FM - Star Wars Serisi

SenSei

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
24 Eyl 2009
2,700
25,396
İstanbul
Star Wars
Episode 1


46313438363733.png


Özet
Genç Luke Skywalker'ın içindeki gücü keşfedip galaksinin zalim imparatoruna başkaldırmasına henüz on yıllar vardır. Hatta Luke henüz doğmamıştır. Barış içindeki galakside Cumhuriyet hüküm sürmektedir. Barışçıl bir gezegen olan Naboo, iyi yürekli genç Kraliçe Amidala tarafından yönetilmektedir. Gizli Sith Lordu ve onun şampiyonu Darth Maul'un maşası olan Ticaret Federasyonu, barışı sarsacak girişimler ve adil olmayan müzakere taktikleriyle Amidala'yı köşeye sıkıştırmaktadır. Jedi şövalyesi Qui-Gon Jinn ve çömezi Obi-Wan Kenobi durumu incelemek için Naboo'ya gönderilirler. Jedi'lar giderek derinleşen komployu keşfederken 9 yaşındaki Anakin'le tanışırlar. Küçük çocuğun mekaniğe karşı müthiş bir yeteneği ve şeytani bir zekası vardır. Jar Jar Binks isimli geveze ve kurbağamsı mahluğun da dostluğunu edinerek büyüyen uyumsuz grup, bir yandan Federasyonun robot ordularına karşı Amida'lanın yardımına koşarken, öte yandan da Darth Maul'la yüzleşmek zorunda kalacaktır. Galakside bir şeyler, geri dönmemek üzere değişmeye başlamıştır.

Türkçe dublaj izlemek için

Altyazılı izlemek için

Trailer için

Indirmek için

Star Wars
Episode 2


46313438363734.png


Özet
Açgözlü Ticaret Federasyonunun Naboo'ya karşı giriştiği işgalin yenilgiyle sonuçlanmasının üzerinden 10 sene geçmiştir. İlk filmde 9 yaşında karşılaştığımız Anakin Skywalker artık 19 yaşındadır ve Obi Wan'ın gözetimi altında Jedi Eğitimini sürdürmektedir. Naboo Kraliçesi Padme Amidala ise, görevini halefi Jamillia'ya devretmiş ve bir senatör olarak Naboo'yu Galaktik Senatoda temsil etmeye başlamıştır. Bu sırada Galaksi yine büyük bir savaşın eşiğine gelmiştir. Jedi düzenini kendi isteğiyle terkeden eski Jedi Ustası Count Dooku, gizlice Darth Sidious'la çalışmaya başlayarak Ayrılıkçılar grubunun başına geçmiştir ve galakside huzursuzluk yaratmaktadır. Yüce Başkan Palpatine, kötü gidişe dur demek için bir klon ordusu hazırlama önerisini getirir ve Senatoda oylamaya sunar. Oylamaya katılmak üzere Coruscant'a gelen Senatör Amidala, bir suikast girişiminden kılpayı kurtulur. Bunun üzerine Palpatine, Obi Wan ve Anakin Skywalker'ı Amidala'yı korumakla görevlendirir. Bu arada Anakin ve Amidala arasındaki ilişki gittikçe gelişmektedir. Naboo'da Amidala'nın ailesinin yanında geçirdikleri bir kaç gün içinde birbirlerine aşık olduklarını farkederler

Türkçe dublaj izlemek için

Altyazılı izlemek için

Trailer için

Indirmek için

Star Wars
Episode 3


46313438363735.png


Özet
Klon Savaşlarında son perde oynanırken Ayrılıkçı droid orduların komutanı Grievious, donanmasıyla başkenti basar ve Palpatine'i rehin alarak kaçmak ister. Yolda Jedi ustası Obi-Wan Kenobi ve çömezi Anakin Skywalker, peşlerine düşerler. Jedi'lar uzayan savaştan bitkin, savaşı bahane ederek demokrasiyi askıya almış şansölyenin planlarından endişelidir. Jedi ustalarından gereken şefkati görmediğini düşünen Anakin ise kırgındır. Gizlice evlendiği ve artık hamile olan karısı Amidala'yla ilgili tedirgin edici rüyalar görmektedir.

Türkçe dublaj izlemek için

Altyazılı izlemek için

Trailer için

Indirmek için

Star Wars
Episode 4


46313438363736.png


Özet
Yıldız Kruvazörü Diplomatik görevle yolalan Korvet'i kıstırır. Bu küçükgemide aslında Senato üyesi olan ancak asilerle işbirliği içinde de bulunan, Eski Cumhuriyet'in savunucularından Prenses Leia da bulunmaktadır. İmparatorluk gemisinde ise hem Leia'yı hem de asi casusların kaçırmış olduğu "Ölüm Yıldızı'nın planlarını" geri isteyen kötü Lord Vader.. Bu arada sevimli droid R2-D2 ve ortağı C3-PO ise Tatooine gezegeninde, tesadüfler eseri Luke Skywalker isimli genç pilot adayına satılırlar. Droidlerin amacı yüklü olan mesajı Obi Wan Kenobi isimli yaşlı bir keşişe iletmektir.

