Suat Yalaz'ın kızılderili kahramanı ÇATO (Chato)

kral27700

Kıdemli Üye
20 Nis 2012
131
195
GAZİANTEP
Sevgili dostlarım; değerli çizer üstad Suat Yalaz'ın yıllarca önce çizmiş olduğu Apaçi savaşçısı ÇATO (Chato) yu macerasını okudunuz mu? Sonrasında da o kahramanın filmi yapıldığını bilmem biliyormusunuz. Sanırım 80'li yıllar öncesinde, bir kitap evi Karaoğlan dergisinin kitap halinde tüm serisini getirmiş satıyordu. Her fasikül sanırım 4-5 derginin biraraya getirilmiş, kuşe kağıda renkli olarak basılmıştı. Kızılderili Çato, Karaoğlan dergisinin son sayfalarında 2 sayfa olarak yayınlanmıştı. Üstad; Çato yurt dışında çok beğenildiğini film yapımcıları, film çekimi için izin istediklerini, başroldede Charles Bronson oynayacağını dergisinde anlatmıştır. Kızılderili kahramanımız Apaçi Çato eşine tecavüz eden beyazları kendi tekniği ile acımasızca yok edilme hikayesini Charles Bronson çok başarılı bir oyunculuk sergilemiştir. O filmi izlemek kısmet olmadı sağolsun youtube sayesinde bölüm bölüm izledim. Bende bu kahramanı çok sevdiğim için film afişini Avatar olarak kullanmıştım :) O filmin orjinal ismi "Chato's Land" izlemeye değer güzel film. Eğer Çato'nun çizgi romanı burada yayınlanırsa çok sevinirim.



 
Son düzenleme:

bylrzgr

Kıdemli Üye
16 Tem 2011
222
203
trt bu filmi vermişti ne zaman izlediğimi hatırlamıyorum ama çok sürekleyici bi filmdi suat yalazın bir eserinden uyarlanması beni hem şaşırttı hemde çok sevindirdi filmi herkese tavsiye ederim çr umarım yakın zamanda okuyabiliriz
 

hasanicoz

Süper Üye
26 Ağu 2009
498
292
Bu filmi geçtiğimiz aylarda Digitürk'te izledim.Suat Yalaz'a ait olması beni şaşırttı ve gururlandırdı.Bu bilgi için çok teşekkürler.
 
Üst