Siyah Aygır 01- Büyük Yarış

esattr

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
29 Tem 2009
642
18,093
Siyah Aygır
Albüm 01) Büyük Yarış

lOJNJp.jpg



Evet; sayın seyirciler. Karşınızda yıllarca bize Kısrak olarak yutturulan Siyah Aygır. Toplam 7 albümmüş ve Milliyet Çocuk dergisi 5 albümü yıllar önce yayınlamıştı. Eh hazır bulmuşken bir el atayım dedim, umarım tamamlama şerefine de ererim. MÇ tercümeleri kullanılmış, birkaç yerde değişiklik yapılmıştır. İyi okumalar, Oley, Oley, Oley
 

abolardis

Onursal Üye
12 Şub 2011
6,629
24,259
Milliyet Çocuk dergilerinin en sevdiğim çizgi romanlarından birisiydi.
O zaman ki çocuk dergilerinin kalitesini ve başarısını görmek adına çok önemlidir.
Sevgili Esattr 'ye benim içinde çok anlamlı olan bu paylaşımları için çok teşekkür ederim.
Dönüp dolaşıp aynı soruyu tekrar sormak istiyorum ne zaman bu kalitede çizgi romanları ile çocuk dergilerini göreceğiz.
Bende bilmiyorum.
Yayınevleri keşke bu konuyu yeniden ele alsalar.
 

Baldar

Kıdemli Üye
27 Şub 2012
126
387
Evet dostlar Milliyet Çocuk'tan tanıdığım ve özellikle de Milliyet Çocuk'ta yayınlanan ilk üç macerasını çocukluk yıllarımda çok sevdiğim bu seriye birinin el atmış olması gayet güzel. Açıkçası ben çok aramış ama kaliteli taramalarına ulaşamamıştım.

Bu serinin beş macerası Milliyet Çocuk'ta 1983/28 ve 1985/33 yılları arasında yayınlanmıştır. Bu maceralarda Siyah Kısrak adı kullanılmıştır. Ancak serinin orijinal adı "Les Aventures de Etalon Noir" dir. Yani "Siyah Aygır'ın Maceraları"

Seri Fransa'da Mayıs 1982 ve Kasım 1985 yılları arasında Hachette tarafından yayımlanmıştır. Aynı yayın evi o yıllarda Fantom Kız (Fantomette), Beşler Çetesi (Le Club Des Cinq), Altı Kafadar (Les Six Compagnons), Marine çizgi romanlarını da yayımlamıştır.

Etalon Noir İngilizceye doğru bir çeviriyle Black Stallion (Siyah Aygır) olarak geçmiştir. 1979 ve 1983 yıllarında filmleri de yapılmıştır. Filmlerin orijinal adları Black Stallion ve Black Stallion Returns. O yıllarda ilk film Türkiye'de Siyah Rüzgar adıyla gösterilmiş. Farkındaysanız isimler gitgide artıyor :)

Ufak dip notlarından sonra emek verene teşekkür edip okumak kalıyor hepimize...
 
Üst