bortecinefb

Süper Üye
12 Ara 2009
2,815
4,396
Deliler Köyü
1. Türk Çizgi Roman Okurları Ödülleri belirlendi.

2cropoduller3.jpg


Çizgi Roman Okurları Platformu (ÇROP) tarafından düzenlenen, 1. Türk Çizgi Roman Okurları Çizgi Roman Ödülleri okurların oylarıyla belirlendi.

dogakoleji.png


34 kategoride belirlenmiş olan adayları oylayan okurlar, Doğa Koleji sponsorluğunda hazırlanacak plaketlerin sahiplerini tayin etti.

1. TÜRK ÇİZGİ ROMAN OKURLARI ÇİZGİ ROMAN ÖDÜLLERİ 2010


En İyi Editör
Ege Görgün

En İyi Türk Yazar
Ersin Karabulut

En İyi Yabancı Yazar
Alan Moore

En İyi Türk Çizer
Yıldıray Çınar

En İyi Çizer
John Buscema

En İyi Yabancı Çizer
Frank Miller

En İyi Çevirmen
İlke Keskin

En Favori Karakter
Wolverine

En İyi Çizgi Roman Serisi
Sandman

En İyi Yayınevi
Hoz Comics

En İyi Çizgi Roman Öyküsü (En sevdiğiniz Macera sayısı)
Civil War (Unmasking of Spiderman)

En İyi Türk Grafik Novel (Albüm)
Abdülcanbaz

En İyi Yabancı Grafik Novel (Albüm)
V for Vendetta

En İyi Çizgi Roman Dergisi
Doğan Kardeş

En İyi Çizgi Roman/lı Fanzin
Çapa Çizgi Roman Grubu

En İyi Çocuk Çizgi Romanı Serisi
Red Kit

En İyi Çocuk Çizgi Roman Albümü
Küçük Prens

En İyi Çocuk Çizgi Roman Çizeri
Sinan Gürdağcık

En İyi Çocuk Çizgi Roman Aylık/Haftalık Dergisi
Milliyet Çocuk

En İyi Çocuk Çizgi Roman Yayınevi
TUDEM

En İyi Mizah Çizgi Romanı
Sandıkiçi

En İyi Çizgi Roman Yayınlayan Mizah Dergisi
Uykusuz

En İyi Mizah Çizgi Roman Çizeri
Oğuz Aral

En İyi Bant Çizgi Romanı
Abdülcanbaz

En İyi Çizgi Roman Yayınlayan E-Dergi
Gölge Dergi

En İyi Çizgi Roman Haberi TV Programı
NTV Gece Gündüz

En İyi Çizgi Roman Araştırmacısı
Levent Cantek

En İyi Çizgi Roman Eleştirmeni
Levent Cantek

En İyi Çizgi Roman Araştırma Kitabı
Çizgi Roman Ansiklopedisi

En İyi Çizgi Roman Satış Noktası
İdefix

En İyi Çizgi Roman Site/Blog
Kahramanlar Sinemada

En İyi Çizgi Roman Forumu
Çizgi Diyarı

Çizgi Roman Onur Ödülü
Suat Yalaz
 
Son düzenleme:

tafamus

Süper Üye
11 Şub 2010
1,869
13,461
eyt be birinci olmuşuz ödül olarakta dostlarımız çoğaldı
 

Ravage

Çeviri & Balonlama
13 Ağu 2009
329
3,624
Tebrikler.Umarım Çrop da bu anketten ders çıkartır ve ileride daha güvenli ve özellikle daha detaylı anketlere imza atar.
 

mnyyf1453

Süper Üye
9 Tem 2009
500
130
tebrikler Çizgi diyarı ve hazırlayanlar.

İnan.!...............ama yalnızca bildiğin gerçeklere

Güven.!...........ama yalnızca içinde bağlandıklarına.

Sev.!................ama yalnızca hak edenleri.

paylaş.!...........ama yalnızca değerini bilenlerle.
 

bakunin

Admin
12 Mar 2009
6,307
49,877
NeverLand
Her ne kadar anket seçeneklerinde eksiklikler olsa da genel bir çizgiroman temayülünü belirlemesine fayda sağladığını düşünüyorum.

