bakunin

Admin
12 Mar 2009
6,307
49,877
NeverLand
GROO, The Wanderer


Sergio Aragones tarafından yaratılan ve ilk kez 1982 yılında Mad sayfalarından okurla buluşan Groo the Wanderer, aslında dönemin en popüler çizgiroman kahramanlarından biri olan Conan the Barbarian'ın bir parodisidir.

Yaratıcısının serbest çalışma şekli dolayısıyla aynı yıl Pasific Comics tarafından yayınlanmaya başlayan aylık periyottaki Groo çizgiromanları burada iki sene boyunca çıkmıştır. 1985 yılından itibaren Marvel Comics'e bağlı bir alt yayıncılık kuruluşu olan Epic Comics tarafından başlatılan serisi ise on bir yıl boyunca yayın şansı bulmuştur. Sonradan 1997'de Image Comics, 1998'de Dark Horse Comics logolarıyla hayranlarına ulaşan başlık on altı yıllık başarılı yayın kariyerini noktalamıştır.

Groo'nun maceraları Şubat 1989 tarihinden itibaren Alfa Yayınları tarafından Türk okuyucusuyla da tanıştırılmıştır. Ancak görsel muhteşemlikteki Sergio Aragones'in detaylı orijinal çizimleri yerine, aydınger kullanılarak kopya edilen ve sadece ön plandaki figürlerin aktarıldığı başlık fazla uzun ömürlü olmamıştır.

izgiromanAnsiklopedisi250a.jpg


Alfa Yayınevi logolu Groo sayılarından birinin kapağı.
 
Üst