HELP!-cizgi-romanlar-ve-manga-konulu-Tez-calismasi

diyari_cizgi

Yeni Üye
21 Kas 2013
1
3
Merhaba arkadaslar,
Ben Lisanustu egitimi aliyorum ve cizgi romanlar ile ilgili bir tez calismasi hazirliyorum. Bana kaynak edinme konusunda yardimci olabilmeniz veya genel olarak konum ile ilgili yardimci olabilmeniz mumkun mudur? Ingilizcem orta seviyede, mesela "Comics And Sequential Art" kitabini cevirmekte zorluk cekiyorum.
Bugun itibari ile siteye kayit oldum...

Konum: "Cizgi roman tasarim teknikleri acisindan, Manga ile Amerikan Cizgi Romaninin karsilastirilmasi/incelenmesi"

Not: Ana konu, yani "cizgi roman tasarim teknikleri acisindan..." ile ilgili daha cok sikinti cekiyorum (bunlari belirlemek ve yontemler olusturmakta), tum yardimlariniz icin simdiden tesekkurler.
Aslinda bunlari, toplanip/bulusup bir yerlerde tartismak veya toplantilar yapmak cok iyi olurdu ama bunun icin sanirim butun benzeri forum siteleri beraber organize olmasi gerekir. Daha etkili olur, diye diyorum.

iyi calismalar,
KIVANC KIRAN

Ayrıca, buraya bir konu açtım. Ek bilgiler mevcut olabilir.
 

atilkurt

Onursal Üye
4 Ocak 2010
335
1,316
"tasarım teknikleri açısından" zor bir konu olmuş. Amerika da sadece comics yok kaliteli korku temalı dergiler çıkıyordu bir zamanlar, ayrıca japon işi sandığım abd yapımı transformers çizgi serisi de var bu ve bunlara benzer çok şey vardır tahmin ediyorum.
manga demişken sadece japonlar yok bu alanda, korelilerde var. tasarım olarak mangaların ortak noktası iri gözler ve gerçek dışı fiziksel özellikler gördüğüm kadarıyla böyle.
avrupa işlerine hiç değinmiyorum bile lakin gerçek çizgi romanlar yaşadığımız kıtadan çıkıyor.
 
Üst