Mac COY Albüm 01

esattr

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
29 Tem 2009
642
18,093
Albüm 01 - Efsanenin Adı Alexis Mac COY

2ElJbN.jpg


 
Moderatör tarafında düzenlendi:

abolardis

Onursal Üye
12 Şub 2011
6,629
24,259
Uzun süredir ne zaman yayınlanır diye beklediğim bir çizgi romandı emin olun.Milliyet Çocuk 1983 yılında ilk okuduğum zamanlarda çizgilerine ve konusuna hayran olduğum bir eserdi.
Uzun süredir sabırla beklediğim muazzam bir çalışmayı bizlerle buluşturan ESATTR üstadımıza içtenlikle teşekkür ederiz.
Kendi kategorisinin en güzel örneklerinden biridir.Gölgeleme teknikleri ile bizden Karaoğlan tadı bırakan özel bir kitaptır.
Sevgili SAVOK üstadımız şöyle yazmıştı ;
mealen " EĞER FORUM SİTELERİNİN BİR GELECEĞİ OLACAKSA BU ÇEVİRİ VE BALONLAMA YAPAN DOSTLAR SAYESİNDE OLACAKTIR" kesinlikle doğru.Neredeyse forumda taranmayan kitap kalmadı.Çocuk ve mizah dergilerinide çıkartırsak ki onlarda da epey mesafe alınmış durumda.
Çeviri ve balonlama o kadar önemli bir işleve sahip.
Şimdi bu değerli çalışmaya bir göz gezdirdim.
Tek kelime ile MUHTEŞEM
Ne kadar teşekkür etsek azdır.
Saygılarımızla.
 

lotoloto

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
6 Kas 2009
4,129
20,678
Gerçekten ne kadar teşekkür etsem az gelir. Bir western sever olarak bu kitapların benim için önemi büyük. teşekkürler, Esattr. :)
 

savok

Admin
30 Eki 2009
19,987
83,520
Kasımpaşa
Şu iki kare bile ne kadar olağanüstü bir çizgi roman olduğunu, çizgilerin muhteşemliğini göstermeye yetiyor...
Fazla söze gerek yok...
Teşekkürler.

file


file

 
Moderatör tarafında düzenlendi:

ekenciz

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
13 Eyl 2009
2,987
13,481
Harika. Çizgileri Serpieri ustanınkine benziyor. Sağolnuz sevgili esattr.
 

ginobili

Onursal Üye
E-Dergi Takımı
16 Şub 2010
151
1,611
Ne güzel bir seriye el atmışsınız, tebrikler. Sizlerin ve yıllardır iğne ile kuyu kazıyıp, bizlere altın değerinde çeviriler kazandıran tüm arkadaşların nezdinde, ne kadar alkış tutsak az gelir, içten teşekkürler.

İspanyol çizer Palacios, kontrast renkleri kullanımı, gerçekçi çizimi ile hakikaten çizgi roman üretiminin, 9. sanat olarak adlandırılmasında katkısı olan önemli bir sanatçı benim için. Ağırlıklı olarak Pilote, bazen de Tintin ve Pif dergilerinde işlerine rastlıyorum. Meslek hayatına film afişi çizerek başlamış olmasının da bu gerçekci akıma etkisi olduğunu düşünüyorum.

Bu serinin ülkemizdeki yayını ile ilgili iki kapak paylaşarak katkıda bulunayım, soldaki Ragıp Derin'in kolaj çalışması, sağdaki Ömer Muz'un McCoy yorumu.

9DZqZ3.jpg
[/url][/IMG]

 

bahamann

Yeni Üye
29 Eyl 2016
60
500
18.01.2017 tarihinde kendim tercüme edip forma zaten Alexis Mac Coy adi altinda cizgisever arkadaslara sunmustum buna daha bakma firsatim olmadi ama zahmet edip sunnmussun bir bakarim.
saygilar
 

abolardis

Onursal Üye
12 Şub 2011
6,629
24,259
Üstadım bana göre farklı alternatiflerin bulunması her zaman iyidir.Aynı konuda farklı çalışmalar bizlere kitabı yeniden okuma şansı verdiği gibi dinamizmi devam ettirmesi bakımından da çok önemli.
Mac Coy bizim tarafımızdan da Milliyet Çocuk 1983 yılında taranarak foruma eklenmiş ti bir macerası itibariyle.
Ancak forumda alternatif tarama ve çevirilerin olmasını zenginlik olarak görüyorum.
Bu anlamda sizlerinde eline sağlık şahsen ben bu çeviriyi inanın bilmiyordum.Kaptan Hawker derlemesinde de daha önce Sevgili Esattr üstadımız tarafından çeviri ve düzenlemesi yapılmıştı ancak orjinal haliyle olsun düşüncesiyle bizde ekleme yapmıştık.
Hatta 1983 yılına ait dergileri yayınlamaya başladığımız dönemde aynı zamanda bu dergilerde geçen öykülerden biri eş zamanlı olarak forumda yayınlanmaya başlamıştı.Açıkçası kişisel algılamadım sadece zamanlama manidar demiştik.Hatta kendisine bir çok ta teşekkür mesajı yazdım.
farklı kitap yorumları zenginliktir.
Bu anlamda emekleriniz için çok teşekkür ederim.
 

esattr

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
29 Tem 2009
642
18,093
zaten 19.01.2017 tarihinde tarafimdan yayinlanmisti

Benim başladığım ve devam ettirmeyi düşündüğüm bir seriydi, eh 3 albümünü tercüme ve balonlama yapınca sırayla paylaşmak istedim, hepsi bu...Ama ilk kim balonladı diye sorarsan yıllar önce 1. ve 6. sayısını (Beyaz Ölüm) şu an kapanan bir sayfada ben yapmıştım. sizin de elinize emeğinize sağlık.
 
Son düzenleme:

bahamann

Yeni Üye
29 Eyl 2016
60
500
ELINIZE EMEGINIZE SAGLIK yaptiginiza ise saygi duyuyorum
insallah devami gelir ben sadece bilginiz olsun diye yazdim ayrica farkli yorumlarla okumak arkadaslarimaza daha da bir okuma zevki verecektir saygilar
 
Üst