Yeni Konu Açma-Oluşturma İşlemi

Tsubasa

Admin
11 Mar 2009
530
1,176
Foruma kayıt olduk artık herhangi bir kısıtlama olmayan her alanda Yeni Konu Açabilir-Oluşturabiliriz.

Konu açmadan önce dikkat edilecek hususlar;

***1- Forum Anasayfasında gördüğünüz "Arama" kısmından açacağımız konuyla ilgili daha önce konular açılıp açılmadığını araştırmalıyız.

***2- Açacağımız konunun mutlaka konuyla alakalı bir bölüme açılması gerekmektedir.

***3- Konu Başlığı kısmına mutlaka soracağımız veya sunacağımız konu içeriğiyle ilgili bir başlık açılması gerekmektedir.

***4- "Aciiiiiiiiiiiiiilllllll-Kimse Yokmuuuuu-Yardıııım" gibi anlamsız ve itici gelen konu başlığı içeren konuların Yönetim tarafından kaldırılabileceğini bilerek mutlaka bu tip başlıklardan kaçınılması gerekmektedir.

***5- Açtığınız konuyu ayrı ayrı yerlere tekrar açmanız konunun komple kaldırılmasına hatta uyarı almanıza sebep olabilir.

***6- Adı üstünde burası bir Forum Platformudur Chat meydanı değildir,konuyu açtığınız zaman eğer bir soru-sorununuzla ilgili konu açmışsanız cevabıda muhakkak verilecektir,hemen cevap gelmedi diye "Hani Cevap-Kimse yokmu vs" tarzında başka mesajlar yazmanız hiç hoş olmayacaktır,lütfen sorunuzu sorup bekleyiniz.

***7- Eğer açtığınız konu bir sorununuzu içeriyorsa ve sorununuzu ortadan kaldıran bir cevap almışsaniz ki alırsınız lütfen sorununuzu nasıl çözdüğünüzü açıklayıcı bir cevap yazınızki aynı sorunla karşılaşan diğer üyelerede aydınlatıcı bir konu oluşturmuş olsun.

Şimdi Yeni Konu Açma ve mesajımızı yazacağımız yerdeki butonların ne işe yaradığını anlatalım (Lütfen unutmayın açacağınız konu mutlaka ilgili bölümde olmalıdır);

adsznw4.jpg








adszeb9.jpg


"Konu Aç" butonuna tıkladığımızda veya herhangi bir konuya cevap yazmak için "Cevapla" butonuna tıkladığımızda Gelişmiş Cevap Modu olan yukarıdaki Mesaj Yazma bölümü açılacaktır,bu bölümdeki butonların ne işe yaradığını inceleyelim;

***1- "Başlık", bu bölüme açacağımız konu ile alakalı kısa ve anlamlı bir başlık giriyoruz.

***2- Mesajımızda yazdığımız yazılarımızın Kalın (B){Gereksiz Kullanılması Önerilmez} İtalik (I) ve Altı Çizili (U) gözükmesini sağlayan butonlardır.

***3- "yazı türü" Yazı Şekli;Mesajımızda yazdığımız yazılarımızı taralı hale getirip buradan belirleyeceğimiz Font (Yazı Şekli) seçip daha farklı gözükmesini sağlayabiliriz.

***4- "Sizes" Yazı Boyutu;Mesajımızda herhangi bir yazının boyutunu büyültebileceğimiz bir butondur,büyütmek istediğimiz yazıyı taralı hale getirip bu butondan dilediğimiz boyutu seçmemiz yeterlidir.

***5- Mesajımızdaki herhangi bir yazıyı taralı hale getirip bu butona tıklayınca açılan Renk Menüsünden dilediğimizi seçip yazımızı renkli yazabiliriz.

***6- "Smiley" Gülümsemeler;Mesajımıza açtığımız konu ile alakalı Ruh-moral halini gösteren Gülümsemeler ekleyebiliriz.

***7- Mesajımızda yazdığımız yazıları ileri-geri alma butonları.

***8- Mesajımızda herhangi bir kod içeren yazı olacaksa bu butonlara basıp ilgili kodu butonunu seçip mesajımızdaki yazının aşağıdaki gibi gözükmesini sağlayabiliriz.

