Horacio ALTUNA

bakunin

Admin
12 Mar 2009
6,304
49,801
NeverLand
Horacio ALTUNA , (1941- )

24 Kasım 1941'de Arjantin, Cordoba'da doğan Horacio Altuna, yirmi beş yaşında çizgiroman çizerek profesyonel olmuştur. İlk çizdiği başlık olan ve açık bir şekilde Superman'den esintiler taşıyan Titan'ın Maceraları ile fark edilen çizer, çizgisi ve yeteneğiyle sporla alakalı dergilere çeşitli çalışmalar hazırlamıştır.

Horacio Altuna, 1973-1976 yılları arasında ingiliz Fleetway Publications için sayısız çizgiroman hazırlamış, ancak onun en büyük isteği kendi yaratacağı özgün karakterlerin öykülerini çizmek olmuştur. Böylece 1975 yılından itibaren yayınlanacak olan El Clarin'i okurlarına sunmak için vatandaşı Carlos Trillo ile işbirliği yapmıştır.
Oldukça sinematografik kareler kullanarak öykü kurgusu yapmayı seven Horacio Altuna, 1982 yılından sonra giderek cinsel yönü ön plana çıkan çizgiromanlar hazırlamaya başlamıştır. Bu sayede de Amerika'da yayınlanan ünlü erkek dergisi Playboy için çizgiromanlar hazırlamaya başlamıştır. Belli bir karakteri olmayan bu çalışmalarda cinselliği ve seksi göz önünde bulundursada, olayın sanatsal yönünü hiç es geçmemiştir. Detayları, kusursuz anatomileri ile her zaman seçkin çizgiroman ressamlarından biri olmayı başarmıştır.

Horatio Altuna imzalı bazı çizgiroman öyküleri 1992 yılında yayınlanmaya çıkmaya başlayan haftalık erotik kadın fotoğraflarının bol olduğu haftalık mizah dergisi Üff'ün bazı sayılarında yayınlanmıştır. Yaklaşık iki düzine öyküsünü içeren bu koleksiyon ülkemizde yayınlanan yegane Horatio Altuna çalışmaları olmuştur.
 

Malatyalı

Aktif Üye
15 Şub 2016
287
576
speedforce
Sanırım Serpieri ile Milo Manara ile birlikte bu alanda en meşhur çizer Altunna. Blas Gallego ve benzeri Vallejo biraz gölgelerinde kaldı. Çizimleri muhteşem ama keşke renklendirmese siyah beyaz süper
 
Üst