Flood Nedir ? Neden Yapılmamalıdır ?

Tsubasa

Admin
11 Mar 2009
530
1,176
Flood mesajlaşma uygulamalarında farklı anlamlara gelmektedir. Genel anlamda kısa zamanda fazla sayıda bağlantı kurarak siteye zarar verme anlamını taşır.

Aktif kullandığımız mesaj uygulamaları (whatsapp vb.) ortamında ise aynı mesajı tekrar tekrar veya boş mesajları sık sık göndererek sohbet ortamının bozulması olarak tanımlanabilir.

Fakat forum ortamlarında floodun biraz daha değişik bir açıklaması vardır. Forum sitelerinin mantığı "beraber" konuşmak bazı fikirleri tartışmak üzerine kurulan mesajlaşma sistemleridir. Bu mesajlaşma sistemi anlık mesajlaşma uygulamalarına (whatsapp, facebook messenger, msn vb.) benzemez.

Forum sitelerinde "bireye" değil tüm forum kullanıcıları geneline hitap etmek önemlidir. Forum içindeki konuların erişilebilmesi ve okunması kolay ve hızlı olmalıdır. Bu nedenle sistem tarafından art arda mesaj göndermeniz kısıtlanır. Farklı zaman dilimlerinde art arda mesaj göndermek de forum kullanımı açısından uygun olmamaktadır ancak yazdığınız mesajlara düzenleme yaparak ek mesajlarınızı yazabilmeniz mümkündür.
 
Son düzenleme:

HACILI

Onursal Üye
14 Kas 2012
2,170
7,981
Flood internet aleminde farklı anlamlara gelmektedir. Bir webmaster gözüyle bakarsak flood; kısa zamanda fazla sayıda bağlantı kurarak siteye zarar verme anlamını taşır.

Chat ve Irc ortamında ise aynı mesajı tekrar tekrar veya boş mesajları sık sık göndererek sohbet ortamının bozulması olarak tanımlanabilir.

Fakat forum ortamlarında floodun biraz daha değişik bir açıklaması var. Forum sitelerinin mantığı "beraber" konuşmak bazı fikirleri tartışmak vs... üzerine kuruılan mesajlaşma sistemleridir. Bu mesajlaşma sistemi instant mesajlaşmaya (chat, msn, icq gibi...) benzemez.

Forum sitelerinde "bireye" değil tüm forum kullanıcıları geneline hitap etmek önemlidir. Forum içindeki konuların erişilebilmesi ve okunması kolay ve hızlı olmalıdır. Öncelikle Chat ile Forum kavramlarının ayırtedilebilmesi açısından bu açıklamayı yapmayı uygun buldum.


Sitemizde flood yasaktır bu yüzden de dikkatli cevap yazalım arkadaşlar
Tsubasa üstadım bilgilendirmeleriniz için çok teşekkürler.
Minik bir ricam olacak;
Mesajlarınızı 1-2 font daha büyük olarak göndermeniz mümkün mü? (18 font )


Sanırım yukarıdaki mesajınız 12 font
18-22 font yazıları benim gibi gençler daha rahatlıkla okuyabilirler diye düşünüyorum.
Selam, sevgi ve saygılarımla.( 22 font )
18 font da kabulüm...
 
Üst