik Şerifengin'le, dünyalartatlısı Horen'le, içısıtan dost Uzung'la, vazgeçilmez ve vefalı Direnc11'le, büyük organizatör üstadım sevgili dost Savok ve sevgili oğlu Ali'yle ve tabii ki kaptan Bakunin'le, kısa süreli ziyaretiyle çok mutlu eden olağanüstü sempatik mudi'yle, kulaklarını çınlattığımız ve yoklamada var gösterdiğimiz stoktan ve ertuğrul'la, filmografi, colin ve mehmetali'yle Asmalımescit'te (bence asmayıp besleyelim  tarihi bir mekanda bir İstanbul rüyası yaşadım.
Bu rüyayı tüm Çizgidiyarlı dostlarla defalarca görmek isterim, doyum olmuyor.
Hepsine ayrı ayrı sevgi, saygı ve minnet duygularımı sunuyorum.
|
| Facebook'ta Paylaş
|
16-07-2011, 13:29
|
#30 |
•Rep Puanı : 26803 | Vaayy! Harbiden güzel vakit geçirmişiniz belli resimleri görünce bayağı bayağı bir inandım 40 lı yaşlar da olduğunuza bende bizi yiyorsunuz sanmıştım(!) ( hehe şaka tabi yav alınmayın sakın zaten mesajlardan az çok belli oluyor kimin ne olduğu )
Yalnız şunu söyleyim o fotoğraf yazılarına çok güldüm eline sağlık Savaş abi.
Allah'a emanet olun görüşmek üzere... |
| Facebook'ta Paylaş
| |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | | | | Seçenekler | | | | Stil | Konuyu değerlendir | Normal | |