Galactus

Malatyalı

Aktif Üye
15 Şub 2016
287
576
speedforce
Marvel evreninin bir dönem en baba karakteriydi. Her ne kadar son dönemde Thanos'a nazaran geri planda kalsa da her zaman efsane kalacak benim gözümde. Thanos'un Gaunlete sahip olmasının ardından Galactus'a kafa tutması hatta Eternity de dahil tüm evrenin temel taşlarını yenmesi sonucunda eski heybetini kaybetti. Bana göre Celestialslere kafa tutması efsanedir. Marvel'in bu karakteri harcamasına üzüldüm sırf Dcdeki Darkseida rakip olması açısından bu kadar Thanosa değer verilmesi bana saçma geliyor. İstisnasız Marvel'in en baba karakteri Galactus ha belki Fulkrum yada OAA kadar güçlü olamaz hiç bir zaman ama gönüllerde hep bir numara kalacak.
 
12 Şub 2010
15,006
543,718
Ansiklopediye katkılarınız için teşekkür ediyorum sevgili Malatyalı.

Bu karakterleri iyi tanıyorsunuz. Acaba sadece karakterin kişiliğinin ötesinde yazar çizerleri, yayıncısı ve benzeri konularda da bilgilendirme ve ayrıca görseller de paylaşmanız mümkün olur mu?
 

Malatyalı

Aktif Üye
15 Şub 2016
287
576
speedforce
Güçleri: İnsanın hayal gücünün çok ötesinde bir kozmik güçtür.

Biyografi: Galan adı ile tüm yıldızlardaki en gelişmiş medeniyetin olduğu Taa gezegeninde doğdu. Fakat bu gelişmiş medeniyet aynı zamanda bu gezegende yaşayanların sonları oldu. Big Bang benzeri bir tür patlama ile bu gezegenin yeraldığı evren tüm yaşayanları ile birlikte yokoldu. Bir uzay kaşifi olan Galan patlamadan kurtuldu. Ölen evrenin merkezindeki bir çeşit kozmik yumurtaya doğru gemisini harekete geçirdi. Hedeflerine yaklaştıkça gemi mürettebatının tümü radyasyon zehirlenmesinden ölürken Galan hayatta kaldı. Galan bu kozmik yumurtanın içine girip onunla bir bütün olduğunda "Gezegenler Yıkıcısı" Galactus ortaya çıkmış oldu.

Sayılamayacak kadar uzun bir zaman sonrasında Galan'ın tekrar yaratılmış uzay gemisi ikinci bir Big Bang'in oluşması ile Galactus bu kozmik yumurtadan dışarı çıkmış oldu. Evrende hayat tekrar ortaya çıkıp şekillenmeye başlarken Galactus kısa süre önce ölü olan bir evrenin küllerinden dirilmiş oldu. Yaşamasının tek yolunun içinde yaşam olan gezegenlerin enerjilerini o gezegendeki tüm yaşam bitene kadar çekmek olduğunu anladı. Galactus bu amacı için Taa II adını verdiği dev bir uzay gemisi inşa etti.

Galactus'un en büyük hatalarından biri çok gelişmiş bir teknolojiye sahip insana benzer canlıların yaşadığı Zenn-La adlı gezegene gittiğinde oldu. Buranın halkından Norin Radd gezegenini bağışlaması karşılığında Galactus'a hizmet etmeyi teflif etti. Radd efendisi Galactus'un enerjisi ile beslenebileceği uygun gezegenler arayacaktı. Galactus bu anlaşmayı kabul etti ve Radd'ı öncü araştırmacısı olan uzay gezgini Silver Surfer'a dönüştürdü.

Galactus enerji açısından çok zengin bir gezegen olan Dünya'yı bulduğunda Silver Surfer ona başkaldırdı. Fantastic Four sayesinde Galactus geri çekilmek zorunda kaldı, fakat Silver Surfer'ı ihaneti yüzünden cezalandırarak Dünya'nın etrafında onun buradan ayrılmasını engelleyen bir enerji bariyeri oluşturdu.


Richards'a verdiği söze rağmen Galactus birkaç kere daha Dünya'nın enerjisi için geri döndü, fakat her seferinde Fantastic Four tarafından engellendi. Bu süre boyunca Galactus başka sayısız gezegen ile beslendi. Adı tüm evrende duyuldu ve herkesin korktuğu bir güç oldu. Dünya'yı yoketme girişimlerinden birinde öyle uzun süre beslenmeden kaldı ki ölümün eşiğine geldi. Reed Richards tarafından kurtarılınca ona minnettar kaldı ve Richards'a hem dostluğunu teklif etti hem de Dünya'ya bir daha asla saldırmayacağına söz verdi.

Fakat başka gezegenlerle beslenmeye devam etti ve evrende ona karşı duyulan korku daha da arttı. Galactus'un kontrolden çıktığını düşünen galaktik güçler onun dehşetini durdurmaya karar verdiler. Dünya'lı kahramanlar tarafından yönetilen bir savaşta Galactus sonunda yenik düştü. Ölmek üzereyken Silver Surfer'a ileride olacak değişimleri sağlamak için kendisinin yok edilmesine izin verdiğini söyledi. Ardından Silver Surfer'ı bunun sadece bir başlangıç olduğunu ve çok daha büyük bir tehlikenin gelmekte olduğu konusunda uyardı. Bir zamanların Gezegenler Yıkıcısı yokoldu, fakat onun enerjileri bir yıldız şeklinde yaşamaya devam etti, yani Galactus'un gerçek şeklinde.

ALINTIDIR
 

Malatyalı

Aktif Üye
15 Şub 2016
287
576
speedforce
a6_450xNULL.gif


e4_450xNULL.jpg
 

Malatyalı

Aktif Üye
15 Şub 2016
287
576
speedforce
Bana göre özünde iyi bir karakter ama yapısı gereği gezegenlerle beslenmek zorunda. Franklin Richards'ın onu hayata geri döndürdüğü bir seri vardı Celestialslerle mücadele verdiği çizgi romandı sanırım orada baya bildiğin iyi taraftaydı. Thanosun gezegeni yok etmeye uğraştığı dönemde ona karşı çıkmıştı. Benim tek üzüntüm Marvelin bu karakteri Thanosun gölgesinde bırakması. Gerçi İnfinityde belki görülebilir diye düşünüyorum tabi bu temenni...
 
Üst