Tabi ki bu temayül içerisinde, Çizgi Diyarı'nın izlediği yolun doğru bir yol olduğunu destekleyen dostların fazlalığı bizleri çok mutlu etti.

En çok ilgilenilen anket seçeneği 434 oy ile "En iyi Çizgi Roman Forumu" olurken, en az ilgiyi 203 oy alan "En İyi Çocuk Çizgiroman Yayınevi" seçeneği görmüş.

ÇROP tarafından birincisi olduğu duyurulan bu çalışmanın devamının gelmesi ve tüm çizgiromanseverleri kucaklayacak bir yapılanma içerisine girmeleri en büyük temennimizdir.

Emeği geçenlere ve böyle bir girişimi başlatanlara teşekkür ediyoruz.

Bizi, Türkiye'nin En iyi Çizgi Roman Forumu olarak belirleyen dostlarımızı da sevgiyle kucaklıyor, Türkiye'de çizgiromanı herkesin ulaşabileceği bir seviyede tutmaya devam edeceğimizin sözünü veriyoruz.

Çünkü "ÇİZGİROMAN HEPİMİZİN!"
 

altay1944

Onursal Üye
30 May 2009
3,147
4,515
Türk çizgiromancılığı adına güzel bir gelişme .Tüm kırgınlıkları bir yana bırakırsak günsüz doğan bir bebekte olsa sonuç olarak güzel bir çalışma.Bir de kendi açımızdan düşünürsek oldukça sevindirici.Bir zamanlar çizgiroman okumak teröristle eş değer tutulurken(büyüklerimiz tarafından) şimdi gelinen nokta umut verici.www.cizgidiyari.com ise hak ettiği yeri almış görünüyor.Yasaksız günler ve siteler (?)dileğimle tüm emeği geçen arkadaşlarıma başta sayın Bakunin e,Börtiye,collin e,ertuğrul a,savok a,@serkan@ a,sinbad a....ve Mehmet Ali dostuma sonsuz teşekkürler
 

tiltmahmut

Süper Üye
18 Tem 2009
539
6,721
Çizgi roman okurları tarafından verilen bu birincilikle, doğru yolda olduğunuz tescillenmiş oldu. Emeği geçen arkadaşları yürekten kutlarım. Başarılarınız daim olsun.
 

Colinmccay

Yönetici
27 Haz 2009
7,008
10,806
Fazla konuşmayı sevmediğim için mesaj atmayı pek tercih etmiyorum ama sitenizin bilhassa Zagor bölümünden ziyadesiyle faydalandığım için oylamada sizleri yalnız bırakmamak adına, atıma atladığım gibi ilgili sayfayı ziyaret ettim, ve diğer bir kaç kategorideki seçimlerimi yaptıktan sonra oyumu bu forumdan yana kullandım.

Organizasyonlarda eksiklikler olması doğal ancak zamanla herşey daha iyiye gidecektir.

Bu vesileyle saygıdeğer bir felsefeye dayanarak bu siteyi kuranlara ve katkısı olmuş olan herkese teşekkür etmek isterim.

Ben Oyumu kullandım :)

Arkadaşlar forumda ortalama 700-800 üye var, konular kitaplar yüzlerle indiriliyor, hadi yorum yapmıyorsunuz oy vermekte mi zor, yapmayın silkinin biraz.

İlginç bir oylama diyemeyeceğim. Birçok yerinde oylama neticesinin ne çıkacağı seçeneklerden belli. Açıkcası pek tatmin etmedi beni.
Ama önemli olan forum olarak ''En iyi Çizgi Roman Forumu'' bölümüne oy vermiş olmamız.