***9- youtube yada herhangi bir siteden videolarınızı seyrettirmek için bu butonu kullanabilirsiniz.

***10-
Alıntı Yapma Butonu; Başka mesajlardan alıntı yapabilmemizi sağlayan butondur,alıntı yapacağımız yazıyı kopyalayıp mesajımıza yapıştırıyoruz ve yazıyı taralı hale getirip bu butona basıyoruz.
***11- Mesajımıza İnternet ortamından resim ekleyebilmemiz için bu butona tıklıyoruz ve açılan yerede ekleyeceğimiz resimin URL(Adresini) sağ tıklayıp yapıştırıyoruz.
Resimi almamız için herhangi bir sitedeki resmin üzerine gelip resime sağ tıklayıp açılan menüden "Özellikler" eçiyoruz,açılan yerden resimin URL (Adres) kısmını tamamen taralı hale getirip taralı hale getirdiğimiz kısma sağ tıklayıp açılan menüden "Kopyala"sekmesini seçip mesajımızdaki bahsi geçen butona tıklayıp yapıştırıyoruz.

***12- "E-posta Linki Ekle" Butonu;Bu butona tıklayınca açılan yere önce E-posta adresimizi yazıp Tamam butonuna tıklıyoruz,yenivBulletin v 3.5x deki özelliğinde Tamam'a tıklayınca mesajımızda otomatik olarak mavi(Taralı) halde yazımı belirecektir,biz hiçbir butona dokunmadan yazmak istediğimiz yazımızı yazıyoruz,artık bu yazıya tıklanınca direkt olarak Outlook Express açılacaktır,yani işlem aynı link verme işlemi gibi yapılacaktır.Örn.BİZİMLE İLETİŞİM İÇİN TIKLA

***13- "Link Ekle" butonu;Mesajımıza "BURADAN-TIKLA-İNDİR-DOWNLOAD" şeklinde link vermek istiyorsak önce vereceğimiz linki kopyalıyoruz ardından bu butona tıklıyoruz,açılan yere kopyalamış olduğumuz linki yapıştırıyoruz "Tamam"
butonuna tıklıyoruz,yine karşımıza taralı halde bir link çıkacak biz hiçbir butona dokunmadan linki nasıl vermek istiyorsak yazımızı yazıyoruz.Mesajımızı gönderdiğimiz zaman bu link mesajımızda sadece şeklinde gözükecektir.


***14- "Sola Daya-Ortala-Sağa Daya" Butonları;Mesajımızı yazdık herşey tamam ancak biz mesajımızdaki yazı veya resimleri taralı hale getirip bu butonlardan dilediğimizi seçip ekranda istediğimiz şekilde gözükmesini sağlayabiliriz.Mesajımızı yazıp-yazımızı taralı hale getirip tek tıkla tüm yazılarımızı ortalanmış şekilde gösterebiliriz.

***15- 6. Maddeyle aynı işi gören simgeler bölümü,eğer daha fazla seçenek görmek istiyorsanız resimdeki işaretli linke tıklayıp ([Daha]) daha fazla smiley seçeneğinden faydalanabilirsiniz.

***16- Açtığımız Konu Başlığına ekleyebileceğimiz diğer simgeler,yine konunuz ile alakalı simgeleri seçip mesajınızı yollayabilirsiniz.

***17- "Cevapla" butonuna tıklarsak mesajımız direkt yayımlanacaktır,"yok ben mesajımı göndermeden önce son halini önizlemek istiyorum" derseniz o zaman "Ön İzleme Yap" butonuna tıklayıp önizlemenizi yapabilirsiniz.
 

kinowa

Süper Üye
5 Nis 2009
2,784
4,394
bu dersler bize ağır ama çaresiz öğreneceğiz...sağolasın dostum emeğine sağlık...

sufi kardesimin dedigi gibi cok zor seyler bunlar ama cözmeye calisicaz.. uzun zamandir sirali bir liste hazirlamak istiyorum mesela 50 lik bir zagor serisini yazip eksileri ve mevcut olanlara bir tikla ulasilsin istiyorum ama bir türlü beceremedim :(eger cok vaktinizi almazsa bir aciklama yaparsaniz cok sevinirim.:)

mesela: ZAGOR: ( buraya tiklayarak ulasabilmek istiyorum ama html olarak degil kisa yol olarak mesela "BURDA") umarim acikliyabilmisimdir .. cok zor seyler gercekten..:)
 

