Genç Kız Kalbi (The Heart of Julliet Jones)

bakunin

Admin
12 Mar 2009
6,304
49,801
NeverLand
GENÇ KIZ KALBİ
(The Heart of Julliet Jones)



İlk kez 1953 yılında yaratıcısı Stan Drake tarafından King Features Syndicate için hazırlanan The Heart of the Juliet Jones/Genç Kız Kalbi, zekice karakterizasyonuna eklenen diyaloglarıyla kendisini dünya çapında şöhrete kavuşturmak için gerekli tüm donanıma sahipti.

Juliet Jones, kendisini ailesine adamış, el değmemiş diye nitelenebilecek genç ve hoş bir kızdır. Pop lakabıyla çağrılan dul babası, fazla yetkisi olmayan bir banka görevlisidir. Juliet'ın Eve adında en az onun kadar zarif ve güzel bir de kız kardeşi vardır. Kız kardeşinin hayatı hayalkırıklıklarıyla doludur. Jones Ailesi, Juliet'ın ilerde Belediye Başkanı olacağı küçük bir Amerikan kasabası olan Devon'da yaşamlarını sürdürmektedir. Öykünün ana senaryosu esnasındaysa Juliet, ona kur yapma cesareti gösteren polis memuru Owen Cantrell'i sürekli olarak terslemektedir.

izgiromanAnsiklopedisi240-1.jpg


Pazar dergisinin 167. sayısında yayınlanan Genç Kız Kalbi bantı.

Juliet Jones karakteri, dizinin akıcı senaryosu ve tam kıvamındaki dramatik öğeleriyle, neredeyse küçük evlerine sıkışık halde yaşayan orta halli ve fakirleri memnun etmek ve ağlatmak için muhteşem bir şekilde bir araya getirilmiş formüllerden ibarettir. Bunu gerçekleştiren baş faktörlerse, başarılı televizyon dizisi 'Mary Worth'u örnek alan çizer Stan Drake ve senarist Elliot Caplin'dir. Sonuçta günlük olarak yayınlanan The Heart of the Juliet Jones, bantlarına 1954 itibarıyla eklenen renkli Pazar sayfalarıyla birlikte Amerikan 'soap-opera' çizgiromanları arasındaki en başarılı çalışmalardan biri başlamış olmuştur. Yeteneğini her defasında kanıtlayan Stan Drake ise, King Features Syndicate tarafından dağıtımı yapılan başlığı ve detaylı çizilmiş karakterleri karelere özenle yerleştirmiştir.

izgiromanAnsiklopedisi241.jpg


Pazar dergisinde yayınlanan Genç Kız Kalbi bantlarından biri.

Ülkemizde ilk kez Amerika'daki yayın başlangıcının üzerinden dört yıl geçtikten sonra, 1957 yılında Pazar dergisinde gözüken ve başlığı Genç Kız Kalbi olarak değiştirilen Juliet Jones, uzun yıllar Hürriyet Gazetesinin sayfalarından Türk okurlarıyla buluşmasını sürdürmüştür. Hem Pazar'ın hem de Hürriyet'in lokomotif başlıklarından biri olarak uzun yıllar okuyucuların rağbet ettiği başarılı bir seri olarak kabul görmüştür. Ayrıca Nisan 1982 tarihinden itibaren Türk çocuklarına İngilizceyi kolay bir yöntemle öğretme programı çerçevesinde yayınlanan Hello adlı dergide Juliet Jones başlığıyla renkli maceraları yayınlanmıştır. 1984 yılında Bulvar Gazetesi tarafından günlük ilaveler halinde verilen çizgiroman eki Bulvar Dergi'de bazı bantlarıyla gözükmüştür.

HeartJulietJones19790522.jpg


HeartJulietJones19811118.jpg


22 Mayıs 1979 ve 18 Kasım 1981 tarihli iki The Heart of Julliet Jones bantı.
 

pandora1972

Süper Üye
1 Ağu 2012
2,229
4,829
Daha önce hiç bir biligimin olmadığı bir konu. Yanlış anlamayın diğer sunumlarınızın hepsini bilmediğim için Zamangezgini'nkiler gibi ayrıntılı ve özenli olmuş diyeceğim. Bu, sizin de genel özelliğiniz ise cahilliğime verin :) . Elinize sağlık
 
Üst