Arkadaşlar çok tatmin edici olup olmaması o kadar da mühim değil bence. Girip uygun bulduğumuz başlıklar için uygun gördüğümüz adaya oy vermek yeterli. Uygun aday yoksa vermeyiz olur biter. Ben bazı bölümlerde kullanmadım ama bazı başlık ve adaylar da oldukça iyiydi.
Bence gelecek yıl bu yönde çalışma yapan forumlarda bir ön anket yaparak alınan sonuçlara göre aday belirlenmelidir.:cool:

Düşünce çok güzel ama pek çok arkadaşın söylediği gibi anket cidden yetersiz. Örneğin 1970'lerin neden dahil edilmediğini anlamak zor. Yine de girip 6-7 ayrı başlıkta oyumu kullandım. Oğuz Aral'a, Çizgi Diyarı'na, Sezgin Burak ve Suat Yalaz'a oy verdim.

Ben de oyumu kullandım.

Yanlız pek çok konuda sizlere (düzelteyim, eleştiri yapanlara) katılmadığımı söylemek isterim.

1.si bu amatörce bir anket, yani ne olup ne olmadığı pek önemli değil. Nedir yani Alan Moore kazanırsa gidip adama cip mi verecekler? Dahası oy attıktan sonra oyunu görüyorsun ve istersen değiştirme şansın oluyor. Hepsinin ötesinde bir sitenin oluşturdu anket. Bir devlet kurumunun değil :) Bu yüzden kabul ve takdir etmenin yanısıra fazlaca da ciddiye almamak lazım.

Sadece katılım gösterip belli bir profil çizilmesine yardımcı olmak gerekir, daha fazlası değil.

2. Dahası, zaten son yıllardaki çizgiromanlarla ilgili olduğu zaten belli. Örneğin favori karakter kısmında benim en favori karakterlerimden Silver Surfer olsa da o listede olmasına gerek yoktu açıkçası. Çünkü Türkiye`de sevenleri olsa da çok düzenli ve çok fazla sayısı türkçeye çevrilmiş olan bir karakter değil. Bu yüzden pek çok çizgi romanın, yayıncının, çizerin, yazarın vsnin listede olmamasına şaşmamak gerek. Fanatiklik ve fanboyluk yapıp bazı şeyler için bastırmanın manası yok.


----------

Size çok iyi bir örnek vermeme izin verin.

Geçen seneydi sanırım, dünyaca ünlü Empire Dergisinin "The 50 Greatest Comic Book Character" isimli anket ve değerlendirmesi vardı. İlk sıralarının çoğuna katılmama rağmen bazı türk yada yabancı sitelerde şiddetle eleştirildiğine tanık oldum ve açıkçası buna güldüm. Anket ve değerlendirmelerin sonuçları, onları düzenleyen ve hedefledikleri kitlelerin beğeni ve beklentileri ile şekillenir. Tüm anketlerden, kendi istediğimiz sonuç çıkacaksa anket düzenlemenin ne manası var? ;)

Son gün yarınmış bizde kullanalım :p Sağlam bir anket olmamış ama :)

I Ih
Böyle bir anketten çıkacak sonuç tamamen bu ankete bakarak değerlendirme yapacakları yanlış bilgilendirmek ve yanlış kanaat oluşturmaya neden olur.
Olurda olur bizim forumun yorumlarını okurlarsa bir iki kelamda ben edeyim dedim.

İlgililere;

Arkadaşlar ben yaş itibariyle yarım asırın üstündeyim.Küçük bir anadolu şehrinde yaşıyorum.
Okumayı yarım yamalak söktüğüm 7 veya 8 yaşlarımdan itibaren çizgi roman okurum.(Tabi bulduğumda)
Şimdiki gibi geniş bilglere ulaşma imkanımız olmadığı için hangi seri nedir bile bilmeden ancak elimize geçen kitaplardan serileri anlamaya çalışan fakat bir türlü içinden çıkamayan gerçek tutkunlardan biriyim.Gerçek tutkun diyorum çünkü imkanlar dahilinde herşey kolaydır.
Benim bulunduğum yerde hele o eski dönemlerde değil tam takım seri sahibi olmak iki sayıyı yan yana getirmek ne kadar zordu bilirmisiniz?

Bilirseniz,yada tahmin edebilirseniz, işte o zaman bana kulak verin.

