Feza Kartalı Gök Ali Sayı 007

12 Şub 2010
15,006
543,642
dvdd48ebluwhi51iw.jpg




Sevgili vefalı, nice yıllara
Saygılarımla​
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Doktor Kim

Aktif Üye
17 Mar 2011
325
14,064
Sevgili dostum bu güzel paylaşım için teşekkür ediyorum.

Sayende Ali Recan'ın çizdiği sahte Gordonlardan sonra sahte Gök Ali görmüş oldum. Ali Recan'ın Buck Rogers'ı Kaptan Venüs olarak değiştirmesi gibi, Yücel Köksal'da Flash Gordon'u Gök Ali yapıvermiş. Yalnız Köksal bunu Recan'dan daha önce yapmış.

Alaeddin Kıral'ın damadı Sedat Tuncay tararından basılan ve ilk sayısı 20 Temmuz 1966 tarihinden itibaren haftalık olarak yayınlanan Feza Kartalı Gök Ali, Yücel Köksal tarafından Fash Gordon serüvenlerine Flash Gordon yerine Gök Ali karakteri konularak çizilen bir bilimkurgu çizgiromanıdır.

3000'li yıllarda geçen maceralarında, yaşanılan son dünya savaşından sonra birleşen uluslar çalışmalarını uzayın fethine yöneltmişlerdir. Yeni bulunan gezegenlere hızla yayınlan insan medeniyetine bu yeni keşiflerde Gök Ali gibi kahraman uzay pilotları öncülük etmektedir.

Gök Ali, komuta ettiği uzay gemisindeki ekip arkadaşları ve Dr. Yaman (Dr. Zarkof) ile bir öğrenci olan Hülya (Dale) isimli yetenekli bir kızla birlikte yeni bir görev için uzaya açılır. Esrarengiz ve bilinmeyen bir yıldıza daha önce gönderilen bir başka ekibin peşinden gideceklerdir. Uzun ve tehlikeli bir yolculuktan sonra gezegene (Mongo) inişin ardından uzay gemileri kazaya uğramış ve ekibin çoğunu kaybetmişlerdir. Buzlarla kaplı bu gezegende kalan dört arkadaş, Şor Han (Ming) adlı zalim bir idarecinin yönettiği gezegen sakinlerine esir düşerler...

Işınlanma kabininden, zaman ve mekan değiştiricilere kadar çeşitli teknolojik araçların da maceralarda boy gösterdiği başlık, birbirine geçen öyküler yumağıyla sürer gider. Ulaştıkları bir başka gezegende bir bilimadamı pozundaki Merlin'le (Murlin) dahi karşılaşan Gök Ali ve arkadaşları uzay canavarlarının, değişik ırkların ve silahların arasında, her biri yirmi sekiz sayfalık olan ve sekizinci sayıda yarım kalan maceralar yaşamışlardır.

Bu sayıda Dan Barry'nin çizdiği Flash Gordon'un Dehşet Ormanı serüveniyle Gök Ali arz-ı endam ediyor.
 

ertuğrul

Admin
5 Nis 2009
24,847
136,881
Tek kartal tanırım Gece Kartalı.:D
Bir de Ankara kartalı Profesör.:59:
Eline sağlık üstadım.
Teşekkür ederim.
 
Üst