Zagor Lal Kitap Bonelli Comics Klasik Maceralar Dizisi Sayı 040 Cesaret Sembolü

necdet

Onursal Üye
17 Nis 2011
1,440
5,391
timedzagor402001.jpg



timet üstadımızın emek verip hazırladığı bu maceranın tek sayfa ve düzenlenmiş hali.
3. denemem dilerim birazcık olmuştur.Bilgilerini ve teşviklerini esirgemeyen tüm yöneticilere ve arkadaşlarıma sonsuz teşekkürler.İyi okumalar ve sağlıklı günler dileğimle.


 
Moderatör tarafında düzenlendi:

necdet

Onursal Üye
17 Nis 2011
1,440
5,391
Eyvah resim başarıyla yüklendi dedi ama açılmadı . Özür dilerim.

Link çalışıyor,ancak çözünürlük iyi değil,inşallah öğrenince daha güzel eserler olacak,saygılar.
 
Son düzenleme:

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,045
75,448
hiçbiryerde :)


Yukarıdaki resim Timed taramasından,
alttakiyse Necdet düzenlemesinden.
Resimleri oynama yapmadan kesip buraya aldım.
Eski taramalarda dpi nedir, çözünürlüğe neden dikkat etmeliyiz
diye sormadan, kitapları okuyalım da nasıl
olursa olsun diye düşünüyorduk.
Şimdi daha iyi görüntü istiyoruz tabii:)
İlk taramanın çözünürlüğü düşük olduğu zaman
resimle her oynamamızda bozulma ihtimali artıyor.
Bu nedenle mümkün olduğunca 300 dpi çözünürlüğünde
taranmış çift sayfa kitapları düzenlemek için seçerseniz
daha başarılı sonuçlar alırsınız.
İstanbul'daysanız, bazen buluşuyoruz biliyorsunuz,
katılırsanız bu buluşmalara daha öğreneceğimiz
çok şey olduğunu göreceksiniz.
Bu bir hobi, uğraşıyoruz, okuyoruz, öğreniyoruz, muhabbet ediyoruz...
Çalışmalarınızın devamını diler, emeğiniz için çok teşekkür ederim.
Sevgi ve saygılarımla.
 

necdet

Onursal Üye
17 Nis 2011
1,440
5,391
Sayın yeryüzü üstadım,
Sadece buradan kitap indirip,okumak,hiçbir katkıda bulunmadan,ağırama gitmeye başlamıştı..Çok az bir çalışmadan sonra ingilizcem olmadığı için öncelikle mediafire de yükleme yapabilir miyim? diye düşünüp ,ilk deneme yaptım.Baktım oldu.Ondan sonra PhotoScape prg çalıştım.Fena olmadı gibi.Ancak bu sefer de mediafire de bir terslik oldu.Sonra gimp diye bir anlatım gördüm.Dün onu çalışıp,artık düzgün bir şeyler üreteyim dedim.Programı bilgisayarıma kurayım dedim sevices 3 kur dedi.Windowsun kendi sitesinden kurayım dedim.Ding diye bir ses geldi.İngilizce bir şeyler yazdı.(xp kurulu bilgisayarımda)kurmuyor herhalde deyip kapattım.Bilgisayarıda kapattım.Yarım saat sonra açmak istedim,mümkün değil.Gitti bilgisayar.Çocuğuma verdim götürdü bilmiyorum ne olacak,torunumun resimler ve çizgi romanlarım vardı indirdiğim.Şu an da torunumun oyuncak bilgisayarından yazıyorum.Lafı uzattım,ama ben ve benim gibi bu konuda hiç bir şey bilmiyenler buradan öğrenip(tabiiki sizlerin sayesinde,siz üstatların yardımıyla)katkıda bulunmak istiyoruz.Ancak ben o ölçüleri henüz anlayamadım,düzenleme yaparken netliği ve okunurluğu nasıl yaparım da bozmam.Keşke İstanbul'da olsaydım da siz değerli arkadaşlardan birebir yardım alabilseydik.Ayrıca en azından kendime adıma söylüyorum,örneğin bu yazı ile sizleri sıkmış olabilir miyim gibi,herhangi bir hata da (ki oldu adresi alamadım ve yaptığım kitabı yayınlayamadım)arkadaşlarımı,üstatlarımı gücendirir miyim diye çok korkuyorum.
Çünkü sizler benim için bu dünyada kardeşim gibi oldunuz, her ne kadar yüz yüze görüşemesek de,böyle karşılıksız emeklerini paylaşanların nasıl değerli insanlar olduklarını ve az olduklarını çok çok iyi biliyorum.
Tekrar tekrar özür dilerim. Sağlık ve mutluluklar diliyorum.Bilgisayarım tamir olursa,ben de bir şeyler öğrenebilirsem,izninizle ve yardımlarınızla devam etmek isterim.Saygılarımla.
 

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,045
75,448
hiçbiryerde :)
Rica ederim Necdet üstadım sıkılmak ne kelime, dediğiniz gibi toplasanız belki bin kişiyiz çizgi roman okuyan takip eden ve asla sıkılmayız birbirimizden, hele böyle elinden gelen katkıyı sunmak isteyen sizin gibi duyarlı büyüklerimizin katılımı bizi onurlandırır.
Demek istediğim hepimiz zaman zaman takılıyoruz, el yordamıyla öğreniyoruz bilgisayarla ilgili konuları ama biraraya geldiğimizde aylarca yapamadığımız şeyleri hızla öğreniyoruz. Resimi anlatımlar bölümüne bakabilirsiniz, bizlere mesajla sorabilirsiniz , seve seve bildiklerimizi paylaşırız.
Umarım bilgisayarınız kısa zamanda düzelir de kaldığınız yerden devam edersiniz. Iyi akşamlar, iyi muhabbetler dilerim. Saygılarımla.
 

necdet

Onursal Üye
17 Nis 2011
1,440
5,391
canım kardeşim,bir ricam olacak mümkünse;

Ön sayfada resimli anlatım bölümlerinde arkadaşlarımız büyük emekle çok güzel anlatmışlar,ancak benim gibi hiç bilgisi olmayan biri , bir yerde takılıyor,örneğin,artık çift sayfayı tek sayfaya,sonra yamuk sayfaları düzeltmeye ve bunları yeniden adlandırmaya kadar geldim.Ama beyazlatma , ağartma ve filtrede takıldım.Tabiiki kırparken de resim kalitesinin bozulduğunu farkettim ama nasıl gidereceğim çözemedim.Zaten topu topu 3-4 gündür çalışıyordum.
Ricam şu olacak mümkünse; şimdi siz bir çift sayfaya işlem yapmaya başladığınızda,bunu bizlere bir kerecik adım adım,program adı,hangi bölümü ve ayar ölçüleri ve kitabın bitmiş hali.
Sanıyorum,bizler için süper bir eğitim olur.Sonra becerisi,yeteneği fazla olan arkadaşlar,ölçüleri değiştirip başka menüleri kurcalayıp değişik sonuçlar elde edebilir.Bilmiyorum olabilir mi?Yanlız düşencesi bile beni mutlu etti.Şimdiden çok teşekkürler,Sağlıcakla kalınız.Selam ve Sevgiler.Artık buradan yazmayayam,belki ayıp olur.Bir sorunum olursa sizi rahatsız etmezsem mesaj yazarım.
 
Üst