Fırt Sayı 099

zagor-t

Onursal Üye
17 Eki 2012
1,464
20,855
Birbirimizi yemediğimiz günlerin gelmesi dileğiyle...

s1t8w6.jpg

 

scanfan

Yönetici
25 Eyl 2013
7,211
75,326

"Dil" sürekli değişen dinamik bir varlık. Tıpkı bir canlı gibi: Doğuyor, gelişiyor, değişiyor, olgunlaşıyor, etkiliyor, etkileniyor, fakirleşiyor, zenginleşiyor, bazen yozlaşıyor, sonra canlanıyor, bazen de ölüyor. "Tercüme" kelimesinin yerini "çeviri" sözcüğü aldığında yadırgamıştım. "İhtimal" yerine "olasılık" diyen öğrencisine çok kızan bir öğretmen hatırlıyorum. Ama şimdi bu sözcükler çok oturmuş, yerleşmiş gözüküyor. Tıpkı diğer yüzlerce, binlerce sözcük gibi.
Elinize sağlık sevgili "zagor-t".

s.3
F099_roman_evirisi.jpg

 
Son düzenleme:

serdary67

Onursal Üye
18 Eki 2009
8,731
25,954
ordu-turkey
Birbirimizi yememizin nedenlerinin iyi irdelenmesi lazım ne olduda bu ülke 1938 den itibaren bu kadar değişime rağmen hala toplumsal barışa ulaşamadı?İşte sorulacak soru budur.Lafta islam olduğu söylenen bizde dahil ortadoğu ülkelerinin bugün kanın içinde boğulmuş hallerinin nedeni aslında gerçek anlamda kuranın emiri olan sosyal adaletin ve kadına yaklaşımdaki ve kadının eğitimindeki varolan yanlışlarının kadına toplumda reva görülen yanlış muamelenin sonuçlarıdır.Bir yanda altın klozetler ve saraylarda milyon dolarlık yatlarda yaşayanlar diğer yanda sefalet içinde yaşayan toplum fertleri varken bu coğrafyanın nefes alması zordur.Buna birde emperyal güçlerin emrinde olan idareciler(ki en güzel örnek suudiler) ve petrol üzerinde oynanan oyunlar ve çevrenin doğanın katledilmesi eklendiğinde ortaya hiçde hoş olmayan bir tablo çıkmaktadır.Çare vardır.Çare bu ülkeden çıkmış bir dehanın sözlerindedir.''Muhtaç olduğun kudret damarlarında ki asil kanda mevcuttur''.Çare biz halkların birleşmesidir.Ezilen halkların bu ülkeleri idare eden yöneticiler karşısında bir ve beraber olmayı bilerek onlara anlayacağı dilde gereken cevabı vermemizdir.Barışın dünyaya hakim olması için önce tüm dünya halklarının barış için ayağa kalkması yani kıyam etmesi gerekir.Ne zaman dil,renk vb. tüm ayrılıkları bırakıp önce insanız bu dünyada cenneti istiyoruz bunun için birlik olmamız gerekli dersek ve tüm siyasetçileri dünya da varolan tüm siyasi rejimleri buna zorlarsak o zaman barış elbet gelir.
 

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,593
34,936
İstanbul

"İhtimal" yerine "olasılık" diyen öğrencisine çok kızan bir öğretmen hatırlıyorum.

Orta 2'ye giderken hocamızın "cevap" yerine "yanıt" diyen bir arkadaşıma tokat attığını hatırlıyorum. O gün ciddi anlamda bir travma yaşayıp, acaba ağzımdan çıkan bir kelimeden ötürü ben de bu şiddete maruz kalır mıyım? diye bayağı bir düşünüp, bu olayı kafaya takmıştım. Neyse ki ilerleyen günlerde hocamız, sanki hiç bir şey olmamış gibi, o tokat attığı arkadaşla şakalaşıp, onunla tatlı dille konuşarak gönlünü almayı bilmişti. Ben de derin bir nefes almıştım böylece... :)
 
Üst