Sinbad

Süper Üye
12 Mar 2009
972
1,163
Dostum yapman gereken dosyanın ismin yazdın onun üstüne tıklayınca ismini yazdığın konuya gitsin/açılsın istiyorsan öncelikle tıklandığında gitmesini istediğin konunun linkini kopyala bunun için o konuyu açıp adres çubuğunda yazanların tamamını mesela
"http://www.cizgidiyari.com/forum/yeni-konu-acma-olusturma-islemi-t201.html?t=201"
kopyala ve hangi yazı tıklandığında o konuya gidilmesini istiyorsan o kısmı mausuna sol tıkı basılı tutarak tara ve burada 13 numarayla gösterimiş olan yere tıkla açılan kutucuğa kopyaladığın linki yapıştır- ama burada dikkat etmen gereken http lerin çift olmaması.Kutucukta zaten yazılı geliyor sende kopyaladığını bu http nin önüne kopyalarsan hata veririr.-Sonra tamam deyip onaylıyorsun.
 

kinowa

Süper Üye
5 Nis 2009
2,784
4,394
sevgili sinbad ayrintili aciklaman icin cok tesekkürler .. bir süre saf saf denedikden sonra basardim.gercekten cok makbule gecti ..sagolasin:D:):)
 

Sinbad

Süper Üye
12 Mar 2009
972
1,163
Rica ederim Dostum ne demek faydalı olabildiysem ne mutlu bana.
 

kral27700

Kıdemli Üye
20 Nis 2012
131
195
GAZİANTEP
Değerli site yöneticileri ve arkadaşlarım. Arşiv yapıyorum arşivde albüm kapak resmi bir türlü çıkmıyor. Sitede tavsiye üzerine CBXSELL proğramı ile CDisplayEx Version 1.10.29 yeniden kurdum dosyada albüm kapak resimleri bir türlü çıkmıyor. Resimdede görüldüğü gibi balon resmi çıkıyor. Hatta uzantılarını cbr yerine cbz yaptığım halde olmadı. Sistem XP.. niye olmadığını çözemedim. Yanlış yaptığım bir şey mi var bilemedim. Yardımcı olacak arkadaşlarıma şimdiden teşekkürler...

 
Son düzenleme:

kral27700

Kıdemli Üye
20 Nis 2012
131
195
GAZİANTEP
Albümlerin kapak resmini göremiyorum...

Değerli site yöneticileri ve arkadaşlarım. Arşiv yapıyorum, arşivde indirdiğim albümlerin kapak resmini görmek istiyorum. Bunun için sitede araştırdım, tavsiye üzerine CBXSELL proğramı ile CDisplayEx Version 1.10.29 yeniden kurdum dosyada albüm kapak resimleri bir türlü çıkmıyor. Resimdede görüldüğü gibi balon resmi çıkıyor. Hatta uzantılarını cbr yerine cbz yaptığım halde olmadı. Sistem XP.. niye olmadığını çözemedim. Yanlış yaptığım bir şey mi var bilemedim. Yardımcı olacak arkadaşlarıma şimdiden teşekkürler...

 

tar27

Yeni Üye
21 Ağu 2017
34
43
Değerli site yöneticileri ve arkadaşlarım.çizgiroman indirmek için en iyi torrent siteleri hakkında oturum açmak istiyorum ama sitemizin torrent politikasını bilmiyorum uygun mudur.Bilgilendirirseniz sevinirim
 

savok

Admin
30 Eki 2009
19,988
83,571
Kasımpaşa
Değerli site yöneticileri ve arkadaşlarım.çizgiroman indirmek için en iyi torrent siteleri hakkında oturum açmak istiyorum ama sitemizin torrent politikasını bilmiyorum uygun mudur.Bilgilendirirseniz sevinirim

Sayın üyemiz sitemizde "torrent türü" paylaşımı yapılmasına sıcak bakmıyoruz.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
 
Üst