Frank MILLER

bakunin

Admin
12 Mar 2009
6,310
49,916
NeverLand
Frank MILLER, (1957- )


27 Ocak 1957 tarihinde doğan Frank Miller, son döneme damgasını vurmuş süper kahraman yaratıcısı ressamlardan biridir.

Frank Miller -bazı Hollywood direktörleri gibi- çalışma alanının tüm yoğunluğuna ve sert ortamına rağmen sıradanlığı aşarak tavrını ve stilini yarattığı çizgi karakterlerde sergilemeyi her defasında başaran nadir çizerlerdendir. 'Taytlı' kahramanların maceraları üzerindeki ilk başarıyı Marvel Comics'in Daredevil adlı süper kahramanında göstermiştir. Onun Bill Sienkiewicz ile birlikte imza attığı Daredevil: Love and War başlığından sonra, 1986 yılında önüne gelen Ronin'i ve Batman serisinde ayrı bir yeri olan ve kilometre taşı çalışmalardan biri olan The Dark Knight Returns'ü ortaya çıkarmıştır. Miller'in hazırladığı çizgiroman karakterine oluşturduğu psikolojik boyut ve konudaki ağır şiddet dozu başka çizerlerce de izlenmiş ve yeni bir çizgiroman anlatım dilinin doğmasını tetiklemiştir. Bu başlangıca neden olan Batman senaryosuna göre, 'Gece Şövalyesi' derin bir psikolojik travma yaşamıştır, ancak terapiste gitmek yerine absürd şiddet fantazilerini gerçekleştirme yoluna gitmektedir.

izgiromanAnsiklopedisi412.jpg


Frank Miller (solda), Jack Kirby (ortada) ve John Byrne ile birlikte.​

Miller'in diğer başarılı çizgiroman başlıkları yine Sienkiewicz ile birlikte hazırladığı Elektra Assassin; Dave Gibbons'la Give Me Liberty; Sin City ve Geof Darrow'la Hard Boiled'dır. Ayrıca onun 300 başlıklı serisi ise eski Yunan savaşlarının tekrar anlatımı üzerine kurulmuştur. Bu ara da eşi Lynn Varley de başarılı bir çizgiroman renklendirmecisidir ve Elektra Assassin ile 300 başlıklarında onun performansı vardır. Miller ve Varley, 2001 yılında yeniden Batman başlığına geri dönerek üç bölümlük Dark Knight Strikes Again adlı öyküyü hazırlamışlardır.
 

ogilcin

Kıdemli Üye
1 Şub 2010
110
63
Gelmiş geçmiş en iyi Çizgi Roman ustalarından..Farklı bakış açılarıyla ünlü bir kişi :) Teşekkürler bilgilendirme için.
 

The_DarknesS

Yönetici
Çeviri & Balonlama
17 Nis 2010
9,542
28,640
İzmir
Hem yazarlık hem de çizerlik konusunda çok iyi. Aynı zamanda çizgi roman uyarlaması sinema filmlerinde (300, Sin City, The Spirit) kendi tarzını beyaz perdeye o kadar güzel aktarıyor ki çok nadir kişilerin yapabileceği bir kabiliyet sahibi. Yazdığı- çizdiği Batman'lar o kadar etkileyici ki umarım bir Batman senaryosunu da sinemaya aktarır.
 
Üst