F. Solano LOPEZ

bakunin

Admin
12 Mar 2009
6,307
49,877
NeverLand
F. Solano LOPEZ, (1928- )


1928 yılında Arjantin'de doğan Francisco Solano López, yaklaşık elli yıldır çizgiroman dünyasının üretim galerilerinde dolanmaktadır. Üstelik dünyanın pek çok ülkesinde tanınan bir çizer olarak López, kendine has bir kurgu janrına ve çizim stiline sahip ender ressamlardan biridir.

Kariyerine 1950 yılında başlayan sanatçı, bu çalışması olan El Eternauta'yı efsanevi öyküler üretmekte usta bir senarist olan Oesterheld ile birlikte gerçekleştirmiştir. Onu Ricardo Barreiro'nun metin yazdığı Slot Barr izlemiştir. Ancak hayranlarına ve otoritelere göre onun en başarılı çizgiromanları 1990'larda hazırladıklarıdır. Bunlar için de yine Barreiro ile işbirliği yaptığı El Prostíbulo del Terror, Lilian & Agatha'nın erotik iki öyküsüyle devam etmiştir. Ayrıca Silly Symphony'nin hiçbir konuşma balonu olmayan bir versiyonunu da Kiss Comix dergisi için hazırlamıştır. Solano, Barcelona Erotik Festivali'nde 'En İyi Erotik Yazar' ve Diario de Aviso tarafından verilen 'En İyi Çizgiroman Ressamı' ödüllerini kazanmıştır.

Güneş Gazetesi, Francisco Solano Lopez imzalı ve senaryosu Barreiro'nun kaleminden çıkan iki çizgiroman dergiciğini Süper Uzaylı adı altında 1990 yılında okurlarına ücretsiz ilave olarak vermiştir.

izgiromanAnsiklopedisi387.jpg


Güneş Gazetesinin ilavesi Solano Lopez imzalı bir maceranın kapağı.



Lopez_eterna20.jpg


El Eternauta'dan bir sayfa.

Lopez_galacticus.jpg


Bir Galaxus sayfası.

Lopez_everisto.jpg


Carlos Sampayo'nun yazıp, Lopez'in çizdiği bir Evaristo sayfası.


 
Üst