Türkçe dublaj izlemek için

Altyazılı izlemek için

Trailer için

Indirmek için

Star Wars
Episode 5


46313438363737.png


Özet
Darth Vader'ın da yardımıyla İmparator, asileri ezerek evreni hakimiyeti altına almaya çalışmaktadır. Gönderdikleri casus robotlar sayesinde asilerin merkezinin Hoth gezegeninde olduğunu öğrenir ve birlikleri oraya gönderirler. Luke Skywalker, Han Solo ve Prenses Lea, son anda Bulut Şehri'ne kaçarlar. Luke bu arada Yoda'yı bulmak ve Jedi eğitimini tamamlamak üzere yola çıkar. Kahramanlarımız bir araya gelip İmparator'u yenebilecekler mi?

Türkçe dublaj izlemek için

Altyazılı izlemek için

Trailer için

Indirmek için

Star Wars
Episode 6


46313438363738.png


Özet
Darth Vader ve İmparatorluk, yepyeni ve durdurulamaz bir Ölüm Yıldızı yapmaktadır. Bu arada Han Solo, ödül avcısı Bobba Fett tarafından yakalanmış ve Jabba The Hutt'a teslim edilmiştir. Luke, R2D2 ve C3PO'yu onu kurtarmaları için gönderir. Bu arada ödül avcısı kılığına giren Prenses Lea ve Chewbacca da Han Solo'yu kurtarmayı denerler. Son savaş, Endor gezegeninin ayında gerçekleşecektir. İmparatorluğun karanlık güçlerine karşı isyancıların yanında bu kez gezegenin sahipleri Ewoklar da taraf olacaktır.

Türkçe dublaj izlemek için

Altyazılı izlemek için

Trailer için

Indirmek için

Star Wars
Episode 7


46333436373239.png


Özet
Serinin altıncı filmi olan Star Wars VI'da Luke Skywalker ve arkadaşlarının Han Solo'yu kurtarmak için Tatooine'e yaptıkları yolculuğu ve mücadeleyi izlemiştik. Bu bölümde oğul Luke Skywalker babası Darth Vader ile karşı karşıya gelmişti. Seyirci olarak hikayenin bittiğine inanmıştık. Ama Star Wars/Yıldız Savaşları efsanesi herkesi şaşırtacak biçimde geri dönüyor. Bu yeni bölümde, Harrison Ford'un Han Solo'yu canlandırması hariç, seyirciyi neler beklediği ise başlı başına bir muamma! Yönetmen koltuğu ise yakın dönem bilimkurgu-aksiyon sinemasının yükselen ismi J.J. Abrams'a emanet.

Tüm Teaser Trailer'lar için
 

timed

Onursal Üye
19 Eki 2009
2,330
9,547
Teşekkürler sevgili SenSei ,
80 li yıllarda 4. episodunu seyrettiğim ilk Starwars filminden sonra 5. si sonrada 6. sı çekildi.
Daha sonra da 1. , 2. ve 3. episodelar çekildi.
Biraz karışık bir tarihsel sıralamaya sahip bu seriyi yıllardır onlarca defa seyrettim.
Çizgi romanlarını takip ettim.
Geçen yıl evde projeksiyonla evin bir duvarını boşaltıp , ses düzeni kurarak bir gün ve gecede 6sını birden seyrettiğim oldu.
Bu yılın Aralık ayında 7. filmin vizyona girmesini bekliyorum.
Favorim R2 - D2.
Sevgiler.
 

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,047
75,623
hiçbiryerde :)
Güzel sunumla gerçekten olmazsa olmaz bir film.
Kendimize eskiden sinemalarda olduğu gibi bir
"bayram" günü yapıp topluca izleyebiliriz bu önemli seriyi.
Teşekkürler üstadım.

Not: Ben yazana kadar "Timed" dostum gerçekleştirmiş bile :).
 

SenSei

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
24 Eyl 2009
2,700
25,396
İstanbul
Bu müthiş serinin "ilk" 4-5-6 bölümlerin yerini tabi ki sonradan çekilen 1-2-3 asla tutmaz. Harrison Ford, Alec Guiness gibi usta oyuncuların ve 70-80'lerin vermiş olduğu güzellikleri ne yazık ki sonra ki episode'lar da alamadım. Büyük bir başarı elde etmiş olabilir. Gişe gelirlerine notlarımızda bakarsanız göreceksiniz. Ama yinede episode 4-5-6 diyorum ben. Umarım 7-8-9 hayal kırıklığı yaratmaz. Yine büyük paralar kanzanırlar mutlaka ama ben yine de temkinli yaklaşmak istiyorum. Ama en azından, ihtiyarlamış da olsa, bir Harrison Ford gerçeği olacak :D Dört gözle bekliyoruz.
 
Üst