Garfield

bakunin

Admin
12 Mar 2009
6,310
49,916
NeverLand
GARFIELD


Çizgiroman tarihindeki en tembel kedi, Amerikan gazetelerinin günlük formatında ilk kez 1978'de ortaya çıkmıştır. Sahibi tarafından durmaksızın pohpohlanan şişman, her zaman bezgin, daima aç, geveze ve tembel olan Garfield; kedi olmanın kendisinde yarattığı mutluluğun felsefesini yaparak hayatın sürekli olarak tadını çıkartmaktadır. Yaratıcısı Jim Davis, kronik tembelliğin okuma alışkanlığı verdiğini ve kısıtlı olarak yapılsalar da hareketi ön plana çıkardığını bu çizgiromanı ile kanıtlamıştır. Dekorlar, yani arka fon mümkün olan en ekonomik şekilde kullanılmış ve serideki karakterlerin tamamı genelde bire bir diyaloglarda çizilmiştir.

img085b.jpg


Jim Davis

United Features Syndicated tarafından dağıtımı yapılan Garfield, ilk ortaya çıktığı andan itibaren müthiş bir popülarite yakalamış ve son 25 yılın en büyük başarı kazanan çizgiroman başlığı unvanını haketmiştir.

img085a.jpg


1996'da yayına başlayan Garfield dergisi.

Ülkemizde ilk olarak 1990'ların başında Yeni Yüzyıl ve 1990' ların sonundan itibaren de uzun süre Radikal gazetelerinde günlük bant olarak yayınlanma fırsatı olmuştur. Ayrıca 1998 yılında Milliyet Gazetesi tarafından ilave olarak verilen Milliyet Çizgi-Roman adlı dergide Hınzır başlığıyla bantları yayınlanmıştır. Ancak 1996 yılında Milliyet Yayınları logosuyla ve Yalvaç Ural'ın yönetiminde yayına başlayan Çılgın Kedi Garfield aylık çizgiroman dergisi kısa süre sonra yayına son vermek durumunda kalmış ve bu sevimli olduğu kadar tembel kedinin maceraları yeniden sadece gazete köşelerine çekilmiştir.

img085.jpg


Hınzır başlığıyla Türkçeleştirilen bir Garfield bantı.
 

tafamus

Süper Üye
11 Şub 2010
1,867
13,466
garfild krakterini hiç bir zaman sevmemişimdir benim tek sevdiğim krakter köpek krakteridir bu bilgiler için teşekkürler üstad
 
Üst