bakunin

Admin
12 Mar 2009
6,309
49,879
NeverLand
Gallieno FERRI, (1929- )


21 Mart 1929'da Genova'da doğan Gallieno Ferri, yirmi yaşına geldiğinde Giovanni De Leo'nun editörlüğünde yayınlanan II Fantasma Verde ve Piuma Rossa başlıklı çizgiromanların çizim çalışmalarını gerçekleştirerek profesyonel olmuştur.

Gallieno Ferri, bu tarihten sonra kendi çocukluğundan gelen bir karma çizgiroman dergisi olan Vittorioso'ya Tom Tom isimli macera düşkünü bir kızılderilinin serüvenlerini hazırlamış, hemen ardından da yine aynı dergi için bu kez Thunder Jack isimli bir kovboy karakter yaratmıştır. 1961 yılında yazdığı senaryolarda Guido Nolitta takma adını kullanan Sergio Bonelli ile birlikte bir İtalyan çizgiroman klasiği olacak Zagor'u yaratmıştır. Darkwood'un Baltalı İlahı'nı ve onun etrafina örülü evrende en fazla ve en beğenilen Zagor macerası çizen ressam olan Gallieno Ferri, 1974 yılında Guido Nolitta ve Roberto Diso adlı çizer arkadaşıyla birlikte Mister No için işbirliğine gitmiştir. Amazonlar'da yaşamayı tercih eden maceracı bir pilot olan Jerry Drake'e Mister No sıfatını kazandıran Ferri ve arkadaşları burada da pek çok ortak maceraya imza atmışlardır.

izgiromanAnsiklopedisi216.jpg


Gallieno Ferri'nin kendini Zagor ve Çiko ile birlikte çizdiği otoportresi.

Ferri'ye ait hemen tüm Zagor maceralarının ülkemizde değişik yayınevlerinden yayınlanması bir yana, 1956 yılında Ekicigil Yayınları tarafından basılan Macera Peşinde başlıklı bir çizgiroman dergisinde çizerin geçmişte hazırladığı Thunder Jack isimli Kanada polisinin heyecanlı serüvenleri Yıldırım Jak adıyla yayınlanmıştir.
 
Üst