Frank ROBBINS

bakunin

Admin
12 Mar 2009
6,310
49,916
NeverLand
Frank ROBBINS, (1917-1994)


9 Eylül 1917 tarihinde Mass, Boston'da doğan Frank Robbins, genç yaşında şaşırtıcı bir çizim yeteneği olduğunu sergilemiş ve bu sayede dokuz yaşına geldiğinde çok sayıda resim bursu
kazanmış, on üç yaşında lisesinin duvar resimlerini hazırlamış, on beş yaşında da çalışmalarından dolayı ünlü Rockefeller Ödülü'nü almıştır.

robbins.jpg

Frank Robbins, bu benzersiz ve dikkat çekici sanatsal çocukluk döneminin ardından NBC Binası'nın duvar resimlerini hazırlayan ekibe dahil olmuş ve 1935 yılında RKO Pictures için reklam illüstrasyonları hazırlamaya başlamıştır. 1939'da o tarihe dek Noel Sickles'in elinden çıkan Scorchy Smith başlıklı günlük çizgiroman bantını çizme teklifini değerlendirerek dokuzuncu sanat kariyerine parlak bir başlangıç yapmıştır. Robbins sayesinde iyice gelişen bu bant, varolan popülaritesini artırarak, 1940 yılında bir de renkli Pazar sayfasına kavuşmuştur. Bu başarılı performans yanıtsız kalmamış ve dönemin en önemli çizgiroman dağıtıcısı konumundaki King Features Syndicate ondan havacılıkla ilgili bir günlük çizgiroman bantı istemiştir. 1944 yılında okurların beğenisine sunulan Johnny Hazard adlı kahramanın maceraları 1977 yılında tamamen yayınına son verilene dek 33 yıl boyunca Robbins tarafından hazırlanmıştır.

Bu arada 1960'lar boyunca Robbins, o yıllarda adı National olan DC Comics adına Batman, The Flash ve The Unknown Soldier gibi çizgiroman başlıklarına senaryolar kaleme almıştır. 1977 yılından sonra da bu kez Marvel Comics için kısa bir süre Captain America/Kaptan Amerika, Ghost Rider ve benzer birkaç karaktere aynı kategoride katkı sağlamıştır. Bu tarihlerde yazdığı senaryoları okurların soğuk karşılamasından dolayı emekliye ayrılıp Meksika'ya yerleşen çizer, ölüm tarihi olan 1994 yılına değin kendisini resim ve heykel çalışmalarına vermiştir.
 
Üst