Ghost Rider /John "Johnny" Blaze

sergen07

Süper Üye
20 Kas 2010
479
272
Antalya
GhostRider.jpg


Güçleri: Süper güç, hız ve dayanıklılığa sahiptir. Suçlulara onların kurbanlarına yaşattıkları korkuyu ve dehşeti hissettirebilir.


Bir motorsiklet şovunun yıldızı olan babası gösteri sırasında ölünce John Blaze karnaval sahibi Crash Simpson tarafından evlat edildi. Genç John kısa zamanda motorsiklet dublörlüğünde ustalaştı. Yıllar sonra üvey babasının ender rastlanan bir kan hastalığından ölmek üzere olduğu anlaşıldı. John eski bir ritüeli gerçekleştirerek iblis Mephisto'yu çağırdı ve onunla üvey babasını iyileştirecek mucizevi bir tedaviye karşılık ruhunu takas etti.
Blaze'in bu fedakarlığı bir hiç uğruna oldu. İyileşen Crash Simpson kariyerinin en büyük motorsiklet gösterisini yapmaya kalkışınca öldü. Mephisto yaptığı anlaşma gereği Blaze'in ruhunu almaya geldi. Fakat Crash Simpson'ın kızı Roxanne onu Blaze'in kitaplarından öğrendiği bir büyü ile ölümlülerin boyutundan sürdü. İstediğini alamayan Mephisto başka bir iblis olan Zarathos'un varlığının Blaze'in vücuduna yerleşmesini sağladı. Bu iki ruhun bir bedende birleşmesinin sonucu her gün batımında John Blaze'in bedeninin yerine Ölüm Meleği olan Ghost Rider'ın gelmesi ile sonuçlandı.
Yıllar boyunca Blaze ve Zarathos'un kişilikleri Ghost Rider'ın kontrolünü ellerine almak için mücadele ettiler. Zaman zaman her ikisinin de bu İntikam Meleği'nin kontrolünü ele aldıkları oldu. Blaze'in varlığı diğer kişiliği olan iblisin ortalıkta terör estirmesine engel oldu ve zamanla Blaze baskın çıkmayı başarıp diğer kişiliğinden kurtuldu. Blaze içinde büyüdüğü motor şovunu satın aldı ve Roxxanne ile evlenip iki çocuk sahibi oldular.


Genç bir oğlan olan Dan Ketch ve kızkardeşi Barbara bir suç lordu olan Deathwatch'dan kaçmaya çalışırken Barbara ölümcül bir şekilde yaralandı. Dan kızkardeşini kollarında taşırken gizemli bir motorsiklet ile karşılaştı. Bu motorsiklete dokunmasıyla bu sefer Dan Ketch bir İntikam Meleği'ne dönüşmüştü. Ghost Rider'ın dönüşü John Blaze'in dikkatini çekti. Blaze onun Zarathos olduğunu düşünüyordu ve iblisi Dan'in vücudundan çıkartmaya çalıştı. Fakat Ghost Rider kendisinin Zarathos olmadığı konusunda Blaze'i ikna edince ikisi birlik oldular. Daha sonraları Blaze ve Ketch aslında kardeş olduklarını öğrendiler.



Karısı ve çocuklarını kaybedince Blaze bir kere daha kendisini Zarathos tarafından ele geçirmeye çalışılırken buldu. Böylece bir kere daha Ghost Rider ortaya çıkmış oldu. Bu İntikam Meleği karşısına çıkan kötü ve lanetlenmiş ruhlara tüm gazabını göstermek için geri dönmüş oldu.
 

Malatyalı

Aktif Üye
15 Şub 2016
287
576
speedforce
Yanılmıyorsam Ghost rider ruhu olan herkesi yok edebiliyordu. Yani bir nevi en güçlü karakterlerden sayılabilir. Ayrıca ben Zarathos'u Ghost Riderin iyi tarafı olarak biliyorum. Alev maviye dönünce iyi oluyodu. Mephisto ile baya bi maceraları oldu ben ilk filminde onla mücadele etmesini dilerdim ama Blackheart oldu o hayal kırıklığıydı. 2. film zaten felaketti.
 
Üst