FM - American Horror Story (Tüm Sezonları)

SenSei

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
24 Eyl 2009
2,700
25,385
İstanbul
American Horror Story
(Tüm Sezonlar)​

Sezon 1
Murder House - Katil Ev

Ne kadar güçlü olsa da, aslında hassas bir yapıya sahip olan terapist Ben Harmon, kırılgan eşi Vivien ve 16 yaşındaki kızları Violet; geçmişlerindeki bazı acı dolu deneyimleri bir nebze de olsa unutma amacıyla, Boston'dan Los Angeles'a taşınırlar. Violet, 17 yaşındaki baştan çıkarıcı ama aynı zamanda tehlikeli biri olan Goth ile arkadaşlık kurar.

46393734363938.png

1. Sezon için lütfen

Sezon 2
Asylum - Akıl Hastanesi

Öykü, 1964 yılında geçmektedir ve doktorlar, hastalar ile cezai ehliyeti olmayanlar için bir tesis tutan rahibelerin yaşadıklarını ele alınmaktadır. Tesis, tedavi uygulamak ve cezai ehliyeti olmayanlar için kurulur. Sert Rahibe Jude (Jessica Lange), Jude'ın emrindeki Rahibe Mary Eunice (Lily Rabe) ile tesisin kurucusu Monsenyör Timothy Howard (Joseph Fiennes), tesisi yönetmektedir. Psikiyatrist Dr Oliver Thredson (Zachary Quinto) ve sadist bilim adamı Dr Arthur Arden (James Cromwell) dahil olmak üzere akıl hastanesindeki hastaların tedavisinden ötürü doktorlar suçlanmaktadır.

46393037393030.png

1. Sezon için lütfen

Sezon 3
Coven - Cadılar Meclisi

American Horror Story'nin 3. sezonunda bu kez konu beyaz cadıların hem avcılara karşı hem de Voodoo büyüsünü ustalık ile kullanan zenci Salem cadılarına karşı mücadelesini anlatıyor. Kadro olarak bakıldığında yeni takviyeler yapılmış. Kathy Bates, Emma Roberts, Angela Bassett gibi oyuncuları 3. sezona katarak dizi daha da kaliteli bir hale getirilmiştir. Zoe gibi genç kızlar bir takım güçlere sahipler, ama genç yaşta ne olduklarını bilmedikleri için Bayan Robichaux'un okuluna gönderilirler. Burada cadılık yeteneklerini öğrenip, kullanmayı ve kontrol altında tutmaları öğretilecek. Ama her şey göründüğü gibi değildi. Cadıların lideri olan Supreme Fiona yaşlanmıştı ve liderliğini sürdürmek için genç cadıların yeteneklerine ihtiyacı vardı. Bu yüzden ondan sonra yerini alacak cadıyı bulup, onu öldürüp gücüne güç katmaya niyetindedir. Tabi bunu planlarken kızı Cordelia'nın kocası bir avcı olduğu ortaya çıkar ve Voodoo kraliçesi Laveau ile karşı karşıya kalır.

46343139353337.png

1. Sezon için lütfen

Sezon 4
Freak Show - Ucube Gösterisi

Korku hikayemiz kaldığı yerden devam ediyor. Bu kez ucubeler ile dolu bir sirk grubuna tanık olacağız. Sakallı kadınlar, üç bacaklı insanlar, korkunç katil palyaçolar, ruh hastaları ve buna katlanmak istemeyen bir kasaba halkı. Diğer üç sezon büyük bir başarı elde ettikten sonra, bu sezon yine eski oyuncuların yanına takviye yeni yüzler ve usta oyuncular dahil edildi. Bu sezon etkili hikayesin dışında bir de müzikleri ve sahne performansları oldukça dikkat çekiyor.

46383433383835.png

1. Sezon için lütfen

Sezon 5
Hotel - Otel

Ortalama 6 ile 10 milyon arası bir izleyici kitlesini yakalamış olan "Amerikan Horror Story" dizisi yeni sezonunda da dolu dolu ve oyuncu kadrosunu güçlendirerek devam ediyor. Otel sahibi ve zengin sosyal duayeni olan Elizabeth (Lady GaGa) sanat ve moda dünyasında yer alan ünlü kişiler ile ilgili haince planları vardır.

46373738313738.png

1. Sezon için lütfen

7 Ekim de başlayacak olan 5. sezon büyük bir merak ile bekleniliyor. Özellikle Lady GaGA'nın katılımı ile şov dünyası epey heyecanlı görünüyor. Diğer bir dedikodu Britney Spears'ın de diziye dahil olacağı yönünde olsa da net bir bilgi yok bu konu hakkında. Ben şahsen dizinin yaratmış olduğu atmosferi çok beğendim. Özellikle 2. Sezon James Chromwell'in katkıları ve konunun benim zevkime daha yakın olması beni olumlu etkilemiştir. 5. Sezon'un konusu yukarda yazılı olduğu gibi bir otel ile ilgili. Hatta çekimlerin gerçekleştiği bu otelin gerçekten hayaletli olduğu dedikoduları dolanıyor. Tabi bu piyasada diziyi satma adına da yayılmış bir dedikodu olabilir. Ama yeni sezonu dört göz ile bekleyenlerdenim. Şimdilik 4 adet teaser ile idare edin arkadaşlar. Dizi başladığında buradan takip edebilirsiniz.
 
Üst