1951 yılında yayınlanan (şimdi okurken biraz bize tuhaf gelen) Pekos Bill olmasaydı,
Teksas ve Tommiks belkide o derecede tanınamıyacaktı.
Teksas ve Tommiks olmasaydı,Swing,zagor,Tex belkide hiç Türkiyede yayınlanmıyacaktı.
Swing, Zagor,Tex yayınlanmasaydı,Gordon,Kızılmaske,Ve sonraki dönemdeki pek çoğu Türkiyede yayın hayatına hiç başlamamış olacaktı.

Lütfen bir anket yapıyorsanız,ayırd etmeksizin,tümünü katmaya çalışın.En azından, İstanbul gibi yayıncıların Toplandığı büyük şehirlerde tutunabilmiş çizgi romanların yanısıra benim şehrim gibi küçük anadolu şehirlerine kadar uzanabilmiş ve Türkiyede çizgi romanın önünü açmış çizgi romanlarıda dahil edin.

Son söz;

Tex in olmadığı ankette ben ne diye kime oy kullanacağım ?
Söz konusu Türk çizgi romanı olarak ayrı bir anket düzenlenmiş olsaydı elbette Büyük ustalar,Sezgin Burak ve Suat Yalaz'ın dev eserleri tartışmasız oyumu alırdı.

Sizin anketinizde gerçek bir çizgi romanı tutkunu olarak ben kısmi birkaç bölüme oy kullanabilirim.
Bu da anketi değerlendirenleri yanıltmaktan öteye gitmez sanırım.

Düşünce olarak güzel,elbette eksikler ve eksiler olacak.Eleştirilerimin amacıda zaten bu eksiklerin ve eksilerin giderilebilmesi amacıyladır.

Eksiklere rağmen çabanız için teşekkürlerimi borç bilirim.


.

Bitmesine yarım saatten az kala, benim için önemli olan tek kategorinin sonucu belli gibi.Yayınevi yada sanatçıya verilen ödülleri bilemem ama benim için bu anketten dağıtılan plaketleri en çok hakeden bize bu ortamı sağlayan Bakunin ve Tsubasa'dır.Tebrikler! :)

Israrla karşılıksız paylaşıma hayır diyen VIP zihniyete, sağdan soldan yürüttüğü taramaları kekoshopundan geçirip croplayıp, iki damga basmasıyla büyük işler becerdiğini zanneden çomarlarınada buradan saygılar :cool:

Ve desteğini esirgemeyen tüm dostlara bu başarı hepimizindir. Teşekkürler.
 

The_DarknesS

Yönetici
Çeviri & Balonlama
17 Nis 2010
9,538
28,617
İzmir
Ben nacizane bir üye olarak alçak gönüllü olmaya gerek yok diyorum.
Herkezin üye olup paylaşımlardan hiç bir kısıtlama olmadan faydalandığı başka bir yer daha yok.
Tabi ki en iyi forum burası olacaktı.

Diğer oy verdiğim katagorilerdeki favori adaylarımın bir çoğunun seçilmesi de ayrı bir mutluluk.
 

bortecinefb

Süper Üye
12 Ara 2009
2,815
4,396
Deliler Köyü
Ne alçakgönüllü olmaya ne de şımarmaya gerek yok bence. Amatörce yapmaya çalıştığımız bir konuda ödüllendirilmek elbette güzel. Kaliteli ve doğru insanlarla bu yola gönlünü koymuş bir dostunuz olarak bir iki kelam etmek istiyorum...
Beni tanıyanlarınız olduğu kadar yeni tanımaya başlayanlarınız ya da tanımayanlarınız da var elbet. bakunin'in paylaşımlarını yıllarca okudum, okuttum. Bu siteden haberim bile olmadan hemde sağdan soldan ordan burdan... Sonra şans eseri Çizgi Diyarı'yla tanıştım ve aynı gün paylaşmaya başladım. Sevgili bakunin bir mesajında "kendi evimden kovuldum" yazmıştı. Her işte bir hayır vardır, iyi ki kovulmuşsun kaptan. Ben senin sayende şu an zevk alarak yaptığım tarama işine giriştim. Asilik fıtratımızda var özgürlük soyumuzda. İstedim ki tabusuz, kayıtsız, koşulsuz, teba olmadan ben nasıl ulaşabiliyorsam çizgi romana tüm dostlarımda bendekilere ulaşabilsin. Ben taradıysam sadece benim uygun bulduklarım okur felsefesine karşı başlattığın bu yürekli yolda Allah sağlık sıhhat verdikçe beraberiz...
Oy veren vermeyen tüm dostlarıma Delikurt'tan selam olsun. Çizgi roman hepimizin, çizgi roman hepimiziz..
 
Son düzenleme:

Sinbad

Süper Üye
12 Mar 2009
972
1,164
Artık bu ödülü(birinciliği) bizim forumdan başka bir forumun alabileceğini sanmıyorum.Artık bu ve bunun gibi anketlerde birinciliğe aboneyiz.
 

bortecinefb

Süper Üye
12 Ara 2009
2,815
4,396
Deliler Köyü
İçimden bu şiiri yazmak geldi...

çağlar zamanı sallardı, yıllar uyurken asırda
gün yüz yılı yaşatırdı, ilahi aşk denen sırda
acı eridi sevgide, diken kırıldı nasırda
onlar ki aşk meltemiyle kovdular yürekten kini
hor görmediler çirkini, güzele güzel dediler
bağdaş kurup oturdular, gâh halıda, gâh hasırda
Anadolu idi toprak, çadırda birdi hasırda
manâ delirdi sözlerde, gâh diyar, gâh el dediler
korku eridi gözlerde, fırtınaya yel dediler

"gamze kanlı hançer oldu, yar dudağı gül olunca
eritti sevda güneşi, yürekler gönül olunca
aslıhan'ın ateşiyle, kerem yanıp kül olunca
sevgilinin olmadığı, diyara gurbet dediler
ecele şerbet dediler, sevdaya ecel dediler
katmer katmer açtı güller, bahçıvan bülbül olunca
çirkin çehre cemal oldu, sevda yüze tül olunca
sineye seyran bağları, yar zülfüne tel dediler
gösterip karlı dağları, ferhat'a git del dediler"

"binmediler her dem ata, bizden daha arık diye
dağda, kırda yalın taban, sürüdüler çarık diye
sarıp ilâhi sevdayı, başlarına sarık diye
tarihe kırk düğüm atıp, zaman içre çağ oldular
birer ulu dağ oldular.
beklediler sabır ile, helva olsun koruk diye
yücelerden enginleri, gözlediler doruk diye"

aşkı çilesinde örüp, fani dünyayı boş görüp
yaradılanı hoş görüp, her ne isen gel dediler

"kelle sürüyen kanları, gazada bir damla görüp
bir dilberin iki damla gözyaşına sel dediler
korku bekleyen dağları tepede bir çamla görüp
burcuna bir nağra asıp, "bre çamlıbel" dediler."
 

SECRET1962

Onursal Üye
27 Eyl 2009
411
2,733
akhisar
Teşekkür

Çizgi roman diyarını kuran ,katkıda bulunan ve bugüne gelmesinde emeği geçen herkese kucak dolusu teşekkürler.
 

bortecinefb

Süper Üye
12 Ara 2009
2,815
4,396
Deliler Köyü
Benim ülkemde, bu düzeyde, böyle bir ozan var ve ben tanımıyorum!... Yemin ederim utandım!... Teşekkür ederim sevgili bortecinefb.
Bende aslına bakarsan ilk dinlediğimde Niyazi Yıldırım Gençosmanoğlu'nun bir şiiri sanmıştım, onun bu tarz destan şiirleri oldukça fazla. Sonradan şairi öğrendim, çok güzel ve bana ilginç gelen şiirleri var, Dilekçe, Gözlerim Avucumda gibi. Ayrıca deneme, roman, inceleme, hikaye türlerinde eserleri var. Bildiğim kadarıyla emekli bir astsubay.
